Bok cure! Čitam vam još od početka trudnoće i eto da se napokon uključim s pitanjem, u vezi učestalosti pokreta bebe u maternici… Trebam li brinuti ako osjetim da se kreće više/učestalije no inače? Zapitam se kada spava/odmaraJučer je bio aktivan kroz dan, kao i inače, no od 5 popodne do mog odlaska u krevet cijelo vrijeme se istezao ili lupkao, uz neke manje pauzice… Budila sam se tri puta po noći radi odlaska na wc i svaki put je i on bio budan i istezao se. I evo, od kad sam se probudila i sad kad sam na poslu, on je aktivan/isteže se. Ima li razloga za brigu? P.s. danas sam 29+5
To sam se i ja pitala. Svi pričaju da se u kasnijim tjednima bebe primire, a moj je aktivan non stop. Meni se čini kao da nikad ne spava... Ginekolog kaže da imaju sve manje mjesta pa ga sad intenzivnije osjećamo jer su udarci jači... Onda je to valjda o. k.!
🤞❤️🙏
url=https://lilypie.com]
Cure evo me u krevetu jos, uspjela zaspati na kratko oko 6 i probudila se brzo i opet bolovi…ne znam uopce sto je zato sto nisu one lazne kontrakcije koje sam znala imati a mislim da nisu ni pravi trudovi jer CIJELO vrijeme imam menstrualne bolove, cijelo vrijeme…ne mogu ih ono mjeriti kada i u kojim razmacima kad imam grceve konstantno…idem se sad istusirati pa cu viditi hoce li biti bolje. U svakom slucaju u 11:30h imam pregled pa cemo vidit. Jeli ijednoj od vas bilo ovako? Znaci li da je porod blizu ili nesto drugo?
Ej draga,nesto tako slicno je meni bilo na 2 porodu..bas kao menstrualni grcevi..i to u predjelu trbuha..nista od ledja..ja sam isla malo odmorit popodne s malom..i kao cijelo vrijeme bolucka..jos sam mislila da su lazni trudovi..jer mi je s malom bilo sve drugacije..uglavnom kako se bol pojacavala..tako se mogao uocit i neki razmak izmedju. Ne bi te htjela plasit..ni nista..al mozda je zbilja pocelo!
Fever,tebe zaboravila iskomentirat! Bas si ko manekenka..ni nevidi se tih 8 kg! I nemoj se zamarat kolko ces dobit do kraja!
Ovo za udarce bebe...pa ja vjerujem da se oni micu i dok spavaju! Ni mi ne spavamo skroz na miru..pa tako ni oni. Bolje da divljaju nego da su premirni!
Cure evo me u krevetu jos, uspjela zaspati na kratko oko 6 i probudila se brzo i opet bolovi…ne znam uopce sto je zato sto nisu one lazne kontrakcije koje sam znala imati a mislim da nisu ni pravi trudovi jer CIJELO vrijeme imam menstrualne bolove, cijelo vrijeme…ne mogu ih ono mjeriti kada i u kojim razmacima kad imam grceve konstantno…idem se sad istusirati pa cu viditi hoce li biti bolje. U svakom slucaju u 11:30h imam pregled pa cemo vidit. Jeli ijednoj od vas bilo ovako? Znaci li da je porod blizu ili nesto drugo?
Ej draga,nesto tako slicno je meni bilo na 2 porodu..bas kao menstrualni grcevi..i to u predjelu trbuha..nista od ledja..ja sam isla malo odmorit popodne s malom..i kao cijelo vrijeme bolucka..jos sam mislila da su lazni trudovi..jer mi je s malom bilo sve drugacije..uglavnom kako se bol pojacavala..tako se mogao uocit i neki razmak izmedju. Ne bi te htjela plasit..ni nista..al mozda je zbilja pocelo!
Eto vidiiis, ipak moze znaciti pocetak iako ja kao mislim: ma nije sigurno jer svugdje spominju bol u leđima ali nema pravila ocito...svaka trudnoca drugacija. Vidit cemo sto ctg danas kaze. Iskreno, voljela bih da krene, navršila sam 37 tjedana, ušla u 38... beba je velika...vidit cemo. A mozda odluci jos malo ostati i zezati mamu😄 hvala ti i javim se svakako 😘
Ja sam jučer imala od jutra do iza podne menstrualne bolove, ali ne jake kao kad bi dobila mengu..lagano me bolilo..ležala sam cijelo jutro i kasnije stalo..danas ništa..
Vjerojatno da se nastavilo bih zvala doktora da pitam.. a mislim da isto to nisu bile bh, jer je stalno bolilo, nije bilo nikakvog razmaka i nije mi se trbuh grčio niti ništa.. pretpostavila sam da se to tijelo priprema polako..
Sretno na pregledu i javi nam se! 💞
Skoljkačestitke na malenom čudu.Iznenada došlo i sve dobro završilo, gdje ćeš ljepše.
Mislim da će svaki dan sada netko javljati da je krenulo.
Ni ja ne vjerujem da mi sutra kreće 30-ti tjedan. Kako sve to brzo prolazi, ajme.
