![](/media/img/a1/d5/cdf97738b765276d4598.jpeg)
a cure koje ste radile pretrage na trombofiliju, koliko dugo ste čekale na termin? Neću ići privatno već preko uputnice i jučer sam zvala KBC Osijek i dobila termin tek 04.05.! I onda još na to čekat 6 tjedana nalaze… Danas ću zvati bolnicu u svom gradu pa se nadam da ću dobiti neki raniji termin… Ovo mi se baš čini sve dosta dugo.
Odlično da si dobila uopće! Mene nisu htjeli slati jer sam imala 'samo jedan pobačaj'
update: zvala drugu bolnicu i dobila termin 22.3. za pregled :D tako da sam baš sretna i uzbuđena oko toga.
A meni to uopće nije ok da se te pretrage rade tek nakon minimalno tri spontana. Ono, koliko djece moramo izgubiti i koliko emocionalne boli moramo proći prije nego nam se pomogne?
Odlično, bravo da si se izborila za sebe!!
Ma ni meni to nema smisla. Ja sam uspjela nagovoriti za neke osnovne, ali recimo to za trombofiliju nisam uspjela :( a privatno je bas skupo, na kraju nisam otisla…
a evo, vidit ću što će mi na pregledu reć, nadam se da će bit sve kako sam zamislila. Al da, dosta su skupe te pretrage, ni meni to nije opcija ić raditi privatno… Tako da ako mi iz nekog razloga ovo i propadne, prepustit ću sve u Božje ruke pa kako bude. Nadat se najboljem :)
Dobar plan. Tako sam :) držim figeeee!
Cao cure. Kako ste mi? Ja evo dva dana imam ovulaciju a sinoc smo imali sex i otislo je sve unutra. Dali je moguce da ostanem trudna. A ja jos ni jedan rezutat nisam radila. Ovaj ciklus mi je prvi posle spontanog. Dali je moguce ostat teudna nakon ovako kratkog vremena od kiretaze i dali je rizicno ????
Cao cure. Kako ste mi? Ja evo dva dana imam ovulaciju a sinoc smo imali sex i otislo je sve unutra. Dali je moguce da ostanem trudna. A ja jos ni jedan rezutat nisam radila. Ovaj ciklus mi je prvi posle spontanog. Dali je moguce ostat teudna nakon ovako kratkog vremena od kiretaze i dali je rizicno ????
Kako misliš da niti jedan rezultat nisi radila, kakav rezultat? Moguće je da ostaneš trudna, ali ne razumijem zašto prvo imati nezaštićene odnose u vrijeme ovulacije, a onda se pitat hoće li biti rizična eventualna trudnoća.
Moje osobno mišljenje je da trudnoća neće biti rizična, a i da ne daj Bože bude, da to neće nužno biti povezano s tim što ti je to prvi ciklus nakon kiretaže. Također mislim da ako se tijelo nije sasvim oporavilo i ako nije spremno na novu trudnoću da jednostavno neće ni doći do implantacije. Ali, to je samo moje osobno mišljenje. A s obzirom da sam na netu pročitala dosta toga o tome kad početi planirati sljedeću trudnoću nakon kiretaže i da se mišljenja jako razlikuju, nekako sam si osobno posložila u glavi da si spremna kad si mentalno spremna. Meni je moj ginekolog rekao da odma nakon prve menge mogu raditi na novoj trudnoći, a u bolnici su mi rekli da je preporuka pričekati 2-3 ciklusa prije nove trudnoće. Na temelju čega je ta preporuka - ne znam, jer mi to više zvuči kao neka špranca koju govore svakoj ženi a niti jedna žena se ne oporavlja jednako. Tako da ako si mentalno spremna - go for it! Ja ti od srca želim ubrzo zdravu i urednu trudnoću :)
Ja 27 / M 32
aktivan rad na bebi od 10/2020
11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
"I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
Bože, hvala Ti!
danas je točno mjesec dana kako sam izgubila svog dečkića... nisam sigurna jel mi prošlo brzo ili sporo, samo se čudim sama sebi kako sam to sve preživjela. S vremenom je lakše, i dalje stalno mislim na njega a da ne pričam koliko mi užasno ne dostaje. Nije prošao još niti jedan dan bez suza, makar to više nisu one histerične suze nego samo one suze nedostajanja. Imam tu i tamo nekakav slom, na što poludim kad bi dobila komentar "bit će još djece...". Nije stvar u tome želim li imati još djece i mogu li, nego žalim za svojim djetetom koje mi nitko neće vratiti a ja ga nisam mogla ni držati u rukama. Svo ovo vrijeme osjećam se kao majka tom malom anđelu iako sam ga vidjela samo na djelić sekunde.
