Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tina1803
    04. Veljača 2020. 10:29

Mellorine

Tina1803

Nespavalice, bome nas ima 😴 čestitke curkama na 33 tt🥳 mi sutra punimo 34 i cekam da mi se na ovom lilypie grafu malac okrene naglavačke, u stvarnosti je vec odavno u tom polozaju, spreman 😁 što se tiče oticanja, to mi se (još) ne događa, to od previse vode ili manjka magnezija?

A oticanje je kao od svega pomalo, tezine, povecanog volumena vode koji je potreban u trudnoci, a zadrzavanje i od soli, ma svasta nesto. Ali meni je u prvoj trudnoci jako rano pocelo ali tad je bilo simptom preeklapsije, a u ovim tjednima je vec normalno, ali sad pusem i na hladno zbog tog. Nadam se da mi je jucer bilo od peglanja i previse na nogama sto sam bila. Premda sam sad vec u sigurnim tjednima ovaj put bih ipak blize terminu htjela roditi 😊

Jesi mjerila tlak doma? Ma da, sada jos malo ulazis u termin tako da nema brige

04. Veljača 2020. 10:37

Tina1803

Mellorine

Tina1803

Nespavalice, bome nas ima 😴 čestitke curkama na 33 tt🥳 mi sutra punimo 34 i cekam da mi se na ovom lilypie grafu malac okrene naglavačke, u stvarnosti je vec odavno u tom polozaju, spreman 😁 što se tiče oticanja, to mi se (još) ne događa, to od previse vode ili manjka magnezija?

A oticanje je kao od svega pomalo, tezine, povecanog volumena vode koji je potreban u trudnoci, a zadrzavanje i od soli, ma svasta nesto. Ali meni je u prvoj trudnoci jako rano pocelo ali tad je bilo simptom preeklapsije, a u ovim tjednima je vec normalno, ali sad pusem i na hladno zbog tog. Nadam se da mi je jucer bilo od peglanja i previse na nogama sto sam bila. Premda sam sad vec u sigurnim tjednima ovaj put bih ipak blize terminu htjela roditi 😊

Jesam jesam to kontroliram, normalan je niski moj nije se nista povisio i normalno mokrim, a onda se sjecam da sam svako malo isla na wc i malo samo budi kolko sam vodu zadrzavala.

Tina1803
    04. Veljača 2020. 10:47

Mellorine

Tina1803

Mellorine

Tina1803

Jesam jesam to kontroliram, normalan je niski moj nije se nista povisio i normalno mokrim, a onda se sjecam da sam svako malo isla na wc i malo samo budi kolko sam vodu zadrzavala.

Super, onda je sve oke 💪 sad su samo muke tih zadnjih tjedana koje su uobicajene

• MiniMa
    04. Veljača 2020. 10:59

sirenita

Hvala vam svima.
    Ugl rekli su na hzzo isto to, da za 7. trazim drugog poslodavca (ali da mi to za komplikacije nije toliko bitno).
    Bitnije je kad ću otvarat porodiljni radi prosjeka.
    Eh sad, nakon toga sam otišla i kasnije hodajući razmišljam… onda prije otvaranja porodiljnog opet odem u skolu i tražim tu listu jer na nju će mi ići i plaća za siječanj. (Jer porodiljni otvaram u ožujku). Jel tako?
    Znam da inače cure ne nose nakon komplikacija ponovno te liste, ali mislil da bi u mojem slučaju radi prosjeka bilo dobro da tako napravim.

Vidis odlicno pitanje 🤔
    Sad kad sam nosila doznake pa sam bila pitala za proceduru prelaska sa komplikacija na porodiljni i receno mi je samo(kad dode vrijeme) donijeti duple doznake, jedne predam na salteru za komplikacije, a druge na salteru za porodiljni 🤷‍♀️
    Doduse, meni taj prosjek ne igra neku ulogu jer nemam zadovoljen uvjet staza, falit ce mi par dana doslovno,  i primat cu porodiljnu naknadu kao nezaposlena
    Ali ako netko ima info jel treba ponovno i taj obrazac, super 🤗

