Spontani pobačaj

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tijana12

Broj poruka: 9

Prijavi adminu

luce96

Cure, molim vas za pomoć ili ako postoji neka druga tema da me prebacite. Naime radi se o psihičkom zdravlju nakon spontani. U 10/2022 spontani pobacaj u 20tt, trudnoca uredna, ostala sam trudna isti mjesec kad smo krenuli raditi na bebici i u 20 tt sok na uzv, nema otkucaja. Odradila sam medikamentozni pobacaj, u bolnici pokupila ureaplasmu te sam se i od tog izljecila. Nakon 6 mjrseci pokusavanja ostanem trudna ali nazalost biokemijska trudnoca (11/2023). U 01/24 odradila sam pretrage na trombofiliju, torch test te sam bila pozitivna na cmv i mononukleozu, nakon 3 mjeseca nalazi su bili uredni i dobili smo zeleno svijetlo. ( spermiogram odlican) E sad, tu nastupa moj problem, dakle primjetila sam kako vrijeme prolazi od gubitka da mi sve vise smetaju trudnice, placem stalno kad cujem da je neka trudna, da je trudnoca uredna, jednostavno se rastuzim, ne zelim nikome lose ali stalno preispitujem zasto su svi zasluzili dobit bebice prije nas (uglavnom se radi o uzoj obitelji i prijateljima) i tesko mi je bit sretna zbog njih. Neznam da li je to normalno, da li bih trebala kod nekoga na razgovor (psiholog, psihijatar) molim se Bogu da mi da snage i oprosti moje grozne misli ali jednostavno nemogu si pomoc, zasto su svi zasluzili postat roditelji prije nas, cak i oni koji to nisu zeljeli. Dosta me to stresira. Znam da ce svi rec opusti se ali nema nacina da ne razmisljam o tome, pogotovo jer svi oko mene su trudni.

Draga Luce,Neopisivo mi je žao što si izgubila svoju bebu i prošla kroz još jedan gubitak iza toga. Gubitak bebe je neopisiva trauma za ženu. I nije nešto što možemo zaboraviti ili samo tako preko toga preći. Potrebno je vrijeme da tugujemo i da zacijelimo. O gubitku bebe se premalo priča i upravo zato žene ostaju potpuno same u tom iskustvu, a ne bi tako trebalo biti. Jer vjeruj mi da nisi sama, iako znam da ti se sada tako čini. Potrebna nam je podrška da prođemo kroz to, jer ne možemo kroz nešto toliko bolno prolaziti same. 

• Tijana12

Broj poruka: 9

Prijavi adminu

luce96

Cure, molim vas za pomoć ili ako postoji neka druga tema da me prebacite. Naime radi se o psihičkom zdravlju nakon spontani. U 10/2022 spontani pobacaj u 20tt, trudnoca uredna, ostala sam trudna isti mjesec kad smo krenuli raditi na bebici i u 20 tt sok na uzv, nema otkucaja. Odradila sam medikamentozni pobacaj, u bolnici pokupila ureaplasmu te sam se i od tog izljecila. Nakon 6 mjrseci pokusavanja ostanem trudna ali nazalost biokemijska trudnoca (11/2023). U 01/24 odradila sam pretrage na trombofiliju, torch test te sam bila pozitivna na cmv i mononukleozu, nakon 3 mjeseca nalazi su bili uredni i dobili smo zeleno svijetlo. ( spermiogram odlican) E sad, tu nastupa moj problem, dakle primjetila sam kako vrijeme prolazi od gubitka da mi sve vise smetaju trudnice, placem stalno kad cujem da je neka trudna, da je trudnoca uredna, jednostavno se rastuzim, ne zelim nikome lose ali stalno preispitujem zasto su svi zasluzili dobit bebice prije nas (uglavnom se radi o uzoj obitelji i prijateljima) i tesko mi je bit sretna zbog njih. Neznam da li je to normalno, da li bih trebala kod nekoga na razgovor (psiholog, psihijatar) molim se Bogu da mi da snage i oprosti moje grozne misli ali jednostavno nemogu si pomoc, zasto su svi zasluzili postat roditelji prije nas, cak i oni koji to nisu zeljeli. Dosta me to stresira. Znam da ce svi rec opusti se ali nema nacina da ne razmisljam o tome, pogotovo jer svi oko mene su trudni.

