Jutro cure, htjela sam samo komentirati mimmyx i preporuku da pije euryrox- ja to ne bih ignorirala ili na svoju ruku ne uzimala terapiju. Makar se savjetuj s endokrinologom, jer referentne vrijednosti nisu jednake ako si trudna ili nisi. Moja endokrino ga drži oko 1,5 i ispod, trenutno sam na 75mikrog 3 dana i 100mikro 4 dana u tjednu.doktorica mi je još za štitnjaču prepisala i 2 kapi joda dnevno. Inače, nikad nisam testirala štignjaču dok nisam krenula u mpo, nalaz mi je bio malo povišrn, 6 i nešto i odmah se izregulirao s 0,25 ali zbog trudnoce ga posebno drzimo pod kontrolom i nisko.
što se suplemenata tiče, od početka sam na solgar prenatalima, omegu pijem od 19tt heferol od 23tt. Moram priznati da se trudim hraniti zdravo, ali nekako imam feeling da je jako teško sve nutrijente uzimati samo kroz prehranu. Sjecam se kad sam radila kontrolu krvi da sam tjedan dana prestala piti sve osim eutyroxa, i nakon par dana sam osjecala da cu se razbolit… ovako sam bar sigurna da beba ima sve što joj treba, ja se osjećam dobro- očito nešto ostane i za mene ☺️
Ja sam nalaz vadila u trudnoci. Moja svekrva vec ima 30 god s tim problema i pije od 25. Zatim sam isla u privatnu polikliniku gdje mi je zena rekla da su to granice normale i da u trudnoci to nebi trebala piti. Pa mi nista nije bilo jasno , reko da pitam vas dali je koja imala problema s tim.😕
Jutro cure, htjela sam samo komentirati mimmyx i preporuku da pije euryrox- ja to ne bih ignorirala ili na svoju ruku ne uzimala terapiju. Makar se savjetuj s endokrinologom, jer referentne vrijednosti nisu jednake ako si trudna ili nisi. Moja endokrino ga drži oko 1,5 i ispod, trenutno sam na 75mikrog 3 dana i 100mikro 4 dana u tjednu.doktorica mi je još za štitnjaču prepisala i 2 kapi joda dnevno. Inače, nikad nisam testirala štignjaču dok nisam krenula u mpo, nalaz mi je bio malo povišrn, 6 i nešto i odmah se izregulirao s 0,25 ali zbog trudnoce ga posebno drzimo pod kontrolom i nisko.
što se suplemenata tiče, od početka sam na solgar prenatalima, omegu pijem od 19tt heferol od 23tt. Moram priznati da se trudim hraniti zdravo, ali nekako imam feeling da je jako teško sve nutrijente uzimati samo kroz prehranu. Sjecam se kad sam radila kontrolu krvi da sam tjedan dana prestala piti sve osim eutyroxa, i nakon par dana sam osjecala da cu se razbolit… ovako sam bar sigurna da beba ima sve što joj treba, ja se osjećam dobro- očito nešto ostane i za mene ☺️
Ja sam nalaz vadila u trudnoci. Moja svekrva vec ima 30 god s tim problema i pije od 25. Zatim sam isla u privatnu polikliniku gdje mi je zena rekla da su to granice normale i da u trudnoci to nebi trebala piti. Pa mi nista nije bilo jasno , reko da pitam vas dali je koja imala problema s tim.😕
Doktori smatraju da puno neplodnosti dolazi zbog problema sa stitnjacom. Takodjer, i puno spontanih nastaje zbog istog problema, a da zene nisu ni svjesne. Moj endokrinolog smatra da zene u reprodukcijskoj dobi nebi trebale imati tsh veci od 3. Prije trudnoce tsh mi je bio malo iznad granice, koja je 4.2, i pocela sam piti najmanju dozu, tj 25. To mi je odrzavalo tsh na granici oko 2.5-3. Cim sam ostala trudna, gin mi je povecala dozu na 50, a otisla sam i u endokrinologa odmah, bez da sam mu rekla da vec pijem 50 po preporuci gin, i on mi je sam dao istu terapiju. Vadim nalaz tsh svakih 4 tj i stalno mi je na razini cca 1.5, sto je po njima idealno u trudnoci.
Neki ginekolozi traze i ft3 i ft4, ali moja to ne trazi i njoj je bitan jedino tsh.
Svakako izvaditi nalaze i otici endokrinologu, a ne na svoju ruku piti terapiju.
Meni je termin 3.5 po priv. Gin.
Obuci cu bodic dugih rukava i preko ovohttps://ibb.co/9ZcGBGD
I carapice i jos dekicu prebaciti.
Mislim da ti nikakve cipelice ne trebaju, i kod nas suprug moze do vrata dovesti auto tako da mi je to super!
To sam i ja narucila za izlazak 🥰🥰🥰
Jos mi nije stiglo, ali trebalo bi ovih dana. Kupila sam i u zara home zelenkastu dekicu na zvijezdice i bit ce bas 😍
Meni je termin u 3.mj pa ce mozda biti jos malo hladno pa sam planirala mozda i neke patikice bijele 🤗
Pozdrav i oprostite sto upadam, ali s obzirom na termine, moci cete mi tocno reci. Kad pocinju BH kontrakcije? Jel moguce da ih vec imam, po uzv sam 18+2, a ponekad, ne svaki dan, ako duze stojim ili hodam me uhvate kao neki grcevi s obje strane trbuha, nekad i samo s jedne strane, i on bude tvrd na dodir, a uz to osjetim kao neku slabiju menstrualnu bol. Kad se umirim (sjednem, legnem) to stane. Svakako cu spomeniti dr. na iducem pregledu, ali cisto da znam do tada.
Meni se isto pocele javljati oko 18.-19.tj, ali sam mislila da se beba nekako izboci pa se zato stvrdne. Kad sam skuzila da su kontrakcije, nazvala sam dr i radila mi je ctg, nije ocitavalo trudove i nisam se otvarala pa mi je rekla da samo malo smanjim tempo. Jos uvijek ih imam, zadnjih dana i precesto, ali valjda zbog dugotrajnog sjedenja.Kad lezim na ledjima ili sjedim, bas cesto ih osjetim, ali vise kao neku nelagodu, a ne bol.
meddle0407 bome odličan shopping! ima li i sniženih stvari? trebala bi i ja otići vidjeti što se nudi.. moram i jedan dan torbu za bolnicu ići kupiti.. sve velike kofere imam doma.
Karla, bilo je svega i svačega na akciji- po 8 kn. Ja sam se opskrbila, još ću par stvarčica u veličini 56 i dosta. Za rodilište sam te spavaćice naručila, nemam ni ja torbu, imam neku malu putnu, možda ću u nju za prvu ruku, a onda nek mi donesu šta još bude trebalo. Nekako me sramota doći s koferom, a tamo oni mali ormarići 🙄
Sto se tice kapica, malim bebicama odrezite ove snjurice sto se vezu, lako im zavrse u ustima a oni su jos mali i moze doci do gusenja.
It’s a baby boy💙
Da podijelim s vama svoje odusevljenje, narucila sam zimsku trudnicku jaknu preko C&A web shopa, evo upravo otpakiravam :D jaaako je super! jedva cekam da se skupa grijemo bebolinac i ja iduce zime
https://www.c-and-a.com/eu/en/shop/quilted-maternity-coat-2068112/1
Curke hvala na savjetima i podršci sinoć. Nisam htjela čekati pregled u petak, pa sam jutros bila na pregledu. Sa bebom je sve ok, to je najbitnije. Doktor je rekao da obzirom da sam ja imala do sada 3 operacije (sve tri upravo u zdjeličnom području) i imam mnogo priraslica uz najjaču endometriozu s kojom se borim 19 godina, da će mene jednostavno to rastezanje vjerojatno dosta više boliti nego druge žene koje nisu nikada operirane i da se pripremim na to. Nije kod svih to isto. Tako da je sve ok 💖
Hvala još jednom i puno pozdrava 💖
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Curke hvala na savjetima i podršci sinoć. Nisam htjela čekati pregled u petak, pa sam jutros bila na pregledu. Sa bebom je sve ok, to je najbitnije. Doktor je rekao da obzirom da sam ja imala do sada 3 operacije (sve tri upravo u zdjeličnom području) i imam mnogo priraslica uz najjaču endometriozu s kojom se borim 19 godina, da će mene jednostavno to rastezanje vjerojatno dosta više boliti nego druge žene koje nisu nikada operirane i da se pripremim na to. Nije kod svih to isto. Tako da je sve ok 💖
Hvala još jednom i puno pozdrava 💖
Odlično!
Drago mi je da je sve u redu, sad i ti možeš biti mirnija.. bolje je uvijek provjeriti i biti siguran.. jer sve mi možemo samo nagađati i uspoređivati s nama, jesmo li imale ili ne nešto slično! Sretno!
Sortiraj odgovore
Najstariji