Kako se vi nosite s gubitkom nakon nekog vremena?
Ja 27 / M 32
🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
Bože, hvala Ti!
Moguće, je naravno! Nemoj se puno sekirati. Ako ostaneš, tako je trebalo biti i neka je! <3 Meni su u bolnici rekli da pričekam jedan ciklus i da onda možemo....
danas je točno mjesec dana kako sam izgubila svog dečkića… nisam sigurna jel mi prošlo brzo ili sporo, samo se čudim sama sebi kako sam to sve preživjela. S vremenom je lakše, i dalje stalno mislim na njega a da ne pričam koliko mi užasno ne dostaje. Nije prošao još niti jedan dan bez suza, makar to više nisu one histerične suze nego samo one suze nedostajanja. Imam tu i tamo nekakav slom, na što poludim kad bi dobila komentar "bit će još djece…". Nije stvar u tome želim li imati još djece i mogu li, nego žalim za svojim djetetom koje mi nitko neće vratiti a ja ga nisam mogla ni držati u rukama. Svo ovo vrijeme osjećam se kao majka tom malom anđelu iako sam ga vidjela samo na djelić sekunde.
Žao mi je od srca. Sve je to još tako friško, jao. Mjesec dana! Budi nježna prema sebi, pre malo vremena je prošlo. Normalno je da ti nedostaje, normalno je da plačeš....to je tvoj mali anđeo koji sad pazi na tebe s nema. Ja sam si uvijek razmišljala kako sigurno on / ona ne bi voljeli da sam stalno tužna, pa sam se trudila nekako čupati iz tuge...
danas je točno mjesec dana kako sam izgubila svog dečkića… nisam sigurna jel mi prošlo brzo ili sporo, samo se čudim sama sebi kako sam to sve preživjela. S vremenom je lakše, i dalje stalno mislim na njega a da ne pričam koliko mi užasno ne dostaje. Nije prošao još niti jedan dan bez suza, makar to više nisu one histerične suze nego samo one suze nedostajanja. Imam tu i tamo nekakav slom, na što poludim kad bi dobila komentar "bit će još djece…". Nije stvar u tome želim li imati još djece i mogu li, nego žalim za svojim djetetom koje mi nitko neće vratiti a ja ga nisam mogla ni držati u rukama. Svo ovo vrijeme osjećam se kao majka tom malom anđelu iako sam ga vidjela samo na djelić sekunde.
Žao mi je od srca. Sve je to još tako friško, jao. Mjesec dana! Budi nježna prema sebi, pre malo vremena je prošlo. Normalno je da ti nedostaje, normalno je da plačeš….to je tvoj mali anđeo koji sad pazi na tebe s nema. Ja sam si uvijek razmišljala kako sigurno on / ona ne bi voljeli da sam stalno tužna, pa sam se trudila nekako čupati iz tuge…
A jako su mi pomiješani osjećaji. Ok sam, ne plačem po cijele dane, najčešće navečer kad legnem i ostanem sama sa svojim mislima. Nadam se da nisam luda što sam sva još uvijek u tome, al jače je od mene...
Vidjela sam da si se ti javila da opet planiraš trudnoću, nek je sa srećom i nek bude što prije :)
Ja 27 / M 32
🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
Bože, hvala Ti!
Loza Hvala na komentaru puno nek bude sta bude. Nisam navela da je pukao kondom i vecina je, da ne reknem sve uslo unutra. A u Cetvrtak kad sam bila na kontrolu gin je rekao da se marerica skroz oporavila i da je sve u redu. Prepisao mi Methylfolan 400mg 2x1,Aspirin protect 1x1,Vitamin D3 2000mg 1x1. Ali ja sam htela da pricekam da vadim briseve pa posle da pocnem. Mada od jednog nezasticenog sexa i ne bude nista, ali ako bude daj Boze da bude sve u redu.
Pipin Stvarno mi je stalo do vasih misljenja jet ste divne zene lavice pune razumevanja i dobrote. Posle spontanog meni je Bog i ova tema pomogla da sakupin snage i krenem dalje bez moje curuce koju sam cekala godinama.
Sortiraj odgovore
Najstariji