Pozdrav, imam i ja jedno pitanje pa ako mi tko može odgovoriti. Naime, radila sam do 5mj ove godine (1 god i 4 mj staža) od tada sam nezaposlena i prijavljena na biro. Zatrudnila sam u međuvremenu ali počinjem raditi s početkom 9 mj prijavljena na nepuno radno vrijeme. Termin poroda mi je u 3 mj pa me zanima hoću li imati pravo na porodiljnu naknadu?
Pozdrav cure! Imam nekoliko pitanja. uskoro mi ističe 6 mjeseci porodiljnog. Kojem doktoru idem za produžetak ? Hoće li mi idućih 6 mjeseci primanje mjesečno biti oko 2300,00 kn? I što ako ide muž umjesto mene drugih 6 mjeseci? Kako se njemu računaju primanja?
Znam, imam previše pitanja, ali, znate tete na HZZO-u.
Hvala vam unaprijed.
Molim pomoć :)
Radimo na 2.bebici pa me zanima,
Na koju naknadu ću ja imati pravo,
priča ide ovako, HVALA unaprijed.
"Stari staž" izgleda ovako -
01.09.2013.rodila sam prvo dijete.
Prije rođenja prvog dijeteta, imala sam 33mj.neprekinutog radnog staža.
Od tih 33mj.,zadnjih 6mj.bila sam na čuvanju trudnoće tj komplikacije. Nakon što sam rodila,bila sam na prvih 6 mj.obveznog rodiljnog dopusta.
Nakon toga nisam koristila drugih 6mj.porodiljnog,nego sam bila na burzi rada 5mj.
Nakon toga sam našla posao i radim nepuna 3mj.Ugovor na neodređeno.
Znači -
33mj. bez prestanka,od toga zadnjih 6mj.čuvanje trudnoće,
6mj.rodiljni dopust,
5mj.burza rada,
3mj.rada te i dalje mislim raditi.
Unutar 2 godine imam - 17 mj staža, ako u staž ulazi 6 mj komplikacije i 6 mj rodiljnog???
Inače,Moj ugovor tada na određeno je završio 31.07.2013. nakon što mi je počeo obvezni rodiljni,tako da sam prvih 6 mj.ostvarila 100% naknade i hzzo mi je tih 6mj vodio kao radni staž.
Joj nadam se da sam bila jasna?
Puno hvala unaprijed.
greenangel
Komplikacije ti ulaze u staz sigurno, jer si tada bila pod vazecim ugovorom o radu. E sad sto se tice rodiljnog tu oni znaju biti malo kontradiktorni, upisu ti staz, pa ti onda ne priznaju kad trebas nekaj i dobit na osnovu tog staza. To provjeri na Hzzo-u. Ali nije mi jasna ni ova tvoja racunica bas, znaci da ti se prizna sve u staz, onda u posljednje dvije godine nisi radila samo 5 mj, pa bi to bilo ukupno 19 mj, a ne 17 mj staza ili sam nesto pobrkala?
Ugl da li imas ili nemas uvijet staza ovisi iskljucivo o tome da li ce ti priznati rodiljni ili nece, a to ti je kao sto rekoh najbolje pitati na hzzo-u, sve drugo je rekla kazala.
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji