Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mom3
    12. Siječanj 2020. 21:09

Ima li netko svježih iskustva sa patpat.com? Zanima me kvaliteta i koliko se dugo čeka da dođe paket.. Stalno mi iskače na face-u i robica izgleda preslatko. Trenutno sam u lovu na veličinu 56 :)

bejb1
    12. Siječanj 2020. 21:21

Haha moze i bejbe😊 hvala na info. Znaci automatski s komplikacija se ide 45 dana prije na porodiljni ako sam dobro shvatila. 

skoljka
    12. Siječanj 2020. 21:24

mmammaa

Ima li netko svježih iskustva sa patpat.com? Zanima me kvaliteta i koliko se dugo čeka da dođe paket.. Stalno mi iskače na face-u i robica izgleda preslatko. Trenutno sam u lovu na veličinu 56 :)

Ovu istu robocu imas na Aliexpresu za puuno jeftinije 

12. Siječanj 2020. 21:30

bejb1

Haha moze i bejbe😊 hvala na info. Znaci automatski s komplikacija se ide 45 dana prije na porodiljni ako sam dobro shvatila.

Imas li novi godisnji pa njega iskoristis da ti lakse prođe taj mjesec do 28 dana kad bi otvarala porodiljni

Jahanara
    12. Siječanj 2020. 21:57

bejb1

Da, doktor ti daje doznaku na kojoj su zatvorene komplikacije i doznaku s kojom se otvara porodiljni. Ti ces odraditi punu godinu za staz pa onda ici na komplikacije ili porodiljni ako sam dobro razumjela. 

Boa35
    12. Siječanj 2020. 22:26

bejb1

Večer curke, trebam info od nekog ko ima provjerene informacije i razumije se u ovo sve vise od mene.. Naime, imam specificnu situaciju, zaposlila sam se 28.3.19., prije toga nemam radnog staza 18mj u zadnje 2god. Nadalje, roditi trebam 2.5. sto bi znacilo da trebam raditi do 28.3.20. kako bi ostvarila porodiljnu naknadu za zaposlene (uvjet je godina dana neprekinutog rada). Bojim se da mi bude tesko raditi doslovno mj dana prije poroda, pa vas molim za savjete ili prijedlog sto napraviti.. Da li je moguce ici npr. sa komplikacija na porodiljni 28 dana prije, a ne 45? Tko to odlucuje koliko dana prije idem? , jer ja svakako moram ici tih 28 dana inace necu ostvariti pravo na naknadu za zaposlene..

Imaš li još godišnjeg starog? A i novi dobiješ s novom godinom.. izdržati koliko možeš na poslu pa uzet tjedan/dva pred sam kraj do porodiljnog godišnji? 

bejb1
    12. Siječanj 2020. 23:48

Mellorine

bejb1

Imas li novi godisnji pa njega iskoristis da ti lakse prođe taj mjesec do 28 dana kad bi otvarala porodiljni

Imam stari godišnji jer nisam ništa koristila i ne znam još koliko novog.. To se moram raspitati, ali kolegica koja je zaduzena za godisnje nije bas od informacija i pomoci tako da ni ne znam koliko dana tocno imam. 

bejb1
    12. Siječanj 2020. 23:52

Jahanara

bejb1

Da, doktor ti daje doznaku na kojoj su zatvorene komplikacije i doznaku s kojom se otvara porodiljni. Ti ces odraditi punu godinu za staz pa onda ici na komplikacije ili porodiljni ako sam dobro razumjela.

Kuzim da. Kako bi imala pravo na naknadu na osnovi staza moram raditi do 28.3. obavezno.. A ako otvorim komplikacije 1.3. onda ce me automatski prebaciti na porodiljni sa 16.3. jer je to 45 dana prije termina...i prema tome bi mi falilo 12 dana za naknadu prema stazu.. Ne znam da li sam dobro objasnila 🤣

bejb1
    12. Siječanj 2020. 23:56

Karla89

bejb1

Večer curke, trebam info od nekog ko ima provjerene informacije i razumije se u ovo sve vise od mene.. Naime, imam specificnu situaciju, zaposlila sam se 28.3.19., prije toga nemam radnog staza 18mj u zadnje 2god. Nadalje, roditi trebam 2.5. sto bi znacilo da trebam raditi do 28.3.20. kako bi ostvarila porodiljnu naknadu za zaposlene (uvjet je godina dana neprekinutog rada). Bojim se da mi bude tesko raditi doslovno mj dana prije poroda, pa vas molim za savjete ili prijedlog sto napraviti.. Da li je moguce ici npr. sa komplikacija na porodiljni 28 dana prije, a ne 45? Tko to odlucuje koliko dana prije idem? , jer ja svakako moram ici tih 28 dana inace necu ostvariti pravo na naknadu za zaposlene..

Imaš li još godišnjeg starog? A i novi dobiješ s novom godinom.. izdržati koliko možeš na poslu pa uzet tjedan/dva pred sam kraj do porodiljnog godišnji?

Imam stari jer mi je u 12mj bilo 6mj kako radim u novoj firmi, a godisnji nisam koristila.. A sad od nove godine imam i novi, ali stvarno ne znam koliko dana sve zajedno.. Moram se raspitati. Ali da, tako sam si i ja razmisljala, raditi do 15.3. eventualno i onda ici na GO i onda 1.4. na porodiljni, ako bude sve okej naravno.. Hvala puno na odgovorima :) 

skoljka
    13. Siječanj 2020. 07:54

Jutro.. Jahanara pa zeno cijelu noc te sanjam, probudim se okrenem se na drugi bok i opet nastavim tebe sanjati. Cijelu noc si mi neku papirologiju rijesavala 🙈😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.