Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Samoja6
    27. Siječanj 2021. 14:18

Ja se uopće ne sjećam jesam li pitala ili ne... I sad mi je palo na pamet. 
    Nakon spontanog sam išla vaditi krv, ono što sam mogla na svoju ruku... 
    Uglavnom, zanima me što mislite o ovome... 
    S-TSH - 0.932 ( 0.270-4.200)

Kod moje doktorice je svaki nalaz u redu! 🤷‍♀️

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

Red Fox
    27. Siječanj 2021. 15:52

Lijepi pozdrav svima, inace sam aktivna na zimskim bebama, ne stizem bas pratiti ostale teme, sjetila sam se sad da bi bilo korisno da i s vama podjelim svoju pricu. Ovo je kopija mog statusa sa facebooka: Ne volim djeliti ništa preko društvenih mreža, ali mislim da je i ovo jedan od načina na koji možda pokrenem neke promjene. U moru informacija o Coronavirusu neki patogeni mikroorganizmi su zanemarani, a to uvelike utječe na živote mnogih. Prije dvije godine izgubila sam bebu zbog Listerie, samo jedna doktorica posumnjala je na nju, ostalima je bila egzotika. Iskreno i meni samoj nije nikad pala na pamet iako sam veterinar. Listeria je prisutna, nije jako česta, ali se moze pronaci mikrobiološkim kontrolama hrane životinjskog porijekla. Ovo pišem da upozorim trudnice, buduće trudnice, one koji su izgubili dijete zbog neobjašnjivih upala posteljice da izbjegavaju suhomesnate proizvode i nepasterizirane sireve u trudnoći, probajte se raspitati za mogućnost uzimanja brisa cerviksa za Listeriu (pretragu radi HZJZ). U mom slučaju potpuno uredne trudnoć kćer mi je umrla u 36. tjednu. Ja nisam imala niti jedan simptom (niti povišenu temperaturu, niti povišen CRP, brisevi uredni, nije bilo prijevremenih trudnova niti pucanja vodenjaka), listerioza je često bez simptoma. Hvala na pažnji i nadam se da sam bar nekome bacila bubu u uho i možda se u humanoj ginekologiji prepozna značaj ove zanemarene bakterije.

Red Fox
    27. Siječanj 2021. 15:57

Nije mi namjera raditi paniku, samo upozoravam da izbjegavate suhomesnate proizvode i sireve koji nisu toplinski obradeni. Hrana sa Listeriom se moze naci na policama ducana, o tome obavjestava HAPIH na svojim stranicama, no tko to prati 🤷🏼‍♀️ U svakom slucaju ako ste imale slican slicaj kao ja ne kosta vas nista da predlozite svom ginekologi da napravi bris na Listeriu.vecina ce vas vjerojatno odbiti al vrijedi probati. 
    I moram jos nesto reci sto ja uvijek nosim i srcu i to me drzi, nase bebe su imale naljepsi zivot, bez zla i boli, osjecale su samo nasu ljubav i otisle su direktno na bolje mjesto ❤️

Samoja6
    27. Siječanj 2021. 16:19

Red Fox

Nije mi namjera raditi paniku, samo upozoravam da izbjegavate suhomesnate proizvode i sireve koji nisu toplinski obradeni. Hrana sa Listeriom se moze naci na policama ducana, o tome obavjestava HAPIH na svojim stranicama, no tko to prati 🤷🏼‍♀️ U svakom slucaju ako ste imale slican slicaj kao ja ne kosta vas nista da predlozite svom ginekologi da napravi bris na Listeriu.vecina ce vas vjerojatno odbiti al vrijedi probati.
    I moram jos nesto reci sto ja uvijek nosim i srcu i to me drzi, nase bebe su imale naljepsi zivot, bez zla i boli, osjecale su samo nasu ljubav i otisle su direktno na bolje mjesto ❤️

💞 💞💞💞
    Žao mi je i hvala ti puno što si to podijelila s nama! Nakon ovog kladim se da kad se opet dogodi trudnoća neću niti pomirisati salamu i sir! 
    S ovom zadnjom rečenicom si mi natjerala suze na oči! 💖💖

Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

• avica
    27. Siječanj 2021. 16:28

Samoja6

Ja se uopće ne sjećam jesam li pitala ili ne… I sad mi je palo na pamet.
    Nakon spontanog sam išla vaditi krv, ono što sam mogla na svoju ruku…
    Uglavnom, zanima me što mislite o ovome…
    S-TSH - 0.932 ( 0.270-4.200)

Kod moje doktorice je svaki nalaz u redu! 🤷‍♀️

Ovo ti je ok nalaz TSH. Bitno je da ne prelazi 2.5 u trudnoći / planiranju trudnoće

33👨32👩
    03/2020 blighted ovum
    11/2020 missed 9 tt
    https://lbdf.lilypie.com/cQZnp2.png
    ➕04/2021
    Novalac, Duphaston, Aspirin100

Red Fox
    27. Siječanj 2021. 16:31

Samoja6 ja imam inace hashimoto, drugi put kad sam ostala trudna tsh mi je bio 6, tako da to nije toliko kljucno. Pozeljno je da ovako kako je avica napisala, al nije presudan faktor. 

Samoja6
    27. Siječanj 2021. 16:52

Znači, po ovome je zasad u redu? Baš ću pogledati i nalaz par mjeseci prije toga... 

Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

Samoja6
    27. Siječanj 2021. 16:54

Da, u 8 mjesecu je bio 2.420...
    A neznam, doktorica je za oba nalaza rekla da je sve u redu! 

Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

jelenas
    27. Siječanj 2021. 18:14

Red Fox

Lijepi pozdrav svima, inace sam aktivna na zimskim bebama, ne stizem bas pratiti ostale teme, sjetila sam se sad da bi bilo korisno da i s vama podjelim svoju pricu. Ovo je kopija mog statusa sa facebooka:Ne volim djeliti ništa preko društvenih mreža, ali mislim da je i ovo jedan od načina na koji možda pokrenem neke promjene. U moru informacija o Coronavirusu neki patogeni mikroorganizmi su zanemarani, a to uvelike utječe na živote mnogih. Prije dvije godine izgubila sam bebu zbog Listerie, samo jedna doktorica posumnjala je na nju, ostalima je bila egzotika. Iskreno i meni samoj nije nikad pala na pamet iako sam veterinar. Listeria je prisutna, nije jako česta, ali se moze pronaci mikrobiološkim kontrolama hrane životinjskog porijekla. Ovo pišem da upozorim trudnice, buduće trudnice, one koji su izgubili dijete zbog neobjašnjivih upala posteljice da izbjegavaju suhomesnate proizvode i nepasterizirane sireve u trudnoći, probajte se raspitati za mogućnost uzimanja brisa cerviksa za Listeriu (pretragu radi HZJZ). U mom slučaju potpuno uredne trudnoć kćer mi je umrla u 36. tjednu. Ja nisam imala niti jedan simptom (niti povišenu temperaturu, niti povišen CRP, brisevi uredni, nije bilo prijevremenih trudnova niti pucanja vodenjaka), listerioza je često bez simptoma. Hvala na pažnji i nadam se da sam bar nekome bacila bubu u uho i možda se u humanoj ginekologiji prepozna značaj ove zanemarene bakterije.

Hvala puno na iskustvu, žao mi je da ste to prošli :( 
    Iskreno, ja sam pojela tu i tamo koji narezak i to mi je već sve prošlo kroz glavu. Čekamo phd i ovo imam na pameti! 
    Dakle, to se može napraviti na svoju ruku ili samo s uputnicom ginekologa? 

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

Red Fox
    27. Siječanj 2021. 18:17

Jelenas kad sam ja istrazivala bio je i laboratorij koji radi privatno u zg, ali gin vam mora uzeti bris jer on ide u hranjivi medij za bakterije. Ako vam gin da uputnicu mora napisati da je bris na Listeriu i to se nosi u hzzjz (ja sam sama nosila uzorak)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.