Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • pravnica
    21. Siječanj 2022. 12:37

Pozdrav svima, čitam vas tjednima i muku mučim. javljam se prvi put na neki forum, a posebno ovakve vrste. ako sam fulala mjesto i temu unaprijed se ispričavam. uglavnom prema mojoj ginekologinji trudna sam 8+1. prvi ultrazvuk je bio s 7+4 plod 0.44 cm ( odgovara 6+1), čuli su se otkucaji ne glasno i jako ali su se čuli. nakon 7 dana ponovljen je ultrazvuk i plod je 0.56 cm sto odgovara 6+2, medutim otkucaji se ne čuju iako je navodno vidljivo da srce kuca. - tako kaze dr, a na nalzu piše EO ne prikazujem. sad sam za 5 dana naručena na color dopler. iako je doktorica objasnjavala zasto vjerujte mi ja nista nisam čula, u mojoj glavi samo muk je bio. gestacijska i zumanjčana su ok. iako nisu izričito rekle jasno je bilo da nije dobro i svjesna sam toga. doktorica kaze moguća je kasnija implementacija pa da sam manje trudna, ali čini mi se da je to samo bio način utjehe do srijede i color doplera. ima li netko s sličnim iskustvom, kako se najbolje postaviti i prihvatiti. hvala.

• SuzieQ
    23. Siječanj 2022. 17:57

Pozdrav svima, 
    trudna sam 9 tjedana, na pregledu kod svog ginekologa bila sam s 8+2 te je utvrdio da se plod nije razvio. Odmah me poslao u bolnicu gdje su potvrdili njegovu dijagnozu i uputili me na medikamentozno prekidanje trudnoće. Sutra ponovo idem u bolnicu da mi daju tablete i objasne što i kako. Ne znam što me čeka, hoće li me pustiti kući ili ću morati biti tamo dok sve ne prođe. Je li koja nedavno ovo prolazila i može mi reći nešto više? Što da očekujem, je li jako bolno? 

Lota 🌼
    24. Siječanj 2022. 18:51

Hej, zao mi je sto prolazis kroz ovo, zaista ti zelim brz oporavak i da se sti prije restartas i u nove pobjede. Bit ce dobro sve ❤ 
    Ja sam sada zadnji spontani prolazila kroz tablete. Iskreno, ne ponovilo se, ali svi imamo razlicita iskustva. 
    Ja sam se od jedne tablete ocistila i nakon mjesec dana dobila mengu. Bilo je bolno i to podosta, ali opet ponavljam, ima cura kojima je to macji kasalj bio, tako da, nadam se da ces ipak proci lakse. Javi nam ishod. Drzi se. 😊

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    06/2021 - spontani u 6tt 👼
    11/2021 - missed ab u 11tt 👼
    • Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
    🌸 2/2023 - baby S 🌸
    🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵

Lota 🌼
    24. Siječanj 2022. 18:53

Lea06

Hej, zao mi je sto prolazis kroz ovo, zaista ti zelim brz oporavak i da se sti prije restartas i u nove pobjede. Bit ce dobro sve ❤
    Ja sam sada zadnji spontani prolazila kroz tablete. Iskreno, ne ponovilo se, ali svi imamo razlicita iskustva.
    Ja sam se od jedne tablete ocistila i nakon mjesec dana dobila mengu. Bilo je bolno i to podosta, ali opet ponavljam, ima cura kojima je to macji kasalj bio, tako da, nadam se da ces ipak proci lakse. Javi nam ishod. Drzi se. 😊

I da, ja sam popila tabletu tamo, pred njima, otisla kuci i nakon dan i pol krenulo krvarenje kod kuce. Otisla na hitnu jer me jako bolilo i tamo bila pola dana, dok nisu ustanovili da se sve ocistilo, malo je on jos sam nesto izvlacio i to je to. Otisla kuci. Dakle u 5 ujutro dosla i u 14 otisla kuci. 

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    06/2021 - spontani u 6tt 👼
    11/2021 - missed ab u 11tt 👼
    • Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
    🌸 2/2023 - baby S 🌸
    🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵

• SuzieQ
    25. Siječanj 2022. 08:29

Evo, jučer sam bila u bolnici i sve su mi objasnili. Tamo sam popila 3 tablete koje zaustavljaju hormone, a još dvije (koje će potaknuti krvarenje) sam dobila za doma i te popijem 24 sata nakon ovih prvih. Sada se spremam popiti tabletu protiv bolova, a zatim i te dvije koje sam dobila. Sve bi trebala odraditi sama kod kuće, bez bolnica i doktora (ako sve bude u redu, a nadam se da bude). Javim kako je prošlo. 

zoeeuzoee
    25. Siječanj 2022. 13:31

SuzieQ

Evo, jučer sam bila u bolnici i sve su mi objasnili. Tamo sam popila 3 tablete koje zaustavljaju hormone, a još dvije (koje će potaknuti krvarenje) sam dobila za doma i te popijem 24 sata nakon ovih prvih. Sada se spremam popiti tabletu protiv bolova, a zatim i te dvije koje sam dobila. Sve bi trebala odraditi sama kod kuće, bez bolnica i doktora (ako sve bude u redu, a nadam se da bude). Javim kako je prošlo.

Suzi ja sam taj postupak prolazila 2 puta u godinu dana..
    Hvala bogu kod mene je proslo super,krvarila sam i vidjela na ulosku geatacijsku vrecicu kad sam je van izbacila,tocno sam osjetila kad je izlazila...
    Bolove san imala,ali kad san popila tabletu je bilo uredu
    Nije se previse razlikovalo od moje uobicajne M
    Osim po tome sto bolovi nisu trajali dan,dva nego  tjedan dana.
    Ugl ja bi uvijek preporucila takav prekid u odnosu na kiretazu koja je puno rizicnija
    Svako dobro
    To ti je sad prvi apontani?

👱‍♀️24 👱‍♂️23
    4 mj(2021) spontani (6 tjedni)

Pokusavamo opet od 9 mj
    11 mj ➕🙏🙏
    1 mj 2022 spontani (8 tjedni)

• Amelia79
    25. Siječanj 2022. 15:23

SuzieQ kako ti je? I ja sam išla na medikamentozni, no tijelo nije reagiralo, pa sam radila kiretažu.

27.04.2017 Amelia <3
    05.07.2021. 👼

• SuzieQ
    25. Siječanj 2022. 16:01

zoeeuzoee

SuzieQ

Suzi ja sam taj postupak prolazila 2 puta u godinu dana..
    Hvala bogu kod mene je proslo super,krvarila sam i vidjela na ulosku geatacijsku vrecicu kad sam je van izbacila,tocno sam osjetila kad je izlazila…
    Bolove san imala,ali kad san popila tabletu je bilo uredu
    Nije se previse razlikovalo od moje uobicajne M
    Osim po tome sto bolovi nisu trajali dan,dva nego tjedan dana.
    Ugl ja bi uvijek preporucila takav prekid u odnosu na kiretazu koja je puno rizicnija
    Svako dobro
    To ti je sad prvi apontani?

Da, to mi je prva trudnoća i prvi spontani. Nadam se da ćemo uskoro moći ponovo pokušati i da će biti sve u redu. 

• SuzieQ
    25. Siječanj 2022. 16:08

Update! 
    Dakle, jutros sam popila dvije tablete, no ništa se nije događalo, nakon 3 sata popila sam još jednu i uskoro poslije toga je krenula bol.
    Počela sam krvariti, obilno, no što sam više krvarila to je bol bila podnošljivija. Svako malo odlazim na WC, tako da većina iscuri odmah u školjku pa ništa ne vidim, samo osjetim da je veliko. 
    Mislim da je sve to dobar znak, da će sve otići i da ne bude nikakvih komplikacija. 
    Više sam se bojala nego što je zapravo strašno. Bolno je, da, ali čini mi se kao prirodnija i bolja opcija pored kiretaže, kad već dođe to takve situacije. 
    Hvala na podršci i sretno svima! 

• Aniram21
    25. Siječanj 2022. 17:08

Pozdrav cure,
    Nakon spontanog me ginekologica poslala samo na briseve cerviksa, s obzirom na jednu uspjesnu trudnocu smatra da ostalo nije potrebno. Preostale pretrage planiram privatno. Bris pokazuje prisutnost ureoplasme, pa pretpostavlja da je to moguci uzrok. Prije prve trudnoce (2020) i u toku su svi brisevi bili ok pa me nije htjela slati ni prije, a ni na pocetku trudnoce... Da li je neka od vas mozda imala kakvo iskustvo sa ureoplasmom? Koliko vam je trebalo da se to rijesi? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.