Na hzzo moras ispuniti zahtjev za prekid porodiljnog.Prije toga dogovori u firmi koji dan ces pocet radit jer na zahtjevu moras navest taj datum. I taj porodiljni koji ces prekinuti imas pravo ponovo aktivirati kad hoces. Naravo kad ti taj drugi porodiljni prodje. Ja svoj jos nisam aktivirala jer sam na produzenom porodiljnom koji mi ubrzo istjece,pa cu onda iskoristit taj koji mi je ostao od prve male.
Pozz,
ako smijem pitati- kolika se naknada dobiva na produženom porodiljnom?
ja sam baš danas to riješavala... bila na komplikacijama (istekao mi ugovor na poslu pa mi nisu produžili), do kraja komplikacija dobivaš naknadu kao do sad, punu plaču...
sad 45 dana prije poroda kad bi trebala otvoriti porodiljni, nemam pravo, morala sam nositi doznaku na hzzo do datuma do kad mi je trajalo bolovanje, odjaviti zdravstveno, mirovinsko, prijaviti zdravstveno kao nezaposlena osoba... i prijaviti se na burzu...
s burze imam pravo na naknadu kao nezaposlena osoba jer sam radila 3 godine bez prekida. i tu naknadu dobivam do poroda. poslje poroda moram ići na burzu opet po neku potvrdu koju nosim na hzzo i onda od hzzo dobivam 1660kn porodiljni...
Lijep pozdrav!
Čitala sam u zakonu o rodiljnim naknadama da nezaposlene osobe moraju biti prijavljene na burzu min 9 mj prije rođenja djeteta kako bi ostvarile pravo na onih 1600 kn. Ali sam dobila informaciju u hzzo-u da ipak ne moraju biti prijavljene. Znači neovisno o evidenciji na burzi sve nezaposlene osobe imaju pravo na naknadu. Molim vas ako ima netko tko prima naknadu a spada u grupu nezaposlenih osoba koje nisu prijavljene na burzu da mi samo potvrdi da je ova informacija točna :)
može li mi koja pojasniti, pošto je sad produženi vikend pa ne mogu tako brzo dobiti odgovor. Naime, u 7. mj. je trebaa sjesti prva naknada od 1663 kn, a sjelo je 1058 kn, nije mi jasno zašto mi nisu uplatili cijeli iznos? vodim se u evidanciji pod učenik do 30.09. kad si trebam obnoviti osiguranje i ponovo podnjeti zahtjev za naknadu
Pozdrav.
21.12. mi zavrsava porodiljni dopust. Trudna sam dva mjeseca. Zanima me kolika bi mi bila naknada kada bih odmah nakon završetka porodiljnog išla na bolovanje zbog komplikacija? Inače imam posao koji ne mogu obavljati kao trudnica zbog dizanja teskih stvari i raznih kemikalija. Naknada mi je za drugih 6 mjeseci bila 2.660.
Hvala na odgovoru
..Great things take time...
Sortiraj odgovore
Najstariji