Pa neznam… Iz mog iskustva nije tako… Nas 2 smo isti dan bile u dnevnoj bolnici, meni druga tableta nije ni trebala jer mi je s prvom već sve otišlo, a curi koja je bila samnom je trebala, ali nije apsolutno nikakvu bol osjetila… Sestre su joj rekle ako bilo što osjeti da odmah kaže, dat će joj nešto protiv bolova i to je to… I tako je i bilo, znam jer sam cijelo vrijeme i ja bila tamo… Je da krvarenje duže traje, ali nije nešto na što mi žene nismo navikle. U svakom slučaju, nemam loša iskustva s tim načinom.
Realno, sve od navedenog je loše i nije lako proći kroz to. Opća anestezija može imati svoje posljedice, lokalna u mom slučaju ne dolazi u obzir jer sam i strašljiva i u tom stanju u kakvom sam bila, psihički nebi podnila, a na uloške sam ionako navikla tako da mi je to bila najbezbolnija opcija.
Ali, na kraju svega, ne daj Bože ikome od nas opet!!! Prošle smo što smo trebale proći i neka to sad stoji iza nas!
Drago mi je da je kod vas sve ok proslo, moja susjeda je dobila tablete i kaze da je uzasno bilo, bila je u strasnim bolovima i na kraju joj doktor rekao da ipak mora na kiretazu.. Svaki je slucaj drugaciji, svatko ce odluciti za sebe sto misli da je najbolje, a i ja kazem ne daj Boze nikome,nadam se da ni jedna nece vise morati proci kroz to i da ce nam slijedeće trudnoce donijeti zdrave i jake bebe 🙏

👨🦱35
👱♀️26 Hipotireoza, Hashimoto, Euthyrox 88,
9/2020 Missed ab. 9tt 😔
12/12/2020 +
It's a girl ❤️
Imala sam mogucnost uzet tabletu, ali sam se ipak odlučila na kiretazu.
Sama doktorica u rodilištu mi je kad sam spomenula tabletu rekla da ne mora znaciti da cu odmah prokrvariti, da bi trebala vise puta doci u rodilište i to opet ne znaci da bi sve izaslo, u tom slučaju bi onda opet trebala na kiretazu..
Uglavnom, morala sam napraviti test na koronu, vađenje krvi fibrinogen, krvna grupa, razgovor s anesteziologom i ekg.
Uspavali su me, kad sam se probudila nista me skoro nije bolilo. Krvarila sam malo do navečer i to je to. Sad samo pijem antibiotik da ne dođe do infekcije. I također sam od svog ginekologa dobila uputnicu za citogenetiku da vidimo zbog cega je doslo do pobacaja.
Sve pohvale za Splitsko rodiliste, doktore i sestre. Bili su tako ljubazni, puni suosjecanja i razumijevanja.
Pa drago mi je da je sve u redu prošlo!
Kako to da si dobila uputnicu? Ima neki određeni razlog? Meni za sve kažu da nije potrebno, drugi put će sigurno biti u redu ( kao da oni to znaju)…
Kad sam pitala za to u rodilištu rekli su da to rade nakon 3 spontana :(
Al odma sam rekla da koliko se puta jos mora to desit da bi vidili do cega je i rekli su mi da trazim od svog ginekologa uputnicu
Nalaz se ceka 2-3 tjedna
Kad stigne idem na kontrolu
Da, to je i meni rečeno... Tek nakon 2-3 puta jer se često događa i nema smisla nakon prvog puta... Ma mislim stvarno! Baš me ljuti to! Kao da smo lutke bez osjećaja!
23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Sama doktorica u rodilištu mi je kad sam spomenula tabletu rekla da ne mora znaciti da cu odmah prokrvariti, da bi trebala vise puta doci u rodilište i to opet ne znaci da bi sve izaslo, u tom slučaju bi onda opet trebala na kiretazu..
Uglavnom, morala sam napraviti test na koronu, vađenje krvi fibrinogen, krvna grupa, razgovor s anesteziologom i ekg.
Uspavali su me, kad sam se probudila nista me skoro nije bolilo. Krvarila sam malo do navečer i to je to. Sad samo pijem antibiotik da ne dođe do infekcije. I također sam od svog ginekologa dobila uputnicu za citogenetiku da vidimo zbog cega je doslo do pobacaja.
Sve pohvale za Splitsko rodiliste, doktore i sestre. Bili su tako ljubazni, puni suosjecanja i razumijevanja.
Kako to da si dobila uputnicu? Ima neki određeni razlog? Meni za sve kažu da nije potrebno, drugi put će sigurno biti u redu ( kao da oni to znaju)…
Al odma sam rekla da koliko se puta jos mora to desit da bi vidili do cega je i rekli su mi da trazim od svog ginekologa uputnicu
Nalaz se ceka 2-3 tjedna
Da, to je i meni rečeno… Tek nakon 2-3 puta jer se često događa i nema smisla nakon prvog puta… Ma mislim stvarno! Baš me ljuti to! Kao da smo lutke bez osjećaja!