Danas idem kod patronažnih sestara, one mi mjere šećer, kilažu i tlak. Sljedeći tjedan planiram privatno, jer mi taj doktor sve lijepo izmjeri i cerviks i plodnu vodu i sve.
Za ovu svoju sam već prije pisala,da ništa posebno ne zna.
Kupila sam kolica cybex balios s,polovna. S tim da je sportski dio bio upakiran u kutiju i nekorišten. Kolica kao iz trgovine, nevjerojatno. Jako malo sam platila, žena poslala busom i ja već 2x satavila da vidim kako će sve to biti. Jedva čekam šetnjeJoš sam u potrazi za jajem,al i to ću uskoro kupiti.
Komodu sam kupila u Ikei, obična bijela sa 4 ladice, nikakva baby komoda, da mogu i kasnije ukombinirati sa namještajem.
maybaby vidim da si usla u 30 tjedan. I ja sam isto 😀 kada ti je termin?
Kolica su ti super, a i komoda isto. Ja sam na kraju uzela neku dječju komodu i kasnije si mislim pa nisam to trebala tako. Ali dobro nema veze bit će mozda jednog dana za drugo dijete 😀😍
Pozz jagodica_bobica25, termin mi je 7.5., ali kako su sve krenule nešto malo ranije rađati, sve se mislim da će i ranije onda curica doći hahaha.
Robicu sam već pripremila,samo trebamo uhvatiti vremena pošarafati komodu da poslažem sve.
U apoteci još kupiti sve za baby pupak i spremiti torbu za bolnicu. I to ću već prije termina, da budem sigurna
Kada je tebi predviđen termin?
Eto vidiiis, ipak moze znaciti pocetak iako ja kao mislim: ma nije sigurno jer svugdje spominju bol u leđima ali nema pravila ocito…svaka trudnoca drugacija. Vidit cemo sto ctg danas kaze. Iskreno, voljela bih da krene, navršila sam 37 tjedana, ušla u 38… beba je velika…vidit cemo. A mozda odluci jos malo ostati i zezati mamu😄 hvala ti i javim se svakako 😘
Naravno da moze...ja sam se isto tako spremala proc na pregled..samo da me smire da nije nista..i posalju doma..al dok sam krenula do bolnice moji trudovi su vec bili na manje od minute..i rodila sam u roku pola sata od ulaska u radjaonu.
A moze bit i da se pripremas samo. Sretno!
Skoljka - nije baš porod iz snova, ali najbitnije je da ste dobro i ti i tvoj sinčić. Ona rečenica da je dobro, da je živ… Meni bi srce stalo pa mogu misliti kakav je to stres bio za tebe. Odlično da odmah papa, mali gladuš. 😍
Tina - meni su bolovi bili skroz drugačiji pa ne znam što bih ti rekla. Čini mi se da se tijelo priprema za porod. Sretno i javi nam…
My baby - očito se bebica nije voljela voziti u kolicima jer izgledaju potpuno novo. Super da si ih pronašla…
Lilypie - uh, valjda će vas ubrzo pustit doma. Znam da ti je bolnice već preko glave.
Fever - super izgledaš. Ne vjerujem da ćeš dobiti puno u zadnja 2 mjeseca kad nisi ni do sada. Tnx za objašnjenje brige o pupku.
Preselili su se u novi stan gdje nema lifta, a kao kolica joj teška. Uglavnom meni odlično ispalo.Sve to za manje od 2000kn.
Sada mogu neko skuplje jaje i super.
Ni nisam htjela trošiti puno novaca na kolica, jer tko zna, možda se moja curka ne bude htjela vozat.hihihihih
Bok cure! Čitam vam još od početka trudnoće i eto da se napokon uključim s pitanjem, u vezi učestalosti pokreta bebe u maternici… Trebam li brinuti ako osjetim da se kreće više/učestalije no inače? Zapitam se kada spava/odmaraJučer je bio aktivan kroz dan, kao i inače, no od 5 popodne do mog odlaska u krevet cijelo vrijeme se istezao ili lupkao, uz neke manje pauzice… Budila sam se tri puta po noći radi odlaska na wc i svaki put je i on bio budan i istezao se. I evo, od kad sam se probudila i sad kad sam na poslu, on je aktivan/isteže se. Ima li razloga za brigu? P.s. danas sam 29+5
Nisi jedina..meni je dr rekla da od 30tj ću je kao manje osjetiti..a zapravo je obrnuto..sad osjetim svaki njen pokret, jer je velika i nema toliko mjesta unutra.. i isto se nekad pitam spava li uopće ona, jer imam osjećaj da je stalno osjetim 🙈
Tako da ne brini, sve je to normalno! ♥️
Tina, nama je termin isti dan. Meni je jucer isto tako bilo, konstantno grcenje i bol. Frendica mi kaze da se beba vjerojatno spusta. Navecer mi je proslo i evo sad nista ne boli. Javi svakako kako je prosao pregled 🤗😊
Sortiraj odgovore
Najstariji