Postovani,
trenutno sam na komplikacijama u trudnoci i primam 830,00 kn mjesecno jer sam imala 14 mjeseci staza sa prekidima (uvjet je 18 mj sa prekidima), zanima me sada da li cu ja kod otvaranja porodiljnog dopusta 45 dana prije poceti dobivati iznos pune place jer cu imati 19 mj staza ili cu dobivati 1600 kn?
Molim vas za odgovor. Hvalaaa
Pozdrav! Molim vas za pomoc:-) kakav je trenutno uvjet staza za 100% naknadu place? Citala sam na str od hzzo, pise ono 12/18 ovisno o prekidu odnosa.. Ali mi je prijateljica sada nedavno otvarala porodiljni pa joj je receno da je sada 9 mj neprekinutog/12 s prekidima? Znate li kakve info o tome? Hvalaaaa!!!
I ja sam imala istu situaciju,imala bebu od 5mj.i ostala trudna. Isla sam se raspitat na hzzo pa nisu imali svi jednak odgovor. Ovako mi je receno: do onog dana kad otvaras komplikacije na racun ti moraju sjest 2place,ne moraju biti pune. Nakon toga sam otisla u firmu i objasnila im kakva mi je situacija te ih zamolila da radim 5tjedana i nakon toaga da mi daju 5.tjedana godisnjeg koliko sam imala pravo. Ja sam pocela radit 22.04.(znaci u peti mjesec sam dobila placu za tih nekoliko dana) i radila sam do otprilike kraja 5-tog mjeseca i onda sam otisla na godisnji.(znaci u 6ti mjesec mi je sjela ta druga placa). Od 01.07.sam otvorila komplikacije i imala sam punu placu opet Nadam se da ce ti pomoc informacija. Moj savjet je da odes sta prije radit tako da se rijesis toga. Ja sam bila trudna 3ipo mj kad sam pocela a zavrsila radit sa 5ipo mj. da ne spominjem vrucine koje su tada vec bile.sve ovisi kako se osjecas i koji posao radis.
Na hzzo moras ispuniti zahtjev za prekid porodiljnog.Prije toga dogovori u firmi koji dan ces pocet radit jer na zahtjevu moras navest taj datum. I taj porodiljni koji ces prekinuti imas pravo ponovo aktivirati kad hoces. Naravo kad ti taj drugi porodiljni prodje. Ja svoj jos nisam aktivirala jer sam na produzenom porodiljnom koji mi ubrzo istjece,pa cu onda iskoristit taj koji mi je ostao od prve male.
Sortiraj odgovore
Najstariji