Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Malena3
    22. Siječanj 2021. 23:09

mystic

Drage moje,
    Nova sam na forumu, sve sam isčitala na ovoj temi i zahvalna sam na dijeljenju vaših iskustava.
    Nažalost moram vam se pridružiti.
    Nakon urednog razvijanja trudnoće uz hematom i strogo mirovanje danas na redovnoj kontroli (9t+1d) utvrđeno je da je bebi prestalo kucati srce i to unazad dan/dva . Prije 2 tjedna u 7.tjednu su se otkucaji jasno vidjeli.
    Upućena sam u Petrovu na dodatni UZV koji je potvrdio da nema otkucaja.
    Odmah sam upućena na dogovor što dalje. Ponuđeno mi je da izaberem kiretažu ili medikamentozno (s obzirom da se radi o 1. trudnoći i da imam 36 godina ) jasna preporuka je bila za medikamentozni pa sam to u svom kaosu i prihvatila.
    Dali su mi 3 tablete da popijem kod njih (za omeksavanje cerviksa) i 2+1 tabletu za kući.
    2 tablete trebam popiti točno 24 sata od te prve 3 tablete a preostalu samo u slučaju da ne krene dovoljno jako krvarenje.
    Nakon svih iskustava, užasno se osjećam psihički i užasno me strah što me sutra čeka.
    Javim vam sve jer se nadam da ce možda moje iskustvo nekome pomoći kao što su meni sva vaša.
    Hvala što postojite.

Draga, jako mi je žao da si morala proći kroz to. Teško je, vjerovatno si se pitala  zašto baš meni... Bar sam si ja postavljala to pitanje. Bila sam baš u depresiji, osjećala sam se grozno, tužno, jadno..
    Nakon šta je to sve prošlo i u razgovoru sa doktori ma, svojima doma rekla sam moramo ići dalje i nadati se idućoj sretnoj trudnoći (tako je i bilo) 
    To se jednostavno moralo dogoditi i na to ne možeš utjecati. Vjeruj mi sada ti možda to zvuči grozno od mene ali bolje odmah da se to desilo nego kasnije.. To je još mala trudnoća i tijelo je odmah odbacilo nešto šta ne valja. 
    Digni glavu, budi sretna jer možeš ostat trudna šta je veliki plus i hrabro dalje. Moj savjet, napravi osnovne pretrage ako te ginekolog ne šalje na nešto dublje i ne čekaj previše. Sada si najplodnija prve mjesece nakon spontanog. Sretno 

• Apple_sa
    22. Siječanj 2021. 23:25

svenhanavid

Pozdrav!
    Imam pitanje…prije tjedan dana sam počela krvariti. 5.tjedan trudnoće. Kod kuće sam se sama očistila bez tableta.
    Koliko traje krvarenje? Ne krvarim obilno,samo je dnevni uložak malo smeđe boje.
    Kad krene prva prava menstruacija?

Ista stvar, doktorica mi je rekla da to tijelo prepoznaje kao babinje 30 do 40 dana. Ja sam ipak posjetila drugog ginekologa, nasao je slobodnu tecnost, terapija 10 dana Duphaston. Jucer sam prestala piti tablete I sad cekam 😑 a najvise mrzim cekanje. 
    Jesi li provjeravala betu?

🤵 33 god
    👩‍💼35 god
    prva trudnoca miss ab. 25.12.2020. 5tt
    Dg. Trombofilija: nosilac mutacije faktor XIII, ostali geni takodje imaju mutacije
    - terapija Aspirin 100 protect
    ICV per tromb recidivus (citaj: dva mozdana udara)
    MS in obs. 2008 (citaj: multiple skleroza) bez terapije

• Apple_sa
    22. Siječanj 2021. 23:32

Samoja6

andjelina23

Evo danas mi je stigao nalaz citogentike
    Pobacaj se dogodio zbog kromosomske greske
    Beba je umjesto 46 kromosoma imala 69
    Preporucujem svakom nakon spontanog trazit od svog ginekologa uputnicu za citogentiku
    Sad bar znam zbog cega se to desilo pa sam mirnija 🤗

Vidiš i da ću te pitati pa nikako…
    Ja isto nisam mogla tražiti jer je spontani počeo već kod kuće… Dok sam došla do bolnice skoro više ničeg nije bilo…
    Znaš li zbog čega se to događa? Kolika je mogućnost da se ponovi?

