Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    06. Siječanj 2020. 22:32

Pijem Mg godinama jer patim od teskih glavobolja i migrena, tako da u ovoj trudnoci nisam osjetila ni najmanji grc zasad. 

Kiki156
    06. Siječanj 2020. 22:34

Mellorine u nekim zemljama, npr UK, uopce ne rade vaginalne preglede, a zene vrlo rijetko stavljaju na mirovanje. Nasi su doktori po tom pitanju i po pitanju ljekova dosta razliciti. Tesko je reci sto je bolje. Meni osobno je draze da prodem sve kontrole. 
    Sto se vitamina tice ja pijem samo folnu, omegu i magnezij, te zeljezo i vitamin c zbog anemije. Prenatale ne pijem jer mi je ovo gore navedeno savjetovala gin da tako savjetuju po struci, jer je dokazano da ima ucinka. Omega za razvoj mozga i oka, folna za neuralnu cijev, magnezij za ovo sto si navela. Sve drugo se moze i ne mora uzimati, a ovisi najvise o prehrani trudnice jer bi se svi ti vitamini trebali uzimati kroz hranu. Visak pojedinih vitamina u trudnoci moze biti stetan za dijete. Ja sam u prosloj trudnoci pila kao i u ovoj folnu, omegu i magnezij te zeljezo uz vit c i rodila sam zdravog djecaka. Zapravo su ovi vitamini vise za mamu jer ce prvo ici bebi pa mama lako potrosi zalihe ako se lose hrani ili ne uzima dodatne vitamine. Zato je kalcij bitan mami jer beba ce si uzeti potrebno a mama ce zbog manjka primjerice imati problema sa zubima sto je dosta cest problem u trudnoci. Ali jedna casa jogurta ili tvrdog sira, koji imaju daleko vise kalcija od obicnog mlijeka, rjesavaju problem. 

Boa35
    06. Siječanj 2020. 22:38

Mellorine

Išla sam malo citati po netu o pretragama u trudnoci i dosla do zakljucka (samo moje misljenje) da stvarno nerade briseve pod redovite pretrage ako nema nikakvih indikacija, isto tako ogtt u ranijoj trudnoci rade onima kojima je bila sumnjiva krvna slika, ko ima predispozicije i tko je usao u trudnocu sa viskom kila, ostalima po potrebi rade kasnije. Sve ostale navedene pretrage gin mi je napravila tako da se necu brinuti nepotrebno oko toga jer mislim da bi osjecala ili imala neke simptome da nesto nije u redu. Onda sam isla malo citati i o vitaminima. Najbitnija je folna na pocetku, to sam uzimala. Ostali bitniji se spominju zeljezo, kalcij i omega koji se svi preko prehrane mogu regulirati isto tako treba paziti da ih se previse ne unosi. I tu sam mirnija da mi ipak nisu potrebni dodatno.
    Procitat cu, ali zanima me zasto vas i vecina pije magnezij. Znam da je za grceve, njih nemam i spominjali ste da regulira probavu, tu isto zasad nemam problema.
    Sorry ako gnjavim previse 😊

Od vitamina uzimam elebaby, magnezij i cink.. za elebaby oba doktora smatraju da je dovoljan, ako se pravilno hranim..mg uzimam zadnjih 2-3 godine svaku večer.. 
    Jedno vrijeme se nisam osjećala dobro, svaki dan uužasno umorna, koncentracija na poslu nikakva..dr opće prakse mi je preporučila da uzimam mg i stvarno od tad sam super, tako da sam ga nastavila piti i kroz postupak mpo i dalje i trudnoći.. a cink - imala sam problem s aknama, užasne bi krenule nekoliko dana prije menge i za vrijeme..taman kad bi se te povukle, približio se novi ciklus i tako u krug.. potrošila para i para na kreme svakakve i nije bilo pomoći..dok mi nije neka poznanica rekla da je njezina sestra na preporuku dr uzimala cink i prestale joj akne..i stvarno, uspjela sam ih riješiti s tim..ali tek nakon par mj uzimanja..i sad ako ga ne popijem par dana odmah mi se pojavi jedna na licu..tako da sam i njega nastavila piti.. možda bi sada bilo i ok da prestanem, al dr je rekao da ne moram..ne šteti. 
    Što se ogtt tiče i meni je moj dr rekao da me uopće kao ne bi slao, jer jer beba normalne veličine a na se nisam puno udebljala, ali neke bolnice traže taj nalaz, pa nek idem izvaditi.. 

skoljka
    06. Siječanj 2020. 22:46

happyivy

Curke, kad ste radile ogtt? Dr mi rekla poslw 23.tt pa sam mislima na 23 +5 napravit tik prije 0regleda da joj dam nalaz al svagdje razkicito pise da se radi. Hvala 🥰

S obzirom da nama ista dr vodi trudnocu, jel i tebi preporucila da pijes neki prenatal, omegu i magnezij? Do kojeg si tt ti koristila utrice, mene je drzala do 22tt na utricima. Mislim da su cure pisale da se ogtt radi izmedju 24tt i 28tt, ja sam radila u 27tt. 

