Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    19. Siječanj 2021. 22:52

Apple_sa

MTB

Dakle, kiretaža 11.12. Zadnja izmjerena beta je bila krajem 11 mjeseca - negdje preko 15000. Danas beta 2.2.
    Ciste i ja imam, nisu otišle s prvom menstruacijom (otišao je dio), očekujemo da će sa ovom menstruacijom otići - idem na kontrolu za nekoliko dana.

Uh super ti je beta 👌 kako se osjecas? Kakvi su planovi za dalje? Hoces li praviti neku pauzicu?

Idući mjesec idem u MPO postupak ako mi do onda odu ciste. Neću raditi pauze, dobila sam zeleno svjetlo za ići dalje od ginekologa. Psihološki sam OK, a s obzirom na godine ne isplati mi se predugo čekati.
    Nadam se da nemaš HPV. Njega se nećeš riješiti vaginaletama, na žalost. Probaj napraviti HPV PCR test pa ćeš znati sigurno imaš li ga ili ne. Ako imaš, manje više jedino što možeš napraviti je boostati imunitet i čekati da ti se tijelo toga riješi. Ja sam ga vukla godinama. Onda mi je dosadilo, 2013. godine sam par mjeseci pumpala svoj imunitet svime čime sam tad znala da mogu. I otišao je, gad. Svake godine checkiram, i nema ga.

💔💔💔

• Apple_sa
    19. Siječanj 2021. 23:16

MTB

Apple_sa

MTB

Dakle, kiretaža 11.12. Zadnja izmjerena beta je bila krajem 11 mjeseca - negdje preko 15000. Danas beta 2.2.
    Ciste i ja imam, nisu otišle s prvom menstruacijom (otišao je dio), očekujemo da će sa ovom menstruacijom otići - idem na kontrolu za nekoliko dana.

Uh super ti je beta 👌 kako se osjecas? Kakvi su planovi za dalje? Hoces li praviti neku pauzicu?

Idući mjesec idem u MPO postupak ako mi do onda odu ciste. Neću raditi pauze, dobila sam zeleno svjetlo za ići dalje od ginekologa. Psihološki sam OK, a s obzirom na godine ne isplati mi se predugo čekati.
    Nadam se da nemaš HPV. Njega se nećeš riješiti vaginaletama, na žalost. Probaj napraviti HPV PCR test pa ćeš znati sigurno imaš li ga ili ne. Ako imaš, manje više jedino što možeš napraviti je boostati imunitet i čekati da ti se tijelo toga riješi. Ja sam ga vukla godinama. Onda mi je dosadilo, 2013. godine sam par mjeseci pumpala svoj imunitet svime čime sam tad znala da mogu. I otišao je, gad. Svake godine checkiram, i nema ga.

Ginekolog je bio dosta optimistican po pitanju nalaza, nema jasnih znakova koji ukazuju ali postoji sumnja, tako da se ne brinem previse. Da mi je imunitet pao, itekako jeste, veliki stres, proljevi, losa ishrana ili nikakva a tu je I potvrda herpes na usni. Herpes mi je obavezno znak da trebam poraditi na imunitetu. 
    Ja imam crveno svjetlo narednih 6 mjeseci, ali postoji nada da bi mogli probati za 6 mjeseci uz heparin ili clexsan, sto je svakako divna vijest. Krenuti sa terapijom jos prije zaceca pa odrzavati trombofiliju pod kontrolom.

🤵 33 god
    👩‍💼35 god
    prva trudnoca miss ab. 25.12.2020. 5tt
    Dg. Trombofilija: nosilac mutacije faktor XIII, ostali geni takodje imaju mutacije
    - terapija Aspirin 100 protect
    ICV per tromb recidivus (citaj: dva mozdana udara)
    MS in obs. 2008 (citaj: multiple skleroza) bez terapije

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    20. Siječanj 2021. 07:56

Apple_sa, da ti imaš puno kompleksniju situaciju od mene, dobro je da imaš liječnika koji brine o tebi.
    Lijepo si me sjetila, ja sam pila beta glukan neku konjsku dozu + lijek protiv herpesa. Nisam imala herpes, ali moj ginekolog je bio stara škola i rekao je da je imao dobra iskustva sa tim lijekom za HPV - valjda su herpes i HPV slične strukture.
    Anyway, ja bih na tvom mjestu napravila bris na HPV da budeš sigurna. 

💔💔💔

• Malena3
    20. Siječanj 2021. 08:29

Jutro. Trebam vašu pomoć 😊
    Dobila sam vješticu prije 2 dana (malo je bilo smeđe prvi dan, drugi dan kad sam se obrisala na papiru je bilo crveno ali n a ulošku ništa) jučer ništa, noćas ništa, tek kad se obrišem bude malo na papiru... Nikada mi, nije bilo tako i sada sam baš zabrinuta. Može koji savjet? Hvala cure 

• avica
    20. Siječanj 2021. 10:41

Malena3, meni ti je tako slično bila prva nakon medikametozne. Meni je jedno 3 dana bilo jako oskudno pa prestalo 2-3 dana kao da je gotovo i tek onda krenula prava menga koja je bila relativno obilna i trajala 5 dana. Mislim da su neobične te prve menstruacije nakon spontanih i nakon kiretaža, ako se brineš probaj nazvati ginekologa. A bila si na uzv-u kontrolnom nakon?

33👨32👩
    03/2020 blighted ovum
    11/2020 missed 9 tt
    https://lbdf.lilypie.com/cQZnp2.png
    ➕04/2021
    Novalac, Duphaston, Aspirin100

• Malena3
    20. Siječanj 2021. 11:13

avica

Malena3, meni ti je tako slično bila prva nakon medikametozne. Meni je jedno 3 dana bilo jako oskudno pa prestalo 2-3 dana kao da je gotovo i tek onda krenula prava menga koja je bila relativno obilna i trajala 5 dana. Mislim da su neobične te prve menstruacije nakon spontanih i nakon kiretaža, ako se brineš probaj nazvati ginekologa. A bila si na uzv-u kontrolnom nakon?

Imala sam u 11 mj biokemijsku trudnoću, nakon toga normalnu menstruaciju. 
    Bila sam na pregledu i sve je ok 

Samoja6
    20. Siječanj 2021. 12:41

Malena3

avica

Uff.. Jesi napravila test? Sve je moguće... 
    Meni se znalo događati svakih par mjeseci da mi men bude baš baš oskudna... Doslovno za dnevni uložak ili čak ni to... Ali zato bi idući mjesec platila! Nadoknadilo bi taj što me "poštedilo"... 

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

• Malena3
    20. Siječanj 2021. 12:52

Samoja6

Malena3

avica

Uff.. Jesi napravila test? Sve je moguće…
    Meni se znalo događati svakih par mjeseci da mi men bude baš baš oskudna… Doslovno za dnevni uložak ili čak ni to… Ali zato bi idući mjesec platila! Nadoknadilo bi taj što me "poštedilo"…

A prijateljica mi je rekla da je možda implantacijsko krvarenje, da je njoj tako bilo. A napravit ću test. Neznam kad je test najtočniji? Da li ga mogu napravit navečer ili bolje ujutro? 

LazyO
    20. Siječanj 2021. 13:42

Malena3

Samoja6

Malena3

avica

Uff.. Jesi napravila test? Sve je moguće…
    Meni se znalo događati svakih par mjeseci da mi men bude baš baš oskudna… Doslovno za dnevni uložak ili čak ni to… Ali zato bi idući mjesec platila! Nadoknadilo bi taj što me "poštedilo"…

A prijateljica mi je rekla da je možda implantacijsko krvarenje, da je njoj tako bilo. A napravit ću test. Neznam kad je test najtočniji? Da li ga mogu napravit navečer ili bolje ujutro?

Malena koji si DPO ako znaš? Ako je implantacijsko, sad su prošla tek 2 dana, možda sigurnije napraviti test ujutro

👩🏻‍🤝‍🧑🏻29g
    Pokušaji od: 5/2020
    Biokemijska 9/2020
    Missed ab 6/2021
    ➕ 11/2021, Progesteron, Fragmin 💉 0,2ml

Slee
    20. Siječanj 2021. 13:44

Cure, danas je tocno tjedan dana od medikamentoznog pobacaja, krvarila sam obilno dva dana pa se smanjivalo . Doktor je rekao da ima jako malo ostataka i da bi trebala krvariti tipa jos pet dana. Zadnja dva tri dana smedjarim s pokojim tamnim ugruskom i evo danas nakon velike nuzde 😂 osjetim kao da nesto dolje puca i prokrvarim bas cevenu krv (nije me nista bolilo, jedino me cijelo ovo vrijeme boli taj jajnik gdje je cista i donji dio ledja). Lagani sam paranoik uvijek pa tako i sad. Je moguce da je to cista? 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🌀5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🪄🌈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.