Molim vas informaciju, ako netko zna. Imam bebu od 10 mjeseci i u radnom sam odnosu od 1.9.2011.
Od srpnja 2013 sam bila na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći i dobivala ovaj puni iznos 4700kn. Sad sam na rodiljnom dopustu na 2600kn. Ukoliko ostanem trudna tijekom rodiljnog dopusta koliko ću dobivati naknadu ako opet otvorim bolovanje zbog komplikacija u trudnoći?
Pozdrav svima! Ja sam od 1.1. na bolovanju-komplikacije, i neugodno sam se iznenadila kad su mi rekli na HZZO-u da mogu max.dobiti oko 4.200, a plaća mi je bila oko 5.700. Radim 14 godina neprekidno. Mislila sam da ću dobivati punu plaću, zna li netko otkada je to tako jer moje kolegice su imale punu plaću na bolovanju?
Pozdrav svima…molila bi za pomoc ako netko zna… dakle..radila sam oko 9 mjeseci bez prekida do 03.12.2014… od 10.12 sam prijavljena kao nezaposlena na zavodu za zapošljavanje… imam pravo na naknadu puna 3 mjeseca (dakle do 10.03.2015) u iznosu od oko 2400 kn… sad sam ostala trudna… kakva su moja prava,imam pravo na te komplikacije ili na sto? Ili to imaju samo oni koji su zaposleni? Molila bi nekog ako zna da mi malo pojasni,bila bi jako zahvalna…
Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
!
Pozdrav svima…molila bi za pomoc ako netko zna… dakle..radila sam oko 9 mjeseci bez prekida do 03.12.2014… od 10.12 sam prijavljena kao nezaposlena na zavodu za zapošljavanje… imam pravo na naknadu puna 3 mjeseca (dakle do 10.03.2015) u iznosu od oko 2400 kn… sad sam ostala trudna… kakva su moja prava,imam pravo na te komplikacije ili na sto? Ili to imaju samo oni koji su zaposleni? Molila bi nekog ako zna da mi malo pojasni,bila bi jako zahvalna…
Na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći kao i bilo kojem drugom bolovanju mogu biti samo zaposleni, naravno. A ti imaš pravo na porodiljnu naknadu za nezaposlene od dana rođenja djeteta.
onda su ti kolegice očito davno bile na komplikacijama.
Pozdrav svima! Ja sam od 1.1. na bolovanju-komplikacije, i neugodno sam se iznenadila kad su mi rekli na HZZO-u da mogu max.dobiti oko 4.200, a plaća mi je bila oko 5.700. Radim 14 godina neprekidno. Mislila sam da ću dobivati punu plaću, zna li netko otkada je to tako jer moje kolegice su imale punu plaću na bolovanju?
ne znam je li već bilo postavljeno ovakvo pitanje ovdje ili na nekoj drugoj temi pa ako je, molim vas da me preusmjerite. naime, ja bih išla raditi kada moja beba napuni 6 mjeseci, ali na pola radnog vremena. negdje sam načula/ pročitala da postoji mogućnost rada sa polovičnim radnim vremenom od navršenih 6 mjeseci djetetova života te da se onda roditeljski dopust udvostručuje, samo nigdje ne mogu naći informaciju o tome isplaćuje li se i neka naknada od HZZOa i u kojem iznosu. ima li koja mama ovdje da ima takav slučaj ili da zna nešto više o ovoj temi? hvala
ne znam je li već bilo postavljeno ovakvo pitanje ovdje ili na nekoj drugoj temi pa ako je, molim vas da me preusmjerite. naime, ja bih išla raditi kada moja beba napuni 6 mjeseci, ali na pola radnog vremena. negdje sam načula/ pročitala da postoji mogućnost rada sa polovičnim radnim vremenom od navršenih 6 mjeseci djetetova života te da se onda roditeljski dopust udvostručuje, samo nigdje ne mogu naći informaciju o tome isplaćuje li se i neka naknada od HZZOa i u kojem iznosu. ima li koja mama ovdje da ima takav slučaj ili da zna nešto više o ovoj temi? hvala
Odi na hzzo i upisi rodiljne i porodiljne naknade, sve je tamo objasnjeno ili jos nazovi info broj pa ce ti sve objasniti
onda su ti kolegice očito davno bile na komplikacijama.Pozdrav svima! Ja sam od 1.1. na bolovanju-komplikacije, i neugodno sam se iznenadila kad su mi rekli na HZZO-u da mogu max.dobiti oko 4.200, a plaća mi je bila oko 5.700. Radim 14 godina neprekidno. Mislila sam da ću dobivati punu plaću, zna li netko otkada je to tako jer moje kolegice su imale punu plaću na bolovanju?
Nixie, mogla si onda napomenuti da 45 dana prije termina dobijem h1 doznaku s kojom imam pravo na punu placu. Eto, za one koji jos ne znaju, 45 dana prije termina i jos 6 mj.nakon rodjenja djeteta, puna placa!
Sortiraj odgovore
Najstariji