![](/media/img/a3/c9/02d223b03574d14f19d3.jpeg)
Curke, kod bligthed ovum (samo gestacijska 17 mm) - da li bi isle na tablete (Vinogradska) ili na vakumsky kiretazu (Podobnik)?
Doktor me doslovno moli da tablete. A vecinom od cura dobivam iskustva da radije zbog manje mucenja i boli uzmem vakumsku.
On tvrdi da je mala trudnoca i samo gestacijska i da ce bit ok s tabletama.
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
Poliklinika IVF
10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
Mimmy bas mi je zao sto si nam stigla tu na temu. Vecina nas je tu prosla slicno iskustvo i nekako je lakse podijelit s nekim ko je prosao to i razumije. Kao sto su cure rekle fizicki oporavak je brz a psihicki s vremenom i novim ciljevima nekako postaje lakse. Vjerujem da niko nikad skroz ne preboli.
Ribic vecina doktora ce ti preporucit tablete jer je prirodnije za razliku od kiretaze. Vakumska je ipak blaza od obicne kiretaze i struganja. E sad ja kao i sve cure vjerujem bi ti predlozile sto prirodniji postupak dakle tablete. S druge strane da se radi o meni ja bi vjerojatno birala vakumsku jer i nakon poroda i induciranog mi posteljica nije sama izasla pa sam zavrsila na kiretazi. Tako da bi ja za sebe rade birala odmah da sam sigurna da se sve ocisti nego da cekam i vjerojatno naknadno zavrsim na kiretazi. Ali ja sam poseban slucaj i vecini cura se sve lijepo ocistilo i tabletama. To je tvoj izbor. Nadam se da te nisam previse zbunila sad.
Sretno sa kojim god izborom se odlucis.
👶 - 2011.
Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
➕ 06/21
08/21 Nipt uredan 💗
XOXO jupiii, cestitke na plusu!
Mimmy jako mi je zao zbog tvojega gubitka i boli, uz tebe smo.
Ribic zao mi je sto kroz to prolazis. Kod mene nije bio blighted o., ali isto mi je bio savjetovan medikamentozni i isla sam tim putem. Medikamentozni sam odabrala jer bih nakon njega mogla odmah poslije prve m dalje u postupak, poslije kiretaze bi se malo dulje cekalo, a i bilo me strah nekog mehanickog ostecenja. Kasnije sam citala puno pozitivnih iskustava za vakuumsku kiretazu, s njom je brz oporavak, ako sam dobro polovila nju se moze privatno kod Podobnika. Za koju god se opciju odlucis, zelim ti da se brzo oporavis i puno srece dalje
Clarrisa I kakvo je bilo iskustvo s tabletama? Da li te jako bolilo?
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
Poliklinika IVF
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
Hvala vam cure ❤️
Meni je moja doktorica preporucila GUK/OGTT iako sam vec 2x radila te pretrage zbog majke koja je na inzulinu i sestre koja ima PCOS od 12.godine, a meni su se ciste pojavile unatrag godinu dana. Dodatno mi je napisala-D dimeri, obrada na trombofiliju, protein C i S ANA i LAC PAI faktor II i V MTHFR. Obzirom da idem privatno pitanje je hocu li dobiti uputnice jer je prva trudnoca i prvi spontani, ali pokusat cu insistirati jer sam preboljela koronu u 8.mj s nikakvim simptomima, a ostala trudna 6 mjeseci nakon…
Dodatno bi trazila i TORCH te briseve i papu iako je sve bilo uredno pocetkom godine
ja - 30g, mm - 31 g
pokušavamo od 02/2021.
➕ (27/04)
❤️ srce kuca (6 + 6 tt)
💔 missed ab (09/06 - 10 + 6 tt)
PCOS, inovo, folbella, plivit d3
Ribic kod mene prva tableta nije nista pokrenula, za dva dana sam isla po sljedecu dozu i tad sam ih dobila jos 6 (doze su vjerujem individualne, nekima vec od prve tablete sve izadje, ostalima tek s drugom dozom). Uglavnom, od prve tablete nista, a nakon dva dana sam uzimala bukalno (stavi se izmedju desni i obraza tabletu da se otapa) i islo je ovako: prvo 2 tablete i zatim po jedna nakon svaka 2 ili 3 sata. Nekih 15-ak min od stavljanja te prve jace doze krenule kontrakcije, bolovi, kao neka groznica me malo drzala, sve je krenulo van i vecinu sam provela na wc-u da ne gledam previse. Nisam mogla vjerovati koliko krvi i ugrusaka moze izaci iz nase "male" maternice. Ta 3 sata su mi bila fizicki najbolnija, poslije sve okej i poput menstrualne boli, s izljevima. Krvarila sam ukupno 2 i pol tjedna (to je takodjer individualno, nekima je tjedan dana dosta), odlazila u Vin. na kontrole (kod njih ne drze u bolnici, daju tablete i sve doma hendlas). Zapravo mi tih nekoliko sati jacih kontrakcija bilo fizicki najbolnije, poslije je sve podnosljivo, ostaje psiha za hendlanje. No ja sam pila samo neofen forte tih kljucnih nekoliko dana, mozda s jacim tabletama ne bih takvu bol osjecala. Prva m mi je dosla nakon 36 dana. Uglavnom, iskustvo mi nije prestrasno, nazalost kad se vec to moralo dogoditi, onda sam mislila bolje da izbjegnem moguca mehanicka ostecenja, slusala sam savjete doktora (i iz klinike, i iz bolnice)... Ako se odlucis za tablete, moj savjet je da si pripremis sladoled i pudinge za tu jacu dozu (ako ti naravno bude trebala), od nje bude meso u obrazima jako osjetljivo dan-dva i pudinzi i slaja me spasili, em comfort food, em sam ih mogla pojesti
Hej cure. Jucer je bilo ravno mjesec dana od medikamentoznog, nema menge na vidiku jos. Pomalo me to kopka jer zelim da sto prije zavrse 3 ciklusa pa da krenemo opet. Zao mi je sto vidim nove cure tu ☹️
Ja sam u utorak popila 2 tablete , tu noć me malo grcilo i popila sam brufen, u cetvrtak ujutro kad sam isla po ostale tablete i dnevnu bolnicu sam prokrvarila bas jako, izaslo je svasta, puno ugrusaka i izljeva. Ostavili su me tu noć jos da prate i dali jos 6 bukalno svaka 3 sata. Mene nije bolilo, blighted ovum, jos sam jednom u cetvrtak popila brufen preventivno i normabel da me malo opusti. Nije se puno desava lo s drugih 6 tableta, samo krvarenje kao menga, cak i oskudnije. U petak ujutro su me pregledali i skuzili da je sve ostalo skoro u rodnici i izvadila je to kljestima van, nije nista bolilo jer je samo povukla van. Izbjegla sam kiretazu. Ovo nije meni bilo fizički bolno koliko psihički, cekas jedva da sve zavrsi, a dugo traje. Dvije cure koje su imale spontani samnom, su isti dan otisle kuci jer su se ocistila s prvim tabletama, a imale su plod kojem je stalo srce. Svi dr ce preporučiti medikamentozni jer se ne dira maternica, brzi je oporavak. Psihički je dugotrajan proces.
29 🙋♀️
5/2021 blighted ovum 10tt
💊 Eliquis
Hvala curke. Mene iskreno s tabletama strah fizickog djela. Krvarenje nije problem nego ta bol, evo to je ono sto me strah.
A s druge me strane (jer sam bila ivf trudnica) zezat se kiretazom. Nekak se bojim da time ne nastetim za dalje.
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
Poliklinika IVF
Hvala curke. Mene iskreno s tabletama strah fizickog djela. Krvarenje nije problem nego ta bol, evo to je ono sto me strah.
A s druge me strane (jer sam bila ivf trudnica) zezat se kiretazom. Nekak se bojim da time ne nastetim za dalje.
Nemoj se bojati, samo ces si jos vise stres nabiti, mora van ovako ili onako. Racunaj da je ovako oporavak brzi i mozes krenuti prije u nove pobjede. Kazu kao jaci menstruakni, mene srećom nije ni tako bolilo. A daju ti svakako za bolove tablete. Mali broj cura se ne ocisti pa opet kiretazu prolaze. Smak svijeta mi je bio tih par dana, a sad sam sretna sto sam kiretazu pa makar i vakumsku izbjegla.
29 🙋♀️
5/2021 blighted ovum 10tt
💊 Eliquis
Ma da, meni iskreno nove pobjede nisu primarni cilj tableta. Ionak ne ostajem prirodno trudna i nemrem prije jeseni opet na ivf.
Al se bojim bilo kakve posljedice kiretaze za daljnje trudnoce s obzirom na to da ne uspjevam prirodno ostati trudna.
Jasno mi i da se tu moze opet doci na kiretazu al bar znam da sam dala sve od sebe.
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
Poliklinika IVF
Sortiraj odgovore
Najstariji