Ako mogu pomoć.... Ja sam imala spontani krajem 5og mj 2020.god. To je bila prva trudnoća i odmah sam tražila SVOJA PRAVA i napravila sve za trombofiliju a ne da nedaj Bože više to prolazim..... Da skratim, svi nalazi su tu.... Imam 3 autoimune gena i terapija kad bude ponovno trudnoća u pitanju je 1 Andol od 100 svaki dan. Moj savjet: izborite se za svoja prava!!!
Jedna jedina doktorica koja je specijalizirana za taj dio u Splitsko-dalmatinskoj županiji postoji i tata mata je u tome a to je dr. Burilović u Splitu. Obratite joj se.
Nadam se da sam kome pomogla😊
👩❤️👨33g.,mm 35g.😍
1 Spontani 5. /2020. 😔
Eutirox - 1tabl od 50mg dnevno
Andol 100-1tabl dnevno( 3 mutirajuća gena) folacin 400- 1 tabl dnevno
Beta ➕ 20.12.2021.g.🤩🙏😇
Trudnoća termin- 08.08.2022.g.😇🙏👶
Nalaz se ceka 2-3 tjedna
Da, to je i meni rečeno… Tek nakon 2-3 puta jer se često događa i nema smisla nakon prvog puta… Ma mislim stvarno! Baš me ljuti to! Kao da smo lutke bez osjećaja!
Ako mogu pomoć…. Ja sam imala spontani krajem 5og mj 2020.god. To je bila prva trudnoća i odmah sam tražila SVOJA PRAVA i napravila sve za trombofiliju a ne da nedaj Bože više to prolazim….. Da skratim, svi nalazi su tu…. Imam 3 autoimune gena i terapija kad bude ponovno trudnoća u pitanju je 1 Andol od 100 svaki dan. Moj savjet: izborite se za svoja prava!!!
Jedna jedina doktorica koja je specijalizirana za taj dio u Splitsko-dalmatinskoj županiji postoji i tata mata je u tome a to je dr. Burilović u Splitu. Obratite joj se.
Nadam se da sam kome pomogla😊
Što si sve tražila? Što ti je tvoj gin rekao? Bez problema dobila uputnice? Neznam na koji način na postupim...
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Samoja6
Moja ginekologica mi je dala uputnicu bez problema jer sam to tražila a onda sam došla do Burilovićke koja također s obzirom da zna šta sve žene podnose gubitkom T..... Dala mi je odma pretrage da napravim. A znate zašto je to tako? Zato šta sve te pretrage po osobi dođu jbn 30 000kn..... Zakon je takav, ali eto Bogu hvala ja sam uspila to sredit jer em sam temperamentna, em pravnica pa sve skupa sam ukomponirala a i ginekologica mi je supp ka i sama doktorica burilović.
👩❤️👨33g.,mm 35g.😍
1 Spontani 5. /2020. 😔
Eutirox - 1tabl od 50mg dnevno
Andol 100-1tabl dnevno( 3 mutirajuća gena) folacin 400- 1 tabl dnevno
Beta ➕ 20.12.2021.g.🤩🙏😇
Trudnoća termin- 08.08.2022.g.😇🙏👶
Samoja6, ja sam uspjela dobiti od svoje ginekologice dio uputnica jer ipak imam dosta godina. Ostalo ću napraviti privatno. Da mi nije dala uputnice, sve bih polako napravila privatno jer ne želim ponovo proći kroz ovo ako ne moram.
antonela98, ma bitno da se spusti. Vidjet ćeš sutra koliko je. Nitko te ne može kiretirati ako ti to ne želiš, bez brige. A to ti je mala beta ionako, ima smisla čekati da se sama prirodno spusti. Tek nama, koje imamo bete oko 20000 u trenutku spontanog zna čišćenje trajati i po mjesec dva, vama to brže ode.
Bachata, super da si pisala. Slažem se s tobom, treba se izboriti za sebe.
💔💔💔
Mene je zanimalo zasto je srce prestalo kucat
Sreca pa imam odličnog ginekologa, malo je rec da cini sve za svoje pacijentice
Od rijeci utjehe pa do toga da ce dat sve od sebe da vidi sta se dogodilo
rekao mi je da za pocetak mogu dobiti uputnicu za citogentiku, da daju plod na analizu
Iako cujem da neki to ne daju nakon 1-2 spontana :/
Kad taj nalaz stigne idem na kontrolu i onda ce mi napraviti briseve i sve ostale moguce pretrage prije slijedece trudnoce :)
Ja da nisam pitala moze li se plod dati na analizu, nazalost, nitko mi to ne bi ni spomenuo
Zalosno je da 3 puta moras izgubit bebu da bi nesto poduzeli
🤍 Spontani sa 6 tjedana/ 2014
🧑 Curica 3 godine /2019.
