Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Lala27
    26. Kolovoz 2019. 12:40

IvaGljiva Stvarno se izvinjavam na upadu, pratim vas nekad malo, pa moram napisati 😊

Ja nisam iz Hr, pa ne znam kako je tamo, kako doktori gledaju na to, ali kod nas je zabranjeno dojenje ako ponovo dođe do trudnoće. Moja prijateljica je dojila stariju curicu i nije ni znala da je ponovo trudna sve do petog mjeseca, pa je tada morala prestati sa dojenjem, tako joj je doktor rekao. I baš je prokomentarisao kako je lijepa trudnoća kad nije imala mučnine i povraćanje, još je dojila, dizala ovu stariju i svašta nešto, a sa bebicom je ipak sve u redu. Zato bolje provjeri sa doktorima, ako već nisi, i izvini, ne mislim ništa loše, nemoj me shvatiti pogrešno, samo kad već to znam, radije bih rekla. Možda u Hr doktori drugačije i gledaju na to, ne znam, ali molim te provjeri 😊 

Lemon
    26. Kolovoz 2019. 13:06

Skoljka dobro sam osim mučnina čim osjetim glad i onda mi se ništa ne jede i tako u krug. Sutra idem sve krvne pretrage obaviti. Samo da prođe još kojih par tjedana i da svi nalazi budu ok 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

• Maya20
    26. Kolovoz 2019. 13:08

Dobar dan svima! Konačno sam ulovila vremena i uspjela manje-više sve pohvatati :D Danas sam 12+6 tjedana, i za čudo- od sinoć mi je zloo za poluditi. Užas.. Ja od početka imam "samo" noćne mučnine, pa ne spavam kako treba. A danas mi je baš zlo zlo cijeli dan. Fuuj! 
    Inače sam fuul aktivna, uz trogodišnjakinju doma nema predaha :D I vikendi prelete, pa se javim ovdje čim ulovim malo vremena na poslu :-)

Čekam i poziv sa nalazima Nifty-a, pa sam sva napeta :D
    Karla89- ja sam prije vađenja krvi imala ful detaljan UZV, i običan i 4D, pa da kao mjere budu točnije, a samim time i nalazi.

Mrvičak - i ja sam se borila sa iscjedkom boje kave nekih 10ak dana, nakon krvarenja (koje je srećom odah stalo).. Prošla 4 pregleda u 8 dana i pokazalo se svaki put da je sve OK i kako su mi rekli "sve je normalno dok nije svijetla krv". 

Mama33, jako mi je žao radi tvog gubitka, prošla sam to prije 6 mjeseci, nadam se da će sve biti OK i da ćeš i ti uskoro ostvariti svoju želju...

Lilypie, uh, glavno da je sve uredu! sa tobom i bebama! Tako sam i ja prokrvarila, znam koji šok. Za sada je sve OK, nadam se da će se i nastaviti dalje tako <3 

Pozdrav svima <3

• Maya20
    26. Kolovoz 2019. 13:15

i, da, PS- Skoljka, prvu curicu sam rodila sa 32, nisam ni na jednu pretragu išla :D Nekako sam znala da je sve ok i vjerovala sam u to :D
    No, ona se rodila 5 i pol tjedana ranije, nakon toga sam imala spontatni, sada imam 35 godina - pa su mi preporučili da za miran san napravim Nifty ili Harmony. I eto, jesam, čekam nalaze. Mada, ni sada nisam sigurna da li sam to u principu i htjela, jer:
    *ako su dobri nalazi - supeeer, je, ali opet nitko ne garantira da će sve niti super
    *što ako nisu Ok nalazi - ili prekinuti trudnoću (što mi je ufff...) ili cijelu trudnoću brinuti...

mojoj prijateljici je Harmony pokazao teško oštećenje djeteta, 3 ginekologa su rekli da pobaci.. a danas ima divnu, zdravu, prekrasnu jednogodišnju djevojčicu (i trenutno čeka drugu :-))

tako da nisu ni te pretrage bezgrešne :D

26. Kolovoz 2019. 13:28

Maya20

Dobar dan svima! Konačno sam ulovila vremena i uspjela manje-više sve pohvatati :D Danas sam 12+6 tjedana, i za čudo- od sinoć mi je zloo za poluditi. Užas.. Ja od početka imam "samo" noćne mučnine, pa ne spavam kako treba. A danas mi je baš zlo zlo cijeli dan. Fuuj!
    Inače sam fuul aktivna, uz trogodišnjakinju doma nema predaha :D I vikendi prelete, pa se javim ovdje čim ulovim malo vremena na poslu :-)

Čekam i poziv sa nalazima Nifty-a, pa sam sva napeta :D
    Karla89-ja sam prije vađenja krvi imala ful detaljan UZV, i običan i 4D, pa da kao mjere budu točnije, a samim time i nalazi.

Mrvičak - i ja sam se borila sa iscjedkom boje kave nekih 10ak dana, nakon krvarenja (koje je srećom odah stalo).. Prošla 4 pregleda u 8 dana i pokazalo se svaki put da je sve OK i kako su mi rekli "sve je normalno dok nije svijetla krv".

