Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tina1803
    12. Siječanj 2020. 17:48

Danas cijeli dan nista slatko nisam pojela, rucala sam rižoto s povrcem i pojela jednu šnitu integralnog kruha i maloprije jogurt pojela...valjda smijem komadic ledenog vjetra?😭

Tina1803
    12. Siječanj 2020. 17:49

skoljka

Tina1803

Lilypie

Tina1803

Lily 2h nakon jela mi je secer bio 7.9 a natašte ujutro 5.3…javila sam dr.i rekla je da budem na dijeti do iduceg tjedna kada cu na neke dodatne pretrage i pregled. Rekla je da nije alarmantno ali da su vrijednosti diskretno povisene..sto ti mislis?

Jesi to doma mjerila ili kako? Ja kad sam bila u Merkuru na te vrijednosti dobila sam inzulin 😔
    Natašte se traži do 5,1 ali je idealno ispod 5 a meni su šećeri kod GUK profila 2 sata nakon jela bili do 7 i opet sam dobila inzulin. To meni ništa nije jasno ali eto.

Doma sam mjerila s onim aparaticem…valjda ce mi sada napraviti taj ogtt! Bas sam se uplasila sad malo…jos mi samo fali dijabetes uz serklažu i ovo mirovanje…i sto ako vec duze vremena imam ali nisam mjerila i nisu me slali na pretrage? Moze li nastetiti bebici? Beba je normalno rasla, veca je oduvijek bila, citala sam da nije normalno ako prebrzo raste a on je rastao po pravilima, samo je veci otpocetka.
    Seka mi dolazi danas i donosi ledeni vjetar. Jel smijem malo pojesti ili ne smijem nista?
    Pregled tek u cetvrtak

Mozda ti je to od onih palacinaka od sinoc 😕

I ja sam to pomislila ali opet je to previse jer je 2h nakon palacinki bio previsok

Lilypie
    12. Siječanj 2020. 17:58

Tina1803

Lilypie

Tina1803

Lily 2h nakon jela mi je secer bio 7.9 a natašte ujutro 5.3…javila sam dr.i rekla je da budem na dijeti do iduceg tjedna kada cu na neke dodatne pretrage i pregled. Rekla je da nije alarmantno ali da su vrijednosti diskretno povisene..sto ti mislis?

Jesi to doma mjerila ili kako? Ja kad sam bila u Merkuru na te vrijednosti dobila sam inzulin 😔
    Natašte se traži do 5,1 ali je idealno ispod 5 a meni su šećeri kod GUK profila 2 sata nakon jela bili do 7 i opet sam dobila inzulin. To meni ništa nije jasno ali eto.

Doma sam mjerila s onim aparaticem…valjda ce mi sada napraviti taj ogtt! Bas sam se uplasila sad malo…jos mi samo fali dijabetes uz serklažu i ovo mirovanje…i sto ako vec duze vremena imam ali nisam mjerila i nisu me slali na pretrage? Moze li nastetiti bebici? Beba je normalno rasla, veca je oduvijek bila, citala sam da nije normalno ako prebrzo raste a on je rastao po pravilima, samo je veci otpocetka.
    Seka mi dolazi danas i donosi ledeni vjetar. Jel smijem malo pojesti ili ne smijem nista?
    Pregled tek u cetvrtak

Ako ti je rekla na dijetu, ledeni vjetar ne smiješ ni pogledati 😁
    Ne znam draga sto bih ti rekla. Meni su napričali kako je taj secer jako ozbiljna stvar. Jedna doktorica mi je čak rekla da je mogao utjecati na moje prijevremeno otvaranje. Ne vjerujem da je moglo nešto bebici naštetiti. Koliko sam skužila veći je rizik za nas; preklampsija, prijevremeni porod... Za bebe veća tjelesna težina, žutica, da beba kod poroda ima manjak šećera u krvi i slično. Strašno su rigorozni evo i u Petrovoj po pitanju šećera. Dolaze cure koje imaju secer natašte 5,1 i opet ih šalju dalje. Ne znam, nisam sigurna da to sve nije malo pretjerano ali ne smijem riskirati. Moram se pridržavati. 
    Da, i taj aparatić može pokazivati +-0.2 tako da znaš. 
    Meni svako jutro vade GUK i ja si sama mjerim aparatićem. Tako da ima razlike. 

Nase princeze rodjene 13.02.2020.
    Sara & Nora 💞

skoljka
    12. Siječanj 2020. 17:59

Tina1803

Danas cijeli dan nista slatko nisam pojela, rucala sam rižoto s povrcem i pojela jednu šnitu integralnog kruha i maloprije jogurt pojela…valjda smijem komadic ledenog vjetra?😭

Neznam 😬 ma ja bi sigurno pojela i onda na dijetu do kontrole. Mislim da u ledeni niti neide bas tak puno secera, a opet nemora znaciti da se dize od slatkog 🤷🏻‍♀️. Neznam jel se sjecas kad je meni bio skocio secer nakon cevapa, a poslije toga pojela palacinak nije sr dodatno digao. Ko ce znat kako to organizam preradjuje, skenira itd.. 

Lilypie
    12. Siječanj 2020. 18:06

Ledeni vjetar je pun voća koje uzasno puno diže secer. Iza 15h na dijeti nije dozvoljeno nikakvo voce. Ne znam... ja ipak zbog kolača na toliki secer ne bih riskirala a sad svatko zna za sebe.

Sara & Nora 💞

skoljka
    12. Siječanj 2020. 18:09

Lilypie

Ledeni vjetar je pun voća koje uzasno puno diže secer. Iza 15h na dijeti nije dozvoljeno nikakvo voce. Ne znam… ja ipak zbog kolača na toliki secer ne bih riskirala a sad svatko zna za sebe.

Onda bolje da zaboravi na ledeni 😕

• Elenicaa20
    12. Siječanj 2020. 18:11

Eh zene sto se tice tezine i kila ja sam trenutno 6 mj i na plus 6kg sam 
    Sto je meni previse
    Al jesam jela kao luda...Slatko mi se najvise trazi i sve sto nije zdravo
    Tako da sam sve to smanjila
    Imala 55kg kaf sam ostala trudna sad sam na 61kg 
    Opet pregled pocetkom februara pa cemo vidjet kilazu 
    Tako da znam kako vam je😂
    Ali je najgore kad ti se bas nesto jedeeee a trudis se da ne pojedes haha

Lilypie
    12. Siječanj 2020. 18:15

Trenutno je u bolnici svaka trudnica u istim tjednima deblja od mene koja nosim blizance. Ja samo s tugom gledam kako jedu sve sto im dodje pod ruku i mislim si kao uopće nije fer ali eto 😏
    Jedina pozitivna stvar kod šećera je sto neću morati mršaviti nakon poroda. Ostao je samo trbuh i kad izadju dvoje djece i dvije vrećice s plodnom vodom, dvije posteljice... neće ostati ništa. Sad sam na plus 11 kg.

Sara & Nora 💞

12. Siječanj 2020. 18:22

Tina a kad si zadnji put krv vadila, da to vec duze traje pokazala bi i glukoza u krvi, a i drugi simptomi. Ajme i meni bi bilo tesko odluciti pojesti ili ne 😌 drzim fige da ipak nije nista nekad secer skoci bzvz ko zna od cega, ja bi vjerojatno kao sto je skoljka rekla pojela komadic i od sutra se vise pipazila, stvarno sam slaba na slatko.
    Evo nesto od robice sto imam, malo sam preslagivala da provjerim sto fali. Mislim da bodije nisam poslikala, a i njih cu vjerojatno nove uzeti da bar ista 😀 velicina 50/56 i jedna slika di je ruka je 46 samo da vidite kako je to malecko bilo 😀
    https://ibb.co/fFC9Nzs
    https://ibb.co/0hZcwPJ
    https://ibb.co/wwjk6bz
    https://ibb.co/jGPkVTk
    https://ibb.co/VJ39dd4
    https://ibb.co/Wtz96HT

skoljka
    12. Siječanj 2020. 18:24

Lilypie

Trenutno je u bolnici svaka trudnica u istim tjednima deblja od mene koja nosim blizance. Ja samo s tugom gledam kako jedu sve sto im dodje pod ruku i mislim si kao uopće nije fer ali eto 😏
    Jedina pozitivna stvar kod šećera je sto neću morati mršaviti nakon poroda. Ostao je samo trbuh i kad izadju dvoje djece i dvije vrećice s plodnom vodom, dvije posteljice… neće ostati ništa. Sad sam na plus 11 kg.

Ma ti spremna za modnu pistu nakon potoda 🙈, a mi ostale cemo muku muciti sa skidanjem. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.