HypnoticpoisonJoj tako mi je žao 🥺 ali moramo se pomiriti sa sudbinomda je moralo tako biti. Na kraju kraju krajeva, bolje i tako što se dogodilo jer očito nešto nije pasalo 🥺🤷🏻 nego da se takva trudnoća iznese do kraja pa onda da taj mali anđeo ima zdravstvene probleme cijeli život 🥺💔 tako vako ne zna se šta je gore, ali kad realno sagledamo situaciju i mogućnosti dešavanja opet je sve … ♥️Samo hrabroo i bez odustajanja! Doći će nama naše bebice u naručje 🥺🌹🫂❣️
Da, slažem se s tobom, jer kod tako ranih spontanih najčešće je u pitanju kromosomska greška na što mi nažalost ne možemo utjecati. I ako je već moralo biti tako, bolje da je bilo u početku nego kasnije ili kao što kažeš da se takva trudnoća iznese do kraja, pa da onda mali anđeo ima cijeli život zdravstvene probleme.😔 Sada nas naši anđeleki čuvaju i oni će nam pomoći da nam nakon njih dođu dugine bebice 🌈🙏.❤ Nema odustajanja, na kraju će sve biti dobro, jer ako nije dobro, znači da još nije kraj!🙏🙏😘😘❤❤🫂
🏥 Poliklinika IVF
2023: 3X IUI : ❌️ ❌️ ❌️
1.IVF: 07/23 ➕️ ❤ missed abortion 😭 💔 🤍 👼
2.IVF: 01/24 - 8 oocita -3 zrele, nije došlo do oplodnje ❌️
3.IVF: 04/24 ➡️ ICSI ➡️ 1.beta 697 ; 2.beta 1313
Veritas test - low risk, stiže princezica, naša dugica 🌈 👑💜 🙏
"Radujem se uspjehu drugih, jer uspjeha ima dovoljno za sve"!
💪💪🤞🤞🍀🍀❤❤
Curke moje, je li normalno da nakon medikamentoznog pobačaja još uvijek imam te kao menstrualne bolove, jučer je krvarenje opet malo počelo i u 2-3x ispalo je još onog sadržaja. Prestane, bude skroz svijetla krv -pa kao opet malo pojača. Ali ti bolovi ne znam jesu li okej... Još me kao i neki bol u želudcu tupao muči, kao da je neki mišić, ne znam... Bolnicu sam zvala da pitam, rekli su kao da je normalno ali ukoliko imam simptome gripe i groznicu da dođem a ja od dragog dobila grip tako vako 🤷🏻🤣
Baš sam nekako u banani
Pozdrav drage, da se I ja malo javim, izgubljena trudnoca prva u 3mjesecu trudnoce 5.5.2023 I jos jedna u 9mj bila sam nekih mj dana samo trudna.spontani sve, obavila sam pretrage trombofilije sto mi je doso MTFHR C677T heterozigot I PAI-1 (4G/5G) isto heterozigot, na sve te nalaze sto sam napravila mi je rekla danas hematologinja da ovo skoro svi imaju I da se to ne priznaje I da nisam kandidat za heparin, nego da je vjv utjecala moja bolest stitnjace I dvoroga maternica. Znam neke zene kojima je odboren heparin sa istim tim mutacijama pa mi sad bas nije sve jasno... ima neka iskustva? I jos me je samo poslala vaditi koagulogram pv, aptv.
Nemam vise snage za doktora, ovo je strasno...
06.05.2023. 🤍🧸my little angel 😔💔 miss.ab.-11tj.
23.8.2023. ➕🌈❣5.9 💔
Evo moje iskustvo, pa da pomognem i doprinesem koliko mogu.
Imala sam 2 spontana, sve piše u opisu dole da ne ponavljam. Nakon drugog sam radila određene testove između ostalog za trombofiliju i utvrđeno mi je MTHFR i PAI (4G/4G= dakle oba mutirana što je gore od (4G/5G).
Ista stvar, bila na komisiji za heparin odbijena, uveden aspirin i aktivna folna koju pijem preko Novalac prenatala.
Samo ću Vam reći da uz nenormalan strah i brigu ja sam rodila živu i zdravu curku u terminu i evo sada nam stiže pojačanje, dakle samo sam na aspirinu i novalacu. Očigledno je ili neki kromosomski problem ili moja štitna, s time da sam u prvoj pila eutyrox, a sada ne pijem. Eto. I da, radila sam i kariogram koji je Bogu hvala uredan. Tako da sretno svima i samo pozitivno, glava čuda radi. :D
🧔 -32
👩 -32
( prve trudnoce )
06/2021 - spontani u 6tt 👼
11/2021 - missed ab u 11tt 👼
• Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
🌸 2/2023 - baby S 🌸
🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵
Lota, bas mi je drago da sam vidjela tebe da pišeš i da si ponovno trudna 🩷
Ja sam došla nakon par mjeseci i začudila sam se koliko je aktivna stranica danas 😬😞
Cure, zao mi je, budite snažne i hrabre, ništa nije nemoguce!
Uz sve šta sam prošla je sad uz mene jedan mali zvrkic :)
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
-Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
PAI-1 heterozigot 4g/5g
God will carry you trough the storm 🍀💪
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨👩👧
Drage cure, bila sam na MPO temi pa sam se odvažila i na zimske bebe 24/25, toliko da sam si i trakicu stavila već sa 6tt.
Imam curicu od 3 god., rođena iz zdrave trudnoće za poželjeti.
Nažalost, u 8tt saznala sam da sam nedugo nakon 1. pregleda imala missed ab.
Uvijek sam suosjećala sa ženama koje su ovo prošle, nisam nikad mislila da ću i ja biti jedna od, život je stvarno čudan.
Malo je reći da sam doživjela šok, nisam znala što da radim, imam jako stresan i ozbiljan posao tako da sam nakon što sam se malo sabrala odmah s pregleda išla na posao obaviti što treba da se mogu maknuti.
Odabrala sam vakuum aspiraciju kod Podobnika i sad čekam 29.5. da obavimo kontrolu i da mi kažu rezultate phd analize ploda.
U međuvremenu sam se dosta informirala i spremna sam si platiti koje god pretrage treba jer mi je predugo čekati nečiju milost da mi da uputnicu, a pogotovo da dočekam 2. ili 3. ab da bi me onda uputili na pretrage.
Početkom lipnja imam i sistematski preko posla pa ću ionako raditi standard krvne pretrage.
Je li dovoljno za prvu ruku napraviti kariogram nas dvoje, test na trombofiliju, TORCH, feritin, test inzulinske rezistencije da imam s čime doći MPO doktoru na konzultacije (to će biti tek kolovoz/rujan), a i da sebe psihički smirim i zaokupim?
Znam da bi i bilo dobro pričekati s odnosima neka 3 mj., pa bi me smirilo i da imam nalaze i ako se desi spontana trudnoća.
Inače sam i HPV+, imam miom na maternici i često sam BHSB+, papa uvijek uredna i brisevi su naravno bili uredni dok smo kretali u MPO postupak.
👩1987, AMH 2.7 pmol/l, histero✅️, kariogrami✅️, MTHFR homoz., PAI1 heteroz.
🧔♂️1987 sve OK
1. IVF 2020. ET PETROVA - trudnoća od prve, curica💜
2. FET 2023., beta ⛔️
3. FET 2023., prokrvarila prije bete⛔️
4. ET 2024. IVF klinika, missed ab u 8tt. 💔
5. ET 2024. IVF klinika, beta⛔️
6. ET 2024. Alea fertility ⛔️
dodo87.forum@gmail.com
Dodo jako mi je žao što si izgubila bebicu.. napravi si i dvitamin, B12, štitnjača cijeli panel (tsh, ft3, ft4, T3, T4, antitijela), spolne hormone i amh.
