Jutro cure!
Pridruzujem se nespavalicama. U 5 isla na wc i gotovo spavanje.
Valjda takva noc.
Jutro cure!
Vidim ima vas koje ne možete spavati.. ja taman neki dan pisala kak super spavam i onda 🖕 zadnje dvije noći se probudim oko 2, obavim wc i sat vremena se vrtim kao na roštilju. Ajde onda zaspim i spavam dalje relativno ok..evo danas do 8:15 odvalila.. moram do dr po potvrdu o bolovanju i shoping obaviti 😊
Danas smo veelikih 33tj 🥰😍
Joj, dok se samo sjetim kako mi je na početku sve sporooo išlo..nikako dočekati sljedeći pregled..a evo sad dani lete i ne znam kad je prošlo tih 8mjeseci moje trudnoće..
S time da ti u prosjek ne ulazi placa koju si dobila za prosli mjesec… Npr ako ti je placa prvog u mjesecu, a bolovanje si otvorila 4.2., ti si fizicki dobila isplatu za prvi mjesec, ali na papiru se gledaju primanja koja su ti uplaćena do 31.1.
Nadam se da sam uspjela objasnit, jer ija sam se dugo borila da shvatim😬🙈
Hvala. Hm, imam u 2 god vise Od 12 mjeseci, ali u 7 mj je bio drugi poslodavac, u kolovozu nezaposlena i Od rujna radim.
Znaci sad plaća koji čekam (10.2.) mi se ječe upisivati na tu listu jer mi komplikacije kreću Od današnjeg dana? Ako sam dobro shvatila? Po tome na listi imam 4 place (mislila sam prije nošenja papira na hzzo opet ići u računovodstvo da mi piše i ta peta) 🤔🤔
Po meni ti racunaju prosjek od 12,11,10,9,8,7mj jer mjesec u kojem se otvaraju komplikacije ta isplata ne ulazi u prosjek. Nema veze sto 8 nisi radila kad se ionako racuna po satnici prosjek. Ja imam samo dvije place, ostalo sam bila na naknadi koja se ne racuna i svejedno imam maksimalne komplikacije. Svakako provjeri jer kod svakog je drugacija situacija.
Jutro svima ja se napokon uspila naspavati 😊
Karla bome meni nekako isto prebrzo doslo ovih 33tt, ja cekam da se uspori, ali dani samo lete.
Jucer navecer mi se ucinilo da su mi noge malo natekle pa sam odmah isla ih malo na poviseno staviti. Jesu kome pocele oticati?
Mi smo na poslu imali situaciju s kolegicom kojoj je u tih 6 mjeseci ulazilo dva poslodavca, pa je morala od oba dobiti taj prosjek jer je bila razlicita placa...
Znaci u prosjek joj je ulazilo 2 mjeseca rada kod jednog poslodavca i 4 kod nas.. Ali slazem s Mellorine, da provjeris u racunovodstvu firme... Potvrdu izdaje racunovodstvo, a svako prica svoju pricu, nazalost 🤷♀️
Ali to da mislila sam također da od obadva poslodavca mora traziti. A najbolje ce ti reci na hzzo gdje trebas predati papire pa pitas njih.
Moras od oba poslodavca traziti ako si tamo imala neku placu koja ulazi u prosjek...ja sam tako 2 mjeseca u jednog ppslodavca i 4 u drugog ...
Hvala vam svima.
Ugl rekli su na hzzo isto to, da za 7. trazim drugog poslodavca (ali da mi to za komplikacije nije toliko bitno).
Bitnije je kad ću otvarat porodiljni radi prosjeka.
Eh sad, nakon toga sam otišla i kasnije hodajući razmišljam... onda prije otvaranja porodiljnog opet odem u skolu i tražim tu listu jer na nju će mi ići i plaća za siječanj. (Jer porodiljni otvaram u ožujku). Jel tako?
Znam da inače cure ne nose nakon komplikacija ponovno te liste, ali mislil da bi u mojem slučaju radi prosjeka bilo dobro da tako napravim.
👩🏻32
👨🏻32
👶🏻💙 2020.
👶🏻💙 2022.
👶🏻🩷 2024.
Nespavalice, bome nas ima 😴 čestitke curkama na 33 tt🥳 mi sutra punimo 34 i cekam da mi se na ovom lilypie grafu malac okrene naglavačke, u stvarnosti je vec odavno u tom polozaju, spreman 😁 što se tiče oticanja, to mi se (još) ne događa, to od previse vode ili manjka magnezija?
Nespavalice, bome nas ima 😴 čestitke curkama na 33 tt🥳 mi sutra punimo 34 i cekam da mi se na ovom lilypie grafu malac okrene naglavačke, u stvarnosti je vec odavno u tom polozaju, spreman 😁 što se tiče oticanja, to mi se (još) ne događa, to od previse vode ili manjka magnezija?
A oticanje je kao od svega pomalo, tezine, povecanog volumena vode koji je potreban u trudnoci, a zadrzavanje i od soli, ma svasta nesto. Ali meni je u prvoj trudnoci jako rano pocelo ali tad je bilo simptom preeklapsije, a u ovim tjednima je vec normalno, ali sad pusem i na hladno zbog tog. Nadam se da mi je jucer bilo od peglanja i previse na nogama sto sam bila. Premda sam sad vec u sigurnim tjednima ovaj put bih ipak blize terminu htjela roditi 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji