Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    LaLuna
    07. Siječanj 2020. 08:02

Jutro cure, htjela sam samo komentirati mimmyx i preporuku da pije euryrox- ja to ne bih ignorirala ili na svoju ruku ne uzimala terapiju. Makar se savjetuj s endokrinologom, jer referentne vrijednosti nisu jednake ako si trudna ili nisi. Moja endokrino ga drži oko 1,5 i ispod, trenutno sam na 75mikrog 3 dana i 100mikro 4 dana u tjednu.doktorica mi je još za štitnjaču prepisala i 2 kapi joda dnevno. Inače, nikad nisam testirala štignjaču dok nisam krenula u mpo, nalaz mi je bio malo povišrn, 6 i nešto i odmah se izregulirao s 0,25 ali zbog trudnoce ga posebno drzimo pod kontrolom i nisko.
    što se suplemenata tiče, od početka sam na solgar prenatalima, omegu pijem od 19tt heferol od 23tt.  Moram priznati da se trudim hraniti zdravo, ali nekako imam feeling da je jako teško sve nutrijente uzimati samo kroz prehranu. Sjecam se kad sam radila kontrolu krvi da sam tjedan dana prestala piti sve osim eutyroxa, i nakon par dana sam osjecala da cu se razbolit... ovako sam bar sigurna da beba ima sve što joj treba, ja se osjećam dobro- očito nešto ostane i za mene ☺️

LaLuna
    07. Siječanj 2020. 08:04

I htjela sam još samo reći da me veseli čuti da ste sve dobro i da se trudnoće odvijaju kako treba, a posebne 🤞 držim lilypie i vjerujem da ćeš još dugo biti u jednom komadu 💕

Corinne
    07. Siječanj 2020. 08:29

Meni je problem sto jedem rucak na poslu, pa ne mogu utjecati na izbor namirnica puno. Tak da pijem vitamine od doktora. A magnezij pijem vec puno prije trudnoce, zbog grceva u nogama i jake glavobolje. Tijekom trudnoce me znalo boliti u predjelu trbuha, pa mi je ginic rekao da ne prekidam mg uzimati, i stvarno pomaze.

Lavica27
    07. Siječanj 2020. 08:51

Skoljka preskocila sam tvoje pitanje jucer🙈 Mirujem...relativno😂😂 evo sad odmaram,mala je u vrticu😁
    Ti si dobro kolko hvatam?
    E i za utrice,na zimskima nas nekoliko je do 35tt bilo zbog skracivanja cerviksa i tih boljki pa eto... i ja sam mislila da se koriste max dok se ne formira posteljica🤷‍♀️
    Lilypie navratim da vidim kako se drzis, izdrzi jos malo...🤞

Tina1803
    07. Siječanj 2020. 09:07

Ja zadnjih par dana muku mučim što obući bebi za izlazak iz rodilišta. Kao prvo- bit će zima, pogotovo ako bebi ranije stigne. Drugo- mogu li preko bodija kratkih rukava obuci bodi benkicu dugih rukava? Jeli to prenatrpano? Jeli treba rukavice? Kapicu znam da treba i carapice i neke cipelice ili papucice...
    S neta sam narucila kompletic koji mi je presladak, ovo ispod je obican bodi. Trebam li mu ispod jos nesto? Ništa ne znam 🤦‍♀️ evo slika kompletica:
    https://ibb.co/3yVT3C1

07. Siječanj 2020. 09:45

Corinne vidis mozda i jako bitan razlog, tako sam i ja u prvoj trudnoci samo po sendvicima i glupostima jer od posla nisam mogla nista pametnije. Sad u ovoj trudnoci neradim i nema nikakvog stresa i mogu jest sto ja skuham i napravim. Dosta tog i domaceg imamo. Isto me malo brinulo moze li se prehranom sve nutrijente nadoknaditi, ali eto koliko citam vidjelo bi se i na krvnoj slici i tijelo samo bi pokazalo.
    Tina preslatka je robica, ja sam isto neki kompletic za prvu, ali ona je vec tad imala 3mj, pa sad razmisljam da bih nesto jednostavnije za oblacenje. Vjerojatno dugi bodi i kakvi kombinezonic sa stopalima, kapica naravno, e sad koliko ce ledeno biti nemozemo znati, ja imam i onaj ko plisani skafanderic, ali meni je termin kraj treceg pa je pitanje jel to previse. Ja cu to odluciti kad budem blize terminu i vidim vrijeme. A uostalom mi mozemo odma na ulaz bolnice sa autom kao i pred stan tako da se i zamota u dekicu u jaju dovoljno je za tako kratko ja mislim.

• meddleO407
    07. Siječanj 2020. 09:46

Jutro cure! Evo nama završili praznici, zna se da je kod mame najljepše, ali treba se vratiti u realnost(kod svekrve) . Počinje nam škola, obaveze kojekakve, ja sam sastavila posljednju verziju popisa stvari za koje mislim da mi trebaju, dok još mogu hodati da to pokupujem. 
    Postaje mi teško vozit auto, a sad kad je ovako hladno mrak mi padne na oči pri pomisli da ga moram ić odmrzavat. Mislim da ću se uskoro pozdravit s vožnjom, ionak se sva osjećam smotana i kljakava. 
    I ja si mislim što obući bebi-odlučila sam se za dugi bodi, preko toga dugačko odijelce, kao piđamica, kapica i debelo mucasto odijelce, preslatko je pokazat ću vam. I dekica. Od bolnice do auta i od auta do kuće to je dovoljno ja mislim.

07. Siječanj 2020. 09:54

https://ibb.co/2nqfn80
    Evo na to sam mislila 😊

Corinne
    07. Siječanj 2020. 10:09

Mellorine ma imam na poslu rucak, bas pravi rucak, ali ceska kuhinja nije bas nesto  vecinom krumir meso varijante. Kuhala bi si od doma, ali onda bi mi dan bio spavanje - posao - kuhanje - spavanje. Ili ne zelim priznati da sam lijena 
    Tina jooojjj preslatko je!!Ja ne znam isto kaj obuci, ali mogu reci, ovaj kompletic je  Prosle godine kod nas je u 4. mjesecu bilo za zimske jakne do 15.4. a onda zatopljenje na 20 C. Vjerovatno cu imati neki komplet za izlazak iz bolnice, vidjela sam da se prodaju bas takvi setovi, bodi, pidamica, kapica.. a onda za svaki slucaj bude i dekica. 

Fever
    07. Siječanj 2020. 10:09

Meni je termin 3.5 po priv. Gin.
    Obuci cu bodic dugih rukava i preko ovo https://ibb.co/9ZcGBGD
    I carapice i jos dekicu prebaciti.
    Mislim da ti nikakve cipelice ne trebaju, i kod nas suprug moze do vrata dovesti auto tako da mi je to super!

It’s a baby boy💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.