Simptomi nakon embriotransfera - čekanje BETE

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Monolena
    30. Travanj 2022. 16:50

Puno ti hvala, Nola_ 🙂 ! Nekad bi najradije da me poslije transfera uspavaju, lijekove na infuziju i da me probude za vađenje bete 😁. Gdi ces bolje, nema stresa, cijelo vrijeme mirujes i vrijeme brzo prođe 😁

Ja- '89, Hashimoto, Endometrioza L. jajnik (nestala) , PCOS
    Muž-'88, 👍
    Ivf centar Lučinger
    1. AIH pretvoren u IVF, 4 js, 1 oplođena, ET 21.4.2022., beta ❌️
    2. Stimulirani IVF (Gonal F 150, Cetrotide) - 12 js, 8 oplođenih i zamrznutih
    FET 11.7.2022 - vracena 2 trodnevna 🤞 1. beta 14dnt (25.7.) 657; 2. beta 16dnt (27.7) 1403, 1.uzv (5+1 tt) 2 gestacijske vrecice, 2. uzv (6+4 tt) ❤❤ Panorama ✅️, stižu 🙋‍♀️ i 🙋 Anomaly scan ✅️
    Moje najveće ljubavi su stigle 03/23 👨‍👩‍👧‍👦

Rita89
    01. Svibanj 2022. 20:56

Cure, meni je tek sad nešto palo na pamet i u užasnoj sam panici... Kako sam ja glupa, kako duže nisam bila u postupcima mislim da sam krivo koristila utrogestan... Doktorica mi je napisala 3x200.. Ja sam uzela tri ujutro, tri popodne i tri navečer od transfera. .. I sad mi čudno kako sam već potrošila kutijicu... U fetu sam... Danas mi je 5.dnt blastice i tek mi danas sine da ga vjerojatno krivo trošim... Trebala sam po jednu uzimati tri puta dnevno, jel tako? Što da sad radim? 

1.IVF - 6 blastica, ET jednog zametka - beta 0
    1. Fet jednog zametka - beta 0
    2. FET jednog zametka - beta 0
    3.FET jednog zametka - beta 0 (ostale dvije blastice zajedno smrznute)
    2.IVF- blaga simulacija - transfer jednog trodnevnog - beta 0
    3.IVF - transfer dva četverodnevna - beta 0
    4. Fet dvije blastice iz 1.postupka - beta 0
    4 IVF - 4 blastice.. Et 1 blastice, beta 0
    5.FET 1 blastice u prirodnom ciklusu 🤰

Nola_
    01. Svibanj 2022. 21:07

Ej Rita uzimala si 3 te od 200? Kako si to trosila, vaginalno ili oralno. Realno od viska ne bi trebalo biti problema vec da si uzimala manje, tijelo je trosilo koliko je moglo, imamo receptora koliko imamo i ne moze se apsorbirat preko mjere. Ja sam nakon jednog transfera uzimala i utrigestan 3x200 i prolutex (injekcije progesterona) kao da mi poveca sansu radi kolabiranog endometrija. Injekcije sam uzimala 7 dana i onda nastavila sa utrogestanom 3x200. Nije isto ali kuzis paralelu sto zelim rec... nemoj pnicarit jer mislim da nema razloga, nazovi sutra u kliniku i pitaj ih kako dalje. Sretno😘

Rita89
    01. Svibanj 2022. 21:25

Znači, totalno sam zbunjena... Gledam stare nalaze... Pisalo mi je 3x2 vaginalete od 100mg..to bi ukupno dnevno bilo 600mg... A doktorica mi je rekla da će mi povećati progesteron.... I napisala mi 3x200 mg što bi onda bilo isto kao što sam do sada koristila... I sad sam totalno zbunjena jer sam ja automatski koristila po 3 tablete... Može li zbog prevelikog progesterona izostati implantacija? Jer mi je ovo 9.transfer

Rita89
    01. Svibanj 2022. 21:26

Nola, puno hvala, smirila si me sada... Uzimala sam ih vaginalno, dva puta sam uzela oralno jer nisam bila u mogućnosti staviti vaginalno... 

Rita89
    01. Svibanj 2022. 21:27

Da uzimala sam tri te od 200

Nola_
    01. Svibanj 2022. 21:39

S obzirom koliko nas filaju progesteronom (sve cure, bez obzira na prirodni ili stimulirani postupak transfera) misljenja sam da progesteron moze samo povecati sansu a ne umanjiti. Ja sam te injekcije uzimala upravo iz tog razloga, da mi povecaju sansu za implantaciju jer vaginalni progesteron tad nije bio dovoljan. Ali svakako reci u klinici da znas kako ces sad dalje, konkretno da ne bi u organizmu doslo do naglog pada progesterona ako odjednom krenes uzimati 3x200 pa da to ne bi rezultiralo necim negativnim, ako ima logike to sto kazem. Ne kazem da moze tako biti samo razmisljam. Reci mi otvoreno i iskreno kako si uzimala i sto da sad radis. 

Nola_
    01. Svibanj 2022. 21:40

I svi kazu da kad se uzima vaginalno tijelo uzima onoliko koliko mu je potrebno. Ali nisam to bas nikad cula iz strucnih usta pa bi ja i to pitala. Ako je tako onda stvarno nemas nikakvog beda

Rita89
    01. Svibanj 2022. 22:03

Nola, puno hvala, svakako ću se sutra javiti u kliniku. Sad sam uzela sve stare papire i sve dobro pregledala, pregledala sam sve doze i kutije koje sam do sada koristila ovih dana... Shvatila sam da sam zapravo samo dva dana koristila previše utrogestana... Uh, hvala puno na brzom odgovoru :) Kako ste ostale betočekalice? 

Nola_
    02. Svibanj 2022. 16:39

Rita jesi zvala kliniku? 
    Ja unazad 3,4 dana imam (uz utrogestan) i vodenast iscjedak. Ugl nasla sam samo repromed da radi amnisure ali nisu me mogli dns primit pa sam otisla u petrovu. Sve je ok, nije plodna voda i to je valjda normalno kako trudnoca odmice. Al sam se bas uplasila. Jedva cekam taj 37 tjedan💆🏻‍♀️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.