06. Siječanj 2020. 22:58

Ja uvijek malo vazem sto mi je zaista potrebno, a sto nije tj sto mogu prirodnijim putem rijesiti. Upravo zato i jedem neke namirnice vise nego sto bi inace. Tijelo nam je srecom stvarno pametno da pokazuje simptome ako nam nesto fali samo treba skuziti na vrijeme. Znam da bebica uzima od mame sto joj je potrebno i samo nek je tako, ali normalno da treba i na sebe paziti 😊
    Karla vidis podsjetila si me da je tako meni bilo jedno vrijeme samo sto sam ja od svoje dok opce prakse dobila odgovor da je to proljetni umor, ja sam bila umorna i manjak apetita sto je za mene bilo najcudnije jer stalno nesto zvacem. Opet sam si sama dijagnozu nasla 😂  Gilbertov sindrom, genetska stvar i ocituje se samo u povisenom bilirubinu u krvi, znaci stvarno samo proljetni umor koji kod nekoga se moze izrazenije osjecati nikakve druge posljedice, godinu poslije na sistematskom mi je internist potvrdio da sam dobro zakljucila sto mi je 😂

sagi
    06. Siječanj 2020. 23:14

Skoljka bome sve kile su ti samo u trbuhu, preslatko 🙂
    Vaki jesi ti uopće dobila koju kilu kad ti je stalno muka. I kod tebe vidim samo trbuh 🙂

Ja sam na početku pila samo folnu i povremeno Mg, negdje pri kraju 1.tromjesječja polela s Novalac prenatal, uz to povremeno uzmem kalcij i Mg. 

sagi
    06. Siječanj 2020. 23:19

Tina1803 strašno. Uvjerena sam da će u ovoj trudnoći sve završiti sretno 🙂
    Lilypie žao mi cimerice, nadam se da će ipak sve dobro završiti.
    A vi se držite i dalje, već ste daleko doguralle 😍

sagi
    06. Siječanj 2020. 23:25

Mellorine bravo za tebe i malu borkinju 🙂

happyivy
    06. Siječanj 2020. 23:26

skoljka

happyivy

Curke, kad ste radile ogtt? Dr mi rekla poslw 23.tt pa sam mislima na 23 +5 napravit tik prije 0regleda da joj dam nalaz al svagdje razkicito pise da se radi. Hvala 🥰

S obzirom da nama ista dr vodi trudnocu, jel i tebi preporucila da pijes neki prenatal, omegu i magnezij? Do kojeg si tt ti koristila utrice, mene je drzala do 22tt na utricima. Mislim da su cure pisale da se ogtt radi izmedju 24tt i 28tt, ja sam radila u 27tt.

Meni je dala od pocetka samo folnu i omegu te utrice 3x2 ali mi je hematolog uveo i d vit. Magnezij mi je uvela od 16tt. Jos sam na uticima, vidla bum kaj bu mi rekla 16.1. Sto se ogtt tice imam problem da mi nakon obroka secer padne umjesto skoci. I to su me upozorili jos prije trudnoce al se niaam previse zamarala jer su rekli da pazim kaj jedem. I u trudnoci na nagovor frenice sam u 19tt isla provjeravat secer i akuzila da mi 2 h nakon dorucka pao secer na 3.6 umjesto se podigo. E sad ona se nije previse uzrujavala oko toga rekla je samo da cemo vidjet ogtt i da pazim da mi seceri ne padaju. 

https://lbdf.lilypie.com/Zhjup1.png

happyivy
    06. Siječanj 2020. 23:29

happyivy

skoljka

happyivy

Meni je dala od pocetka samo folnu i omegu te utrice 3x2 ali mi je hematolog uveo i d vit. Magnezij mi je uvela od 16tt. Jos sam na uticima, vidla bum kaj bu mi rekla 16.1. Sto se ogtt tice imam problem da mi nakon obroka secer padne umjesto skoci. I to su me upozorili jos prije trudnoce al se niaam previse zamarala jer su rekli da pazim kaj jedem. I u trudnoci na nagovor frenice sam u 19tt isla provjeravat secer i akuzila da mi 2 h nakon dorucka pao secer na 3.6 umjesto se podigo. E sad ona se nije previse uzrujavala oko toga rekla je samo da cemo vidjet ogtt i da pazim da mi seceri ne padaju.

E da a od 15tt sam na 1x2 utrica, a do kad bumo vidli 🥰. Iskreno ja sam sigurnija dok ih koristim 🤪

https://lbdf.lilypie.com/Zhjup1.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.