Imam jedno kratko pitanje jer me to muci vec neko vrijeme. Zeljela bi da mi mame koje imaju vise male djece kazu kako su dojile po cijele dane i kako su prezivjele skokove u razvoju. Svaka cast dojenju ali ako imas jos jedno od 5 i jedno od 3 godine doma to je dosta tesko izvedivo pogotovo ako nemas neku pomoc sastrane. Super je reci samo das kada beba zeli i lezis dok zeli jesti al sto druga djeca rade? Kako ste to obavljale?
Imam jedno kratko pitanje jer me to muci vec neko vrijeme. Zeljela bi da mi mame koje imaju vise male djece kazu kako su dojile po cijele dane i kako su prezivjele skokove u razvoju. Svaka cast dojenju ali ako imas jos jedno od 5 i jedno od 3 godine doma to je dosta tesko izvedivo pogotovo ako nemas neku pomoc sastrane. Super je reci samo das kada beba zeli i lezis dok zeli jesti al sto druga djeca rade? Kako ste to obavljale?
Znam tocno sto te muci... Doma je 3godisnjak- tuurbo aktivan i bebac 9mj koji je upravo u skoku...
Ne znam dal sam ikada bila umornija i vise" strgana" nego sada. Dan jos prode da se svi igramo vise manje , no stalno je negdje na meni. Noci su grozne jer do cca 5/6 nema mira spavanja , a ujutro opet obojica aktivna na 120. Nisam se jos naucila iskljuciti , da sve stoji, vec turbo multitasking sve sa njim na rukama ili cici. I tako vec cca 3tj jer su tu i zubi koji izlaze. Ne znam kako sam prije radila stvari" sa2 ruke" kad je gotovo sve moguce i samo sa 1...
Pozdrav drage mame.Nadam se da sam na pravom mjestu sto se tice teme😉Naime, imam bebu koja ima 5 tjedana i jedan dan.Vec peti dan se drugacije ponasa(spava, jede).Dosad je jela na svako 2,5 do 3 sata nakon cega bi zaspala.Ovih dana je jako neraspolozena, placljiva, nece da spava gotovo nikako, stalno bi jela, ali i to radi s nervozom(uzme dojku, pa pusti, pa place, pa uzme...tako u krug do te mjere da se naljuti i nece nikako nego place, pa bi onda opet).Takvo ponasanje mi baca sumnju na to da nemam dovoljno mlijeka, pa se ona tako cesto budi i place i nece da zaspi 😭😭Grudi su mi nekako drugacije nego prije,imam osjecaj da su prazne, mekane, a onda i ona tako nervozno jede i sve me to brine jel gladna ili sto je😓Citala sam da postoje skokovi u razvoju kod beba, ali spominje se sesti tjedan kao vrijeme kad se dogadja.Nama je ovo poco vec u petom tjednu i evo sad smo usli u sesti.Daklex traje vec pet dana.Zanima me jel moguce da se kod neke djece javlja drugacije i koliko traje taj skok ?Vec sam gotovo luda od ove situacije jer ne znam yto da radim.Okolina mi savjetuje da ubacim dohranu, ali ja nekako ne bih voljela, ako to moze proci ovako i ako je skok u pitanju ?S druge strane, strah me da beba nije gladna i da je moje mlijeko u pitanju , tj.njegov nedostatak , a ja nista ne cinim 😭Zaboravila sam.spomneuti da ima dovoljan broj mokrih pelena, i da su ok boje.I da, beba nocu odspava 4 sata u kontinuitetu, nakon cega se budi, podoji i onda opet sat i po do dva.Danju zaspi najvise do pola sata, nakon cega se budi,opet bi jela,ali tako nekako ljutito i dugo ili sasvim kratko, zbog cega vise ne znam ni kad jesam zavrsila ni jel se najela i tako sam ocJna zbig toga 😭Imam osjecaj da se ljuti jer joj nema dovoljno, ali opet vidim da ide mlijeko,bar s pocetka, pa mi nem logike da je odmah ljuta.Sto mi je ciniti ?Hvala vam unaprijed.
Danas imamo 2 tjedna i 1 dan. Vec dva dana smo izgubile ritam u papanju i spavanju. Obicno bi mi spavala nakon dojenja,koje je trajalo nekih 45min, i budila se na svaka 2-3 sata. Sada nam dan izgleda tako da se oko 9 probudi i onda do 22h navecer visi na ciki i spava po 10 min..u noci isto tako odspava neko vrijeme,ali je vecinom na cicki.
Nervozna, uhvati ju plac do one faze kad postane ljubicasta i ja volim reci da se svadja sa cicom.
Da li bi to bio skok u razvoju? Ili je jos prerano??
Sortiraj odgovore
Najstariji