• meddleO407
    04. Veljača 2020. 11:37

Jutro cure..i ja se nisam naspavala, od dva do pet nikako se namjestit😶
    Sva sam danas nikakva, možda je do vremena, jedva se odvukla stavit jednu deku oprat

sirenita
    04. Veljača 2020. 11:55

MiniMa

sirenita

Hvala vam svima.
    Ugl rekli su na hzzo isto to, da za 7. trazim drugog poslodavca (ali da mi to za komplikacije nije toliko bitno).
    Bitnije je kad ću otvarat porodiljni radi prosjeka.
    Eh sad, nakon toga sam otišla i kasnije hodajući razmišljam… onda prije otvaranja porodiljnog opet odem u skolu i tražim tu listu jer na nju će mi ići i plaća za siječanj. (Jer porodiljni otvaram u ožujku). Jel tako?
    Znam da inače cure ne nose nakon komplikacija ponovno te liste, ali mislil da bi u mojem slučaju radi prosjeka bilo dobro da tako napravim.

Vidis odlicno pitanje 🤔
    Sad kad sam nosila doznake pa sam bila pitala za proceduru prelaska sa komplikacija na porodiljni i receno mi je samo(kad dode vrijeme) donijeti duple doznake, jedne predam na salteru za komplikacije, a druge na salteru za porodiljni 🤷‍♀️
    Doduse, meni taj prosjek ne igra neku ulogu jer nemam zadovoljen uvjet staza, falit ce mi par dana doslovno, i primat cu porodiljnu naknadu kao nezaposlena
    Ali ako netko ima info jel treba ponovno i taj obrazac, super 🤗

Necu niti ja imati, ali posto spominju promjene zakona i smanjenje staza u 2 god na 12 mjeseci sa sadašnjih 18... po tome bismo imale pravo i mi na prosjek plaća. Ako promijene uvjete. 
    U nadi je spas 🤗😊

👩🏻32
    👨🏻32
    👶🏻💙 2020.
    👶🏻💙 2022.
    👶🏻🩷 2024.

Lunina_mama
    04. Veljača 2020. 15:23

Ja sam neki dan isla na HZZO.

Odnijela doznake od dr. i prosjek 6 plaća. Odmah su mi stavili komolikacije do 3.2. (cijeli 1.mjesec) a nakon tog mi ide porodiljni (45 dana prije). Tek sa navrsenih 6 mjeseci nosim nove papire za drugi dio porodiljnog. Tako su mi rekli tamo.🙄

Boa35
    04. Veljača 2020. 15:30

Jel i kod vas ludo vrijeme danas? 
    Ja ujutro nisam mogla iz king crossa izaći van koliko je pljuštalo 🙉 
    Uglavnom, spremila sam torbu za bolnicu 🤗 još mi jedino ostalo za kupiti ono odijelo za muža..ne znam daju li ga u vinogradskoj, al bolje da imamo.. 
    I moram priznat da mi je stvarno svakim danom sve teže nešto raditi.. 😒

Boa35
    04. Veljača 2020. 15:32

Lunina_mama

Ja sam neki dan isla na HZZO.

Odnijela doznake od dr. i prosjek 6 plaća. Odmah su mi stavili komolikacije do 3.2. (cijeli 1.mjesec) a nakon tog mi ide porodiljni (45 dana prije). Tek sa navrsenih 6 mjeseci nosim nove papire za drugi dio porodiljnog. Tako su mi rekli tamo.🙄

Jep, dobro su ti rekli 😊 
    Ja ću iza 10.2. odnijeti i doznake za komplikacije i otvaranje porodiljnog na hzzo, da ne šetam dva put. 

Lunina_mama
    04. Veljača 2020. 15:43

Karla89

Jel i kod vas ludo vrijeme danas?
    Ja ujutro nisam mogla iz king crossa izaći van koliko je pljuštalo 🙉
    Uglavnom, spremila sam torbu za bolnicu 🤗 još mi jedino ostalo za kupiti ono odijelo za muža..ne znam daju li ga u vinogradskoj, al bolje da imamo..
    I moram priznat da mi je stvarno svakim danom sve teže nešto raditi.. 😒

Karla, daj podijeli šta si sve spakirala. 
    Mi nismo ovaj put išli na tečaj (pa mi je ovo s odijelom nepoznanica 😂) jer imam potvrdu od prije 6 godina.
    Nekako imam osjecaj da  cu ooet zavrsiti na carskom..Pitat cu dr..sutra..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.