Ne znam jesi li se susrela s mojim radom, ali htjela sam ti samo reći u slučaju da je ovo nešto što te zove. Ja sam inače Bereavement Doula, tj trenutno jedina doula na našim prostorima koja se bavim isključivo podrškom ženama kroz gubitak bebe. I sama sam prošla kroz to i to mi je najveća motivacija za moj rad. Gdje god se odlučila potražiti pomoć, kod psihologa ili psihoterapeuta ili pak kod mene, to je korak u pravom smjeru. Treba ti netko tko će te voditi kroz ovo i tko te razumije. Slobodno me zapratiš na Instragramu @spontano_ja ili mi se javi emailom na spontanoja@gmail.com.Tijana

• niki27

Broj poruka: 1

Prijavi adminu

Pozdrav, imala sam spontani u 6.tt, prije 8 dana i krvarenje je prestalo 6. dan, 7. dan se ponovo pojavilo oskudno krvarenje i opet prestalo i sada 8.  dan opet ista situacija, znaci malo krvarim malo ne pa me zanima jeli se to kome desavalo i jeli to normalno? 

Marina.25

Broj poruka: 101

Prijavi adminu

niki27

Pozdrav, imala sam spontani u 6.tt, prije 8 dana i krvarenje je prestalo 6. dan, 7. dan se ponovo pojavilo oskudno krvarenje i opet prestalo i sada 8. dan opet ista situacija, znaci malo krvarim malo ne pa me zanima jeli se to kome desavalo i jeli to normalno?

Jeste normalno je, normalno je cak i da skroz stane pa ponovo krene.

01/23 - missed ab
    08/23 - missed ab
    02/24 - blighted
    Trombofilija (faktor V) ➕️
    IR ➕️

• lana.rebic

Broj poruka: 2

Prijavi adminu

Pozdrav,
    Sutra bi trebala uzeti prvu tabletu za medikamentni prekid patološke trudnoće, i onda u subotu ostale- naravno kod kuće. Strah me jer je to bez nadzora i ne znam sto očekivati tj kada je vrijeme ako dodje do toga da se mora na hitnu? 

Marina.25

Prijavi adminu

lana.rebic

Pozdrav,
    Sutra bi trebala uzeti prvu tabletu za medikamentni prekid patološke trudnoće, i onda u subotu ostale- naravno kod kuće. Strah me jer je to bez nadzora i ne znam sto očekivati tj kada je vrijeme ako dodje do toga da se mora na hitnu?

Ja sam imala medikamentni pobacaj i ja sam isla na hitnu jer sam mislila da se nista ne desava jer jsu mi bolovi bili malo jaci od menstrualnih i u par navrata je sve izaslo a ja sam mislila da je to samo pocetak. Tako da sve zavisi kolika je trudnoca i kakva je tolerancija na bol. U svakom slucaju sretnooo

01/23 - missed ab
    08/23 - missed ab
    02/24 - blighted
    IR ➕️

• lana.rebic

Broj poruka: 2

Prijavi adminu

Marina.25

lana.rebic

Pozdrav,

Ja sam imala medikamentni pobacaj i ja sam isla na hitnu jer sam mislila da se nista ne desava jer jsu mi bolovi bili malo jaci od menstrualnih i u par navrata je sve izaslo a ja sam mislila da je to samo pocetak. Tako da sve zavisi kolika je trudnoca i kakva je tolerancija na bol. U svakom slucaju sretnooo

Joj, da bar tako prodje. Trudnoća je 8+3, ali je plod zaostao u 6 tom tjednu.. inače kao dobro podnasam bol pa ćemo vidjeti.. rekli mi da prvo popijem za mučnine, pa ketonal, pa ibuprofen i onda nakon sat vremena te prve dvije.. pa onda dalje do ponoći ostalih 4 po rasporedu .. ali da obavezno moram sve ..

Marina.25

Prijavi adminu

lana.rebic

Marina.25

lana.rebic

Pozdrav,

Joj, da bar tako prodje. Trudnoća je 8+3, ali je plod zaostao u 6 tom tjednu.. inače kao dobro podnasam bol pa ćemo vidjeti.. rekli mi da prvo popijem za mučnine, pa ketonal, pa ibuprofen i onda nakon sat vremena te prve dvije.. pa onda dalje do ponoći ostalih 4 po rasporedu .. ali da obavezno moram sve ..

Ja sam iz Bosne i kod nas se te tablete stave kao vaginalete, vjerovatno takav tip tablete i moguce zbog toga da ja nisam imala ni mucnine. Mada moja prijateljica je "umirala" par dana ali inace ne podnosi bol nikako. Mislim da je najvise do toga.

01/23 - missed ab
    08/23 - missed ab
    02/24 - blighted
    IR ➕️

• MandM

Broj poruka: 165

Prijavi adminu

Pozdrav cure. obraćam se vama jer ne znam kome drugome. trenutno sam na 9+6, zadnji pregled s 9 tjedana uzv sve dobro briše i odlični urinikultura isto. bebica se lijepo razvija no imam hematome što regulira o Duphastonom i mirovanjem. Od jučer imam rozi/crveni iscjedak... danas me probada s desne strane ne jajnik već bliže maternici... jasno mi je da odem na hitnu ne mogu mi pomoći ali zapravo me zanima kako je vama kretalo kod pobacaja ako ste voljne podijeliti iskustvo... naime ja bih i otišla u bolnicu ali zadnji put sam došla sa smeđim krvarenjem bila sam spotana... A i sad ne znam što napraviti moj gin mi je udaljen sat i pol najbliža bolnica 30-40 min. pa mislim da mi je mirovanje bolja opcija nego vožnja i sjedenje tamo... molim vas pomoć sve ću napraviti da mi bebica bude dobro! neke veće grčeve nemam, lagane samo ali ta probadanja su srednjeg intenziteta. hvala unaprijed ❤️

👱🏼‍♀️ '95. god.
    👨🏻‍🦱 '92. god
    9/23 pokušavamo
    6/24 biokemijska
    18.7.'24 ➕
    29.7.'24. ♥️
    09.10.'24. 🎀

• MandM

Broj poruka: 165

Prijavi adminu

MandM

Pozdrav cure. obraćam se vama jer ne znam kome drugome. trenutno sam na 9+6, zadnji pregled s 9 tjedana uzv sve dobro briše i odlični urinikultura isto. bebica se lijepo razvija no imam hematome što regulira o Duphastonom i mirovanjem. Od jučer imam rozi/crveni iscjedak… danas me probada s desne strane ne jajnik već bliže maternici… jasno mi je da odem na hitnu ne mogu mi pomoći ali zapravo me zanima kako je vama kretalo kod pobacaja ako ste voljne podijeliti iskustvo… naime ja bih i otišla u bolnicu ali zadnji put sam došla sa smeđim krvarenjem bila sam spotana… A i sad ne znam što napraviti moj gin mi je udaljen sat i pol najbliža bolnica 30-40 min. pa mislim da mi je mirovanje bolja opcija nego vožnja i sjedenje tamo… molim vas pomoć sve ću napraviti da mi bebica bude dobro! neke veće grčeve nemam, lagane samo ali ta probadanja su srednjeg intenziteta. hvala unaprijed ❤️

brisevi odlični ***

👱🏼‍♀️ '95. god.
    👨🏻‍🦱 '92. god
    9/23 pokušavamo
    6/24 biokemijska
    18.7.'24 ➕
    29.7.'24. ♥️
    09.10.'24. 🎀

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.