🤍 Spontani s 12 tjedana, kiretaža/2021.
🧑 Curica 1 godina (mjesec dana nakon kiretaže zatrudnila)
🤰https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;11/st/20230621/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/c4a6/preg.png
Ancio da, traje… Ali bolje i tako nego kiretaža… Možda ti bude i kraće, tko to zna…
Apple ma nećeeeeš! Nema šanse da 40 dana traje! Za 40 dana već 🧙♀️ trebaš dobiti!
Antonela98 proći će, nemaš razloga ići na hitnu, to je normalno… Ali što si rekla jako je teško psihički izgurati! Mene je to satralo što tako dugo traje, imala sam osjećaj da nikad neće prestati i konstantno te podsjeća na taj užasan feeling! Sve mi se gadilo u to vrijeme!
Meni je gin rekla da se to događa… Dan danas mi je upitnik ❔ nad glavom jer nije stalo s razvojem, sve je odgovaralo tjednu! Jednostavno sam iz čista mira obilno prokrvarila i koji sat nakon toga srce je prestalo kucati…
Ali moram i želim ići dalje, sve moramo! Dobro je što smo izbjegle kiretažu, čim se osjetiš spremnom možeš dalje!
Ja sad čekam da vještica dođe, a ne dođe li za koji dan počinjem piti duphaston da potaknem jer mi i to na živce ide! Nemam nikakve naznake da će uopće doći, a sad se već lagano bliži to vrijeme kad bi trebala… Pa da se i toga riješim!
Evo meni danas prestalo 😊 mrvica neka smedja naidje ali pravo krvarenje je prestalo
🤵 33 god
👩💼35 god
prva trudnoca miss ab. 25.12.2020. 5tt
Dg. Trombofilija: nosilac mutacije faktor XIII, ostali geni takodje imaju mutacije
- terapija Aspirin 100 protect
ICV per tromb recidivus (citaj: dva mozdana udara)
MS in obs. 2008 (citaj: multiple skleroza) bez terapije
Ancio da, traje… Ali bolje i tako nego kiretaža… Možda ti bude i kraće, tko to zna…
Apple ma nećeeeeš! Nema šanse da 40 dana traje! Za 40 dana već 🧙♀️ trebaš dobiti!
Antonela98 proći će, nemaš razloga ići na hitnu, to je normalno… Ali što si rekla jako je teško psihički izgurati! Mene je to satralo što tako dugo traje, imala sam osjećaj da nikad neće prestati i konstantno te podsjeća na taj užasan feeling! Sve mi se gadilo u to vrijeme!
Meni je gin rekla da se to događa… Dan danas mi je upitnik ❔ nad glavom jer nije stalo s razvojem, sve je odgovaralo tjednu! Jednostavno sam iz čista mira obilno prokrvarila i koji sat nakon toga srce je prestalo kucati…
Ali moram i želim ići dalje, sve moramo! Dobro je što smo izbjegle kiretažu, čim se osjetiš spremnom možeš dalje!
Ja sad čekam da vještica dođe, a ne dođe li za koji dan počinjem piti duphaston da potaknem jer mi i to na živce ide! Nemam nikakve naznake da će uopće doći, a sad se već lagano bliži to vrijeme kad bi trebala… Pa da se i toga riješim!
Evo meni danas prestalo 😊 mrvica neka smedja naidje ali pravo krvarenje je prestalo
Eto vidiš! Drago mi je da je prestalo! 😀 Nemoj da te preplaši ako nakon par dana vidiš trag krvi na papiru, sve je u redu, događa se! Ali prestane!
A baš mi dođe da nazovem gin i kažem joj da mi da uputnicu, samo za što točno više? Trombofiliju, što još? Mada vjerujem da mi neće dati za ništa, ali vrijedi pokušati...
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Eto vidiš! Drago mi je da je prestalo! 😀 Nemoj da te preplaši ako nakon par dana vidiš trag krvi na papiru, sve je u redu, događa se! Ali prestane!
A baš mi dođe da nazovem gin i kažem joj da mi da uputnicu, samo za što točno više? Trombofiliju, što još? Mada vjerujem da mi neće dati za ništa, ali vrijedi pokušati…
Za urođenu i stečenu trombofiliju, i imunološke pretrage.
Ja sam još tražila TORCH iako to nije uzrok spontanog, već zato što može stvoriti gadne probleme u trudnoći i bilo mi je žao što ga nisam napravila prije prošlog.
Dodatno,trebalo bi provjeriti hormone štitnjače, i napraviti nešto krvnih pretraga (feritin, D vitamin, B12 vitamin, GUK, folati, ...) i možda spolne hormone.
Naravno, cijelo vrijeme se vodiš svojom osobnom situacijom i s čim si možda do sad u životu imala problema (i što si provjeravala do sad).
Ovdje je dosta dobar popis pregleda prije i za vrijeme trudnoće:
http://breyer.hr/pretrage/pretrage-u-trudnoci
💔💔💔
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji