Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Lady33
    14. Siječanj 2020. 18:34

Curke jel ima koja slicnu situaciju evo u prilogu cu vam stavitk sliku danas sam.bila na pregledu doktor kaze da je grlic za ove sedmicu veoma skracen i da mu nikakvu ulogu ne igra sto je ceviks zatvoren kad je grlic mnogo skracen za ovu sedmicu i nisko je.i cuvamo se prijevremenog poroda.
    Na strogom sam mirovanju i za 7 dana moram doci na kontrolu da pogledam situaciju jel koja imala slicnu situaciju mozel mi malo reci o ovome .  Ako zna nesto vise.evo slika i podatci
    https://ibb.co/9p468X7

url=https://lilypie.com]

Vaki
    14. Siječanj 2020. 18:35

Brankice - moj trbuh je duplo veći nego njihov, ne brini. Jedino što su mi ruke uvijek bile mršave, na žalost na njih se ništa ne prima (čak ni mišići). 😂
    Župnik me pitao nosim li blizance i kad sam rekla da je samo jedan onda se začudio i pitao jesam li sigurna?! 
    mmammaa - nemoj zaboraviti gdje ćeš to pospremiti da ti se ne dogodi isto što i meni. Kupovala sam dosta veće brojeve unaprijed i onda zaboravila na to. Na kraju sam pronašla tek kad je već prerastao. 🤭

🤞❤️🙏

Vaki
    14. Siječanj 2020. 18:39

Lady33

Curke jel ima koja slicnu situaciju evo u prilogu cu vam stavitk sliku danas sam.bila na pregledu doktor kaze da je grlic za ove sedmicu veoma skracen i da mu nikakvu ulogu ne igra sto je ceviks zatvoren kad je grlic mnogo skracen za ovu sedmicu i nisko je.i cuvamo se prijevremenog poroda.
    Na strogom sam mirovanju i za 7 dana moram doci na kontrolu da pogledam situaciju jel koja imala slicnu situaciju mozel mi malo reci o ovome . Ako zna nesto vise.evo slika i podatci

Jao, ipak su one žene bile u pravu kad su rekle da nisko nosiš... 
    Nisam bila u takvoj situaciji, ali ne bih mrdala iz kreveta (osim na wc) jer ti beba očito stvara velik pritisak na grlić... 

🤞❤️🙏

• Minnie255
    14. Siječanj 2020. 18:53

Lady,ne znam ali stvarno ti je najbolje da lezis do pregleda i doslovno samo idi u wc i pogotovo nemoj previse sjediti jer ti je onda pritisak najveci...ja ti isto imam dane kad se bas uzasno osjecam npr danas onda uzmem magnezij nekad i dvaput i prelezim doslovno cijeli dan,dva zavisi dok se ne osjecam bolje...a ako si bas zabrinuta naruci se u privatnika negdje na pregled i otidji po jos jedno misljenje!pa i da moras lezati do kraja izdrzat ces

mom3
    14. Siječanj 2020. 18:55

Vaki znam... Sve stavljam na hrpice u ormar, jedna za proljeće, jedna za ljeto. Tu ima dosta toga od prošle sezone, neke stvari bude prerasla, neke valjda budu dobre.. možda. Kako god bilo, naslijedit će ih ova beba pa nije problem :)

Tina1803
    14. Siječanj 2020. 19:09

Lady33

Na strogom sam mirovanju i za 7 dana moram doci na kontrolu da pogledam situaciju jel koja imala slicnu situaciju mozel mi malo reci o ovome . Ako zna nesto vise.evo slika i podatci

Hej, ja sam radi skracenog cerviksa isla na hitnu serklažu i na strogom sam mirovanju od tada. To je bio 21.tjedan trudnoce. Ti si 25.tt pa nisam sigurna koliko je serklaža kod tebe rješenje budući da se ona izvodi do određenog tjedna... Skracivanje cerviksa uzrokuje nestajanje cerviksa i otvaranje a time prijevremeni porod. Prirodno je da se cerviks smanjuje i tako priprema za porod - ali ne u tim tjednima. 

Nadam se da ti je objasnio sto misli pod strogim mirovanjem-krevet i wc. Doslovno ces morati ležati dok jedeš i ako nisi dosad zvala mamu/svekrvu ili nekoga tko te doslovno može usluživati 24/7 uradi to. Ili neka suprug uzme bolovanje. Pogotovo ako imaš djecu? Sama nikako ne smijes biti jer NE SMIJES ustajati osim na wc. 

Dr.ti je dao terapiju, dobro je jos popiti i magnezij po potrebi jer on sprječava kontrakcije maternice koje uzrokuju skracivanje cerviksa. Ukoliko osjetis grceve dobar je i normabel da sve to smiri malo i opusti. Magnezija dnevno mozes popiti preko 900 mg tako da slobodno pij-jedina nuspojava ti je proljev. 

Ja ti jos savjetujem bris i urinokulturu ukoliko to nisi radila - jer ponekad neka bakterija moze uzrokovati skracivanje cerviksa.

• Lady33
    14. Siječanj 2020. 19:28

Tina1803

Lady33

Hej, ja sam radi skracenog cerviksa isla na hitnu serklažu i na strogom sam mirovanju od tada. To je bio 21.tjedan trudnoce. Ti si 25.tt pa nisam sigurna koliko je serklaža kod tebe rješenje budući da se ona izvodi do određenog tjedna… Skracivanje cerviksa uzrokuje nestajanje cerviksa i otvaranje a time prijevremeni porod. Prirodno je da se cerviks smanjuje i tako priprema za porod - ali ne u tim tjednima.

Nadam se da ti je objasnio sto misli pod strogim mirovanjem-krevet i wc. Doslovno ces morati ležati dok jedeš i ako nisi dosad zvala mamu/svekrvu ili nekoga tko te doslovno može usluživati 24/7 uradi to. Ili neka suprug uzme bolovanje. Pogotovo ako imaš djecu? Sama nikako ne smijes biti jer NE SMIJES ustajati osim na wc.

Dr.ti je dao terapiju, dobro je jos popiti i magnezij po potrebi jer on sprječava kontrakcije maternice koje uzrokuju skracivanje cerviksa. Ukoliko osjetis grceve dobar je i normabel da sve to smiri malo i opusti. Magnezija dnevno mozes popiti preko 900 mg tako da slobodno pij-jedina nuspojava ti je proljev.

Ja ti jos savjetujem bris i urinokulturu ukoliko to nisi radila - jer ponekad neka bakterija moze uzrokovati skracivanje cerviksa.

Draga moja doktor je rekao da pijem 3×1 na dan apaurin od 2 mg i 3x1 buspana na dan bas zbog toga i samo krevet wc tesko minje to prihvatiti.
    Za 7 dana idem na kontrolu vidjet cemo sta dalje. Kako ja vidim kod mene pise 2 cm da je duzina grlica jel da ?
    I ja mislim da je kod mene vec kasno za serklaz dok odem na kontrolu za 7 dana bit cu vec 26+5 . Vidjet cu mizda ce mi dati inekcije za sazrijevanje bebinih pluca ili nesto bas sam u strahu.jer sam vec imala 2 spontana prjje ove trudnoce ova je sve do sada isla dobro vidjet cemo :/

skoljka
    14. Siječanj 2020. 19:39

happyivy

skoljka

happyivy

Curke, kakva su vam iskustva s robicom s amazona? Mislim po kvaliteti i dal se to isplati. Mislim slike su da ti pamet stane al mene brine kvaliteta.

Mislim da ti Amazon ne salje za Hr, ali on je povezan sa Aliexpresom, a oni salju.

Joj sry na aliexpres sam i mislila al krivo na kraju napisala. Jel ima tko iakustva. Nije da se cicijam na robici dala bi za mrvu sve al imaju neke neodoljive stvari koje tu nisam vidla

Neka cura, nemogu se sjetiti koja, prije par dana ili jucer 🤔 je stavila nesto od robice sto je narucila sa Alija i sve je bilo jako lijepo. Ja sam vec svasta narucivala sa Alija i sa svime sam zadovoljna, sad cekam ruksak, valjda ce i on biti dobar.

Ja sam jucer usla u Manu u Ka u Super novoj i nista mi se nije svidjelo za decke, mozda u nekoj drugoj ima bolji izbor. 

Tina1803
    14. Siječanj 2020. 19:43

Lady33

Tina1803

Lady33

Hej, ja sam radi skracenog cerviksa isla na hitnu serklažu i na strogom sam mirovanju od tada. To je bio 21.tjedan trudnoce. Ti si 25.tt pa nisam sigurna koliko je serklaža kod tebe rješenje budući da se ona izvodi do određenog tjedna… Skracivanje cerviksa uzrokuje nestajanje cerviksa i otvaranje a time prijevremeni porod. Prirodno je da se cerviks smanjuje i tako priprema za porod - ali ne u tim tjednima.

Nemoj se bojati, ja vjerujem da ce sve biti ok. Puno zena iznese bez serklaže ali bez obzira na kojoj si terapiji - strogo mirovanje je ključno! Do idućeg pregleda kada ce ti reci sto i kako dalje. Puno zena to mirovanje uzme olako i onda si poslije ne mogu oprostiti ako dodje do prijevremenog poroda. Naravno da ni to nije garancija nicega ali svi se slazu da jedino tada nema pritiska na cerviks a to je kljucno u tvom slucaju. 
    Ja sam legla u krevet u 21.tjednu i od tada strogo mirujem. Bila mi je i mama, sestra i muz uzima bolovanje...snalazimo se. Naravno da je tesko, pogotovo psihicki. Kad si potpuno ovisan o drugome i nisi izasao na kavu 2 mjeseca. Moj jedini izlazak iz kuce je odlazak na pregled. Ali evo me u 31.tjednu sutra i dani idu nekako...daj Boze da izdrzimo do termina. 
    Zato ti zelim reci da ce sve biti ok ako se strogo drzis uputa od lijecnika. Lezi do pregleda i ne mrdaj 💪

skoljka
    14. Siječanj 2020. 20:07

Lady33 predpostavljam da si iz Bh cim si dobila Apaurin, to ti je isto sto mi ovdje dobivamo Normabel. Nemoj da te bude strah to prihvatiti, prihvati i drzi se strogog mirovanja, al to shvatite oboje ozbiljno, nemoj se zezati pa kao cekat ces kontrolu, odmah startaj sa strogim mirovanjem jer kako ti je Tina rekla neces si moci oprostiri ako se zbog neozbiljno shvacene situacije porodis ranije. Evo ovdje imamo i Lilypie koja lezi u bolnici al doslovno na strogom mirovanju, cak ni na wc nesmije. Tako da i ti i muz ovo ozbiljno shvatite. Joooj sad sam te malo izgnjavila kao da ti solim pamet, al zao mi da ti ide na gore a mozda se moze popraviti situacija. I kad lezis jasuk ispod guze da bude malo odignuta da bebi ne pritisce dole 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.