Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    BubaT
    15. Lipanj 2021. 12:09

ribic

Ma da, meni iskreno nove pobjede nisu primarni cilj tableta. Ionak ne ostajem prirodno trudna i nemrem prije jeseni opet na ivf.

Al se bojim bilo kakve posljedice kiretaze za daljnje trudnoce s obzirom na to da ne uspjevam prirodno ostati trudna.

Jasno mi i da se tu moze opet doci na kiretazu al bar znam da sam dala sve od sebe.

Koliko sam uspjela pohvatati vakum nije invazivan, ne struže se maternica. A svakako je agonija kraća nego tablete. Sjedini malo sama sa sobom, mozda da se i s gin koji ti vodi ivf posavjetujes sto je za tebe bolja opcija. Svakako mi je zao kroz sto prolazis, al gotovi sam sigurna da ćemo na jesen biti na nekom drugom forumu ♥️🌈

29 🙋‍♀️
    5/2021 blighted ovum 10tt
    💊 Eliquis

• ribic
    15. Lipanj 2021. 12:45

BubaT I vakumom se struze maternica. Ne toliko invazivno ali se isto mora endometrij postrugati. Potvrdio mi moj ivf doktor i u Podobniku (jutros zvala).

Oba ivf doktora su rekla ne vakumskoj (ako se moze izbjeci) tako da cu ih poslusati. 

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

BubaT
    15. Lipanj 2021. 13:00

ribic

BubaT I vakumom se struze maternica. Ne toliko invazivno ali se isto mora endometrij postrugati. Potvrdio mi moj ivf doktor i u Podobniku (jutros zvala).

Oba ivf doktora su rekla ne vakumskoj (ako se moze izbjeci) 

Eto vidis u krivu sam onda bila cijelo vrijeme.
    Nemoj se bojati medikamentoznog. Drzim fige sta gis izaberes da prode brzo 🤞

29 🙋‍♀️
    💊 Eliquis

• ribic
    15. Lipanj 2021. 13:07

Al velim, da ostajem bez problema trudna odlucila bih odmah na vakum. A ovak kad ionak s tim imam problema me strah bilo kakvog dodatnog rizika.

Da nije ivf-a odmah bi isla na vakum - evo iskreno.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• Clarissa
    15. Lipanj 2021. 15:52

ribic

Al velim, da ostajem bez problema trudna odlucila bih odmah na vakum. A ovak kad ionak s tim imam problema me strah bilo kakvog dodatnog rizika.

Da nije ivf-a odmah bi isla na vakum - evo iskreno.

Kuzim te, tako sam nekako i ja razmisljala. Iako mi je krvarenje potrajalo i vidjela sam te ugruske i nakupine, nije mi zao sto sam pristala na medikamentozni. U vrijeme kad sam ja hodocastila u Vin., nekim zenama je sve izaslo vec od prve tablete. Mislim da i Petrova ima praksu da te doma salju, a curke koje su bile na Sv Duhu su bile u bolnici jedan dan. Znam da se bojis, procesa i boli, ali proci ce. Moguce da neces imati prejake kontrakcije i da ce ti biti poput jace menstrualne boli, sve je individualno, ali drzim ti fige za sto "blazu" varijantu. U svakom slucaju sretno i da se sto prije oporavis!
    Kad mi je proces pobacaja bio gotov, dok sam cekala prvu m izvadila sam vitamin d i feritin cisto da vidim kako stvari stoje - feritin je bio nizak (to sam i ocekivala zbog kolicine i trajanja krvarenja), a vitamin d je bio jako nizak pa sam potrosila kutiju Siderala forte za zeljezo i 2 kutije D-vitala. (Hvala dragoj MTB na svim savjetima!) Ovo samo usput dodajem, ne mora biti da je pripomoglo spontanoj trudnoci nakon prve m, dok sam se pripremala za fet i glavom bila u buducem postupku, ali to je jedino razlicito sto sam uzimala nakon svega vremena i pokusavanja od prije...

• Clarissa
    15. Lipanj 2021. 16:12

Curke, rekla sam vam se javiti nakon prvog pregleda. Bila sam u velikoj tremi, nasrecu sve je zasada dobro, danas sam 7+0, pravilna gestacijska, zumancana, plod je tu i imamo otkucaje srca. Miom je daleko i ne smeta. Sljedeci pregled je za 2 tj. Kod svog soc gin sam uzela uputnice za krv, urin, tsh i to sve sto treba da u medjuvremenu obavim. Zasad je sve okej, no i dalje sam zbog prethodnog iskustva naravno rezervirana, znam da je jos rano to sve, moram dan po dan i nadati se najboljem. Ufffff.  Bit ce vidim strikanja i trte mrte oko svakog pregleda, ali to je valjda normalno.
    Mislim na vas, svima saljem hug i support!

BubaT
    15. Lipanj 2021. 17:37

Clarissa

Curke, rekla sam vam se javiti nakon prvog pregleda. Bila sam u velikoj tremi, nasrecu sve je zasada dobro, danas sam 7+0, pravilna gestacijska, zumancana, plod je tu i imamo otkucaje srca. Miom je daleko i ne smeta. Sljedeci pregled je za 2 tj. Kod svog soc gin sam uzela uputnice za krv, urin, tsh i to sve sto treba da u medjuvremenu obavim. Zasad je sve okej, no i dalje sam zbog prethodnog iskustva naravno rezervirana, znam da je jos rano to sve, moram dan po dan i nadati se najboljem. Ufffff.Bit ce vidim strikanja i trte mrte oko svakog pregleda, ali to je valjda normalno.
    Mislim na vas, svima saljem hug i support!

Bravo za pregled ♥️ polako sad iz dana u dan, nemoj misliti lose 🌈

29 🙋‍♀️
    💊 Eliquis

• XOXO
    15. Lipanj 2021. 18:12

Clarissa super za pregled i otkucaje 💓.  Vjerujem da ce bit straha pred pregled al bit ce i vrijedno svakog tog straha za 36 tjedana cca. 💪❤️

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

Tina0409
    15. Lipanj 2021. 18:37

Clarissa super sto se bebica razvija kako treba.Bit će to sve dobro,treba pozitivno misliti 🙌🏻❤️.

03/22 1. Ivf rekovelle,cetrotide,decapeptyl)19.03.ET -2 petodnevni❌,smrznuto ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    13.05. FET -2 🐧🐧(estrofem)1.Beta 547 ,2.Beta1440-14dnt,stiže nam curka💓
    30.01.23. 👶🏼💖

jelenas
    15. Lipanj 2021. 18:45

Clarissa- jupiiiiii, bravo! Cheeramo za malog bejbija i dalje!!! 🌈❤️

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.