Nadam se da će ti brzo proći čekanje do konzultacija.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading.......
Drage cure, bila sam na MPO temi pa sam se odvažila i na zimske bebe 24/25, toliko da sam si i trakicu stavila već sa 6tt.
Imam curicu od 3 god., rođena iz zdrave trudnoće za poželjeti.
Nažalost, u 8tt saznala sam da sam nedugo nakon 1. pregleda imala missed ab.
Uvijek sam suosjećala sa ženama koje su ovo prošle, nisam nikad mislila da ću i ja biti jedna od, život je stvarno čudan.
Malo je reći da sam doživjela šok, nisam znala što da radim, imam jako stresan i ozbiljan posao tako da sam nakon što sam se malo sabrala odmah s pregleda išla na posao obaviti što treba da se mogu maknuti.
Odabrala sam vakuum aspiraciju kod Podobnika i sad čekam 29.5. da obavimo kontrolu i da mi kažu rezultate phd analize ploda.
U međuvremenu sam se dosta informirala i spremna sam si platiti koje god pretrage treba jer mi je predugo čekati nečiju milost da mi da uputnicu, a pogotovo da dočekam 2. ili 3. ab da bi me onda uputili na pretrage.
Početkom lipnja imam i sistematski preko posla pa ću ionako raditi standard krvne pretrage.
Je li dovoljno za prvu ruku napraviti kariogram nas dvoje, test na trombofiliju, TORCH, feritin, test inzulinske rezistencije da imam s čime doći MPO doktoru na konzultacije (to će biti tek kolovoz/rujan), a i da sebe psihički smirim i zaokupim?
Znam da bi i bilo dobro pričekati s odnosima neka 3 mj., pa bi me smirilo i da imam nalaze i ako se desi spontana trudnoća.
Inače sam i HPV+, imam miom na maternici i često sam BHSB+, papa uvijek uredna i brisevi su naravno bili uredni dok smo kretali u MPO postupak.
JAko mi je zao jer sam prosla to vec 3 puta i znam kako je. Za sve te nalaze pricekajte kontrolu i prvu mengu da prođe i da se hormoni svi smire jer vam nalazi nece piti relevantni. Bolje je cekati duze pa imati urednu sljedecu trudnoci, jer i meni su govorili da mogu nakon 3 mjeseca a tijelo ocito nije moglo cim se ponavljao missed. Dajte tijelu odmora i sretnooooo
01/23 - missed ab
08/23 - missed ab
02/24 - blighted
Trombofilija (faktor V) ➕️
IR ➕️
Evo da se javim sa novim vijestima.
Bili smo dragi I ja jucer na humanoj reprodukciji u Ri, njemu je dok.rekla da izvadit za spermiogram.
Meni je sve lijepo objasnila da ne moram septum maternice operirat jer imam uterus bicornis, da je puno zena sa dubljim septumima iznjelo trudnocu it'd.
Sa ovim mojim MTFHR C677T heterozigot I PAI-1 (4G/5G) isto heterozigot mutacijama rekla mi je da ce me stavit na andol 100 I dok sada nisam trudna, moram vadit anti tijela na stitnjacu pa cemo jos sa tim vidjet kakvi dodju nalazi. I kada budem trudna ona ce mi prepisati heparin posto sam imala 2 pobacaja. I pratit ce mi trudnocu. Ovo sto meni hematolog rekao da svi skoro imaju te mutacije I da nisam kandidat na kraju eto ovima iz humane jesam jer su rekli ne bi htjeli da se desi 3 spontani. Bolest stitnjace imam od svoje 16godine, tako da I to moraju pratiti. Jako sam ugodno iznenadena Doktorica Tina susanj, svaka pohvala da sam nasla nekoga ko me razumije.
06.05.2023. 🤍🧸my little angel 😔💔 miss.ab.-11tj.
23.8.2023. ➕🌈❣5.9 💔
Sortiraj odgovore
Najstariji