Mama33, jako mi je žao radi tvog gubitka, prošla sam to prije 6 mjeseci, nadam se da će sve biti OK i da ćeš i ti uskoro ostvariti svoju želju…

Lilypie, uh, glavno da je sve uredu! sa tobom i bebama! Tako sam i ja prokrvarila, znam koji šok. Za sada je sve OK, nadam se da će se i nastaviti dalje tako &lt;3

Pozdrav svima &lt;3

Maya drago mi je da si super, osim tih mučnina. Taj iscjedak je trajao opet samo jedan dan. Zvala sam ginekologicu taman, ali kaže mi da se ne brinem, da je to čišćenje od ko zna kada i koje krvi, jer nemam ja naznaka nikakve krvi, samo oskudno u toj boji i vodenasto. Stvarno u trudnoći trzamo na sve i svašta, a trebale bi zapravo uživat u ovome stanju.

Vidim da ce vas puno raditi te testove, ja nekako nisam ji razmisljala o tome, ali imam manje od 30 godina, prvu utrdnu trudnocu, pa mislim da ipak necu radit nista, iako to sve sta mi je do sada bilo u najboljem redu isto nije neka sigurnost.
    Meni je kontrola u ponedjeljak pa me bas zanima hoce li mi ga spomenuti. 

Lilypie
    26. Kolovoz 2019. 13:42

Meni je 39 i definitivno ću raditi ali negdje sam citala da bi se trebalo raditi s punih 12 tjedana pa zato pitam Karlu sta se je već naručila.

Nase princeze rodjene 13.02.2020.
    Sara & Nora 💞

skoljka
    26. Kolovoz 2019. 13:44

Maya20

i, da, PS- Skoljka, prvu curicu sam rodila sa 32, nisam ni na jednu pretragu išla :D Nekako sam znala da je sve ok i vjerovala sam u to :D
    No, ona se rodila 5 i pol tjedana ranije, nakon toga sam imala spontatni, sada imam 35 godina - pa su mi preporučili da za miran san napravim Nifty ili Harmony. I eto, jesam, čekam nalaze. Mada, ni sada nisam sigurna da li sam to u principu i htjela, jer:
    *ako su dobri nalazi - supeeer, je, ali opet nitko ne garantira da će sve niti super
    *što ako nisu Ok nalazi - ili prekinuti trudnoću (što mi je ufff…) ili cijelu trudnoću brinuti…

mojoj prijateljici je Harmony pokazao teško oštećenje djeteta, 3 ginekologa su rekli da pobaci.. a danas ima divnu, zdravu, prekrasnu jednogodišnju djevojčicu (i trenutno čeka drugu :-))

tako da nisu ni te pretrage bezgrešne :D

E dobro si napisala nisu ni te pretrage bezgresne 👏
    Na samom startu ja sam se toliko bila zagrijala za te prrtrage, onda sam jednu noc ne prespavala razmisljajuci jel me to grizlo, i onda sam si tako zacrtala da ni sa cim necu zuriti, toliko sam cekala i zeljela to dijete, osjecam se super, oboje smo zdravi, nemamo porola, za sad su svi pregledi uredni, ja osjecam da je sve uredu. Ne zelim se izjedati i brzati sa odlukama jer je moja prva bila da odmah sa 10tt napravim test, idem po redu kako treba biti, i da te pretrage bez stresa obavim, pa kako bog da. Poznajem jednu curu kojoj su i kombonirani i neki drigi neznam kojinje ona radila pokazali lose, ali onaj najtocniji je Anomaly i on je pokazao da je sve ok, i sva sreca da nije pobacila da se nije dala nagovoriti, prije par dana rodila savrsenu curicu. 

• Luca87
    26. Kolovoz 2019. 13:54

Ja isto razmišljam o tim pretragama. Kombinirani mi ne dolazi u obzir, to je samo statistika koja te bezveze može zbedirat. A sad harmony, nifty... što napraviti ako nisu ok? Iza 12 tjedna više nije pobačaj, već praktički inducirani porod.  A sve mi se čini da nekako nisam spremna na to.Neznam, sama nisam pametna oću li išta raditi.
    Imam 31, prva je trudnoća, nakon 3 godine muke pokušavanja

• Frau_Mund6
    26. Kolovoz 2019. 14:22

Mi smo prvu curku cekali 5 god. Zatrudnila sam u 36, umjetnom oplodnjom. Moja gin koja je nekad radila na sv duhu, me je pitala sta bi napravila da saznam da postoji mogucnost da mi djete boluje od necega? Moj je odgovor bio da bi rodila! Nakon toliko godina cekanja, da zbog necije sumnje pobacim?!?!?! 
    Nisam napravila nikakav test, bez obzira na godine. Sad sam u 38. God i mislkm  da cu ponovno isto. Ne traba mi strah do poroda hocu li rodit zdravo ili bolesno dijete. Sad sam nekako mirna s tim da je dijete zdravo 😉 
    Jedino na sta smo isli je bilo ono neko mjerenje organa, jer kao postoje nacini da se neke stvari isprave dok je dijete jos u trbuhu. Al eto sve je bilo super! 

url=https://lilypie.com]

Chappie
    26. Kolovoz 2019. 14:39

Lilypie od 10. Tjedna se moze napraviti neki od tih testova. 

🧔39
    👧31

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.