Vjerovatno tijelo samo odbacuje los plod. Meni su 4 ginekologa (pored hrpe mojih dijagnoza) rekli da je moguce sljedecu trudnocu imati potpuno normalnu.

🤵 33 god
    👩‍💼35 god
    Dg. Trombofilija: nosilac mutacije faktor XIII, ostali geni takodje imaju mutacije

• Apple_sa
    22. Siječanj 2021. 23:35

Slee

Evo ja izvadila betu -500 i nesto je. Prosli tjedan prije tablete je bila 4000. Ja mislim da je to ok pad? Valjda ce taj komadic otic s iducom menstruacijom pa samim time da i beta padne 👌🏻

Super ti pada beta 👍 

🤵 33 god
    👩‍💼35 god

mystic
    23. Siječanj 2021. 00:01

Malena3, Hvala puno na rijecima utjehe, 
    Sto je najgore, tijelo jos nije odbacilo. Danas na UZV plod odgovara tjednu trudnoće ali nažalost...srce ne kuca. Nikakav simptom nisam imala da se išta negativno događa, čak je i smećkasto krvarenje od hematoma stalo. Doslovno sam išla na kontrolu samouvjereno po dobre vijesti. Ovo me je ostavilo u šoku i nevjerici i s tolikom emotivnom prazninom i sa 1000 pitanja zašto i jesam li ja čime utjecala na takav ishod ili jesam li mogla išta napraviti da to spriječim.
    Sada sam u postupku medikamentoznog (kod kuce).
    Na svjesnoj razini razumijem da je tako moralo biti i točno kako kažeš ako je već i moralo onda da je u 9.tj a ne u poodmakloj trudnoci kada ne mogu zamisliti ni fizicke ni psihicke rane. 
    Sad me je uz tugu neizmjerno i strah što me čeka sa postupkom samog pobačaja. 

Samoja6
    23. Siječanj 2021. 02:00

Sad sam išla stranicu po stranicu listati unazad da vidim jeli ono isto bila Petrova u kojoj te spraše kući! I dobro sam mislila! Nevjerojatan mi je taj način!
    Daju ti šaku tableta i pošalju doma! Pa mislim, to su tablete koje izazivaju pobačaj, krvarenje! I nikad nemožeš znati koja će to količina krvi biti! 
    Stvarno sam u jednu ruku zahvalna na tome di sam jer sam se vjv osjećala puno sigurnije u tom trenu... 
    Nemoj misliti da te plašim, nego mi to stvara ljutnju i nervozu da jednu ženu koja praktički ide pobaciti spraše da to kući obavi i javi se neznam, jedino u slučaju čega?! Bez pregleda, bez ičega! Baš me naljutilo sada!
    Ne boj se ničega, nije to ništa prestrašno... Kad god osjetiš bol, najbolje čim je osjetiš popij nešto protiv bolova! To nemora značiti da će te jako boliti... Vidjet ćeš, kad počne, čim izbaciš to iz sebe bit će ti lakše! 
    Tuga će proći, daj si malo vremena... Svi smo mislili da nikad nećemo krenuti dalje, ali moraš, nemaš izbora... I s vremenom postane lakše nositi se s tim! 
    Što god ti treba, tu smo! 💞

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

• Malena3
    23. Siječanj 2021. 08:54

mystic

Malena3, Hvala puno na rijecima utjehe,
    Sto je najgore, tijelo jos nije odbacilo. Danas na UZV plod odgovara tjednu trudnoće ali nažalost…srce ne kuca. Nikakav simptom nisam imala da se išta negativno događa, čak je i smećkasto krvarenje od hematoma stalo. Doslovno sam išla na kontrolu samouvjereno po dobre vijesti. Ovo me je ostavilo u šoku i nevjerici i s tolikom emotivnom prazninom i sa 1000 pitanja zašto i jesam li ja čime utjecala na takav ishod ili jesam li mogla išta napraviti da to spriječim.
    Sada sam u postupku medikamentoznog (kod kuce).
    Na svjesnoj razini razumijem da je tako moralo biti i točno kako kažeš ako je već i moralo onda da je u 9.tj a ne u poodmakloj trudnoci kada ne mogu zamisliti ni fizicke ni psihicke rane.
    Sad me je uz tugu neizmjerno i strah što me čeka sa postupkom samog pobačaja.

Draga, ni ja nisam imala nikakve loše simptome ali kad sam došla na pregled srce ne kuca :(
    Šok je, teško je to ali kao šta sam ti napisala vjeruj bolje odmah nego kasnije. Bebica će doći ja sam sigurna brzo. Glavu gore kada to riješiš kreni dalje. Nemaš pojma koliko žena to prolazi a da ne pričaju o tome. Nisi sama vjeruj mi ❤️

• Malena3
    23. Siječanj 2021. 08:56

Samoja6

Sad sam išla stranicu po stranicu listati unazad da vidim jeli ono isto bila Petrova u kojoj te spraše kući! I dobro sam mislila! Nevjerojatan mi je taj način!
    Daju ti šaku tableta i pošalju doma! Pa mislim, to su tablete koje izazivaju pobačaj, krvarenje! I nikad nemožeš znati koja će to količina krvi biti!
    Stvarno sam u jednu ruku zahvalna na tome di sam jer sam se vjv osjećala puno sigurnije u tom trenu…
    Nemoj misliti da te plašim, nego mi to stvara ljutnju i nervozu da jednu ženu koja praktički ide pobaciti spraše da to kući obavi i javi se neznam, jedino u slučaju čega?! Bez pregleda, bez ičega! Baš me naljutilo sada!
    Ne boj se ničega, nije to ništa prestrašno… Kad god osjetiš bol, najbolje čim je osjetiš popij nešto protiv bolova! To nemora značiti da će te jako boliti… Vidjet ćeš, kad počne, čim izbaciš to iz sebe bit će ti lakše!
    Tuga će proći, daj si malo vremena… Svi smo mislili da nikad nećemo krenuti dalje, ali moraš, nemaš izbora… I s vremenom postane lakše nositi se s tim!
    Što god ti treba, tu smo! 💞

Meni to isto nije jasno da te pošalju kući, kako.. Možda je to neki novi način koji će doći i u druge gradove. Kod nas se ostaje u bolnici. 

mystic
    23. Siječanj 2021. 11:13

Hvala cure na rijecima potpore, 
    Koliko god mi je žao svake od Vas koja je to prošla meni osobno puno znači što ste pisale o tome jer barem postoji mjesto gdje ćeš vidjeti da nisi jedina i gdje se može pomoći pkdrškom i savjetom.
    Za slanje kući ni ja ne mogu vjerovati jer sam bila uvjerena da će reči da dodjem sutra kod njih. 
    Na svu sreću u nesreći imat ću uz sebe dečka koji u bilo kojem slučaju komplikacije me može prebaciti na hitnu.
    Ne znam jel im to vid štednje, da li je zbog korone ili iz kojeg razloga ali nije mi nimalo svejedno. 
    Sve mi to pomalo djeluje nehumano i bezbrižno. Možda griješim ali takav me osjećaj prati. 
    Zato sam se i javila ovdje i dijelim svoje iskustvo jer možda negdje neka djevojka/žena prolazi istu tugu, iste strahove i traži potvrdu da nije jedina. 
    Koliko god ružna tema meni ovo s vama sve skupa jako pomaže.

• malaga
    23. Siječanj 2021. 11:57

Mystic žao mi je da se i tebi ovo dogodilo, ali kao što i druge cure kažu, nisi sama! 
    Evo da i ja podijelim svoje iskustvo iz Petrove do kraja, ono ranije vjerujem da si pročitala. Znači ja sam 9 dana prije tebe dobila prvu tabletu i takodjer tablete za doma nakon 24h. Ovu srijedu beta 20, u četvrtak na pregledu rekli su mi da se sve očistilo i da možemo nakon sljedeće menstruacije dalje. Meni krvarenje nije bilo prejako pa me bilo strah da nije sve otišlo, ali mislim da je većina završila u wc-u u prvom naletu. Zadnja krv na ulošku mi je bila u četvrtak, odonda samo neki tamno žućkasti iscjedak. Tako da je na kraju ipak sve brzo bilo gotovo. Samo kod mene nikad nije ni bilo otkucaja pa sam možda bila malo psihički spremnija, vjerujem da je tebe jako šokirao taj pregled. 
    A kad sam pitala doktoricu zašto ne zadržavaju u bolnici, rekla je da im se pokazalo da je ženama lakše to proći kod svoje kuće. Drži se, bit će sve ok! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.