Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vaki
    06. Siječanj 2020. 13:54

Tina1803 - da, u pravu si. Kontroliraju mokraću trakicama.
    Baš mi je žao što si izgubila prvu bebicu, sva sam se naježila. Pa kako tako nešto ne vide na pregledu. Čemu onda kontrole? 
    Fever - vidiš kako se to razlikuje od bolnice do bolnice... Tko bi rekao!? 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

06. Siječanj 2020. 14:08

Vaki ma ti si prava mršavica sa trbuščićom, samo neznam di to vidis da su ti se noge udebljale 😝 doduse uz tolike mucnine ni nemozes se nesto udebljati, bitno da bebica dobiva a ti ces se najesti kad rodis izgleda 😀 mene su drzale prva 3 mjeseca i tad sam 2 kg izgubila pa mogu misliti koliko si ti kad te prate citavu trudnocu.
    Mommy bebu treba stavljati u sve polozaje na spavanje da se glavica ne zalezi, samo po noci ne na trbuh, meni za prvu nije bio potreban taj jastuk za bok nego sam samo rucnik ili dekicu zarolala i stavila iza leđa. Jastuk za dojenje ako mislis na onaj sto moze biti i dugacki, ja spavam s njim sada, kad sam na jednom boku pa stavim između nogu, a inace za dojenje mi nije bio praktičan. A tetri mislim da imam 10 bijelih, 10 sa printom mozda i vise, ma one za svasta dobro dođu 😊
    Ja isto nisam radila briseve, a stalno citam da vas dosta da pa mi nije jasno da se toliko ginekolozi razlikuju. Papu sam isto radila 2019 i u redu je. Urin isto nekoliko puta u trudnoci i isto je sve u redu. Inace nisam imala dosad nikakvih upala ni nista je li moguce da uzima to sve u obzir. I proteine u urinu gleda kad idem na vaginalni pregled ne svaki put.

Jahanara
    06. Siječanj 2020. 14:10

Vaki divna trudnica😃 sto se mucina tice, ako do sad nisu stale bojim se da ce te pratiti do kraja. Od muza sestricna je obje trudnoce povracala od pocetka do kraja. 

Tako sam i ja svoju stavljala preko dana na ledja a preko noci na bok. Iza nje sam srolala dekicu. Nisam imala takav jastuk za bocno spavanje. 

Kiki156
    06. Siječanj 2020. 14:12

Tina1803 uzas, zao mi je sto si to prosla. Ne znam kako nisu vidjeli da se otvaras? Prestrasno... 
    Inace imam povjerenja u svoju ginekologicu, glupo mi je pametovati ako ona misli da brisevi nisu potrebni ali nije mi bas ok da mi uopce nije radila briseve u trudnoci, pogotovo sad s ovim nalazom.... Da, urinokultura ona “prava” je uvijek bila uredna, kao i ove sve ove redovne koji se rade svaki pregled. Super da si vec dogurala do 30. tjedna i sto si pod dobrim nadzorom, bit ce sve ok!
    Meni cerviks osim sto je meksi i uloziv za vrsak prsta na vanjskom sucu je normalne velicine, nema skracivanja ni unutarnjeg otvaranja.  

Lola777 ovo mi je druga, odnosno treca trudnoca. Prva je zavrsila spontanim pobacajem u 13tt (jednojajcani blizanci). Druga je bila uredna, rodila sam u terminu na carski jer se beba nije spustila u zdjelicu i otvorila sam se do kraja tek u bolnici nakon 2 dripa iako mi je vodenjak puknuo doma. Mislim da sam i tad bila uloziva za prst ali tek pred kraj sto je i ocekivano. Inace uloziva do unutarnjeg usca za 20tt je ipak ozbiljnije, ja bih na tvom mjestu maksimalno mirovala dok ti ne kazu situaciju na iducem pregledu. 

06. Siječanj 2020. 14:15

Tina vjerujem da ti nije bilo lako to sve proci i razumijem da si ljuta na takve sa razlogom i zato si sad puno opreznija. Meni se dogodila situacija da je moja gin otisla na godisnji i zamjena nije nista reagirala na moje simptome i zato sam ranije rodila, ali na moju srecu sve je dobro proslo nakon duze borbe. 

Jahanara
    06. Siječanj 2020. 14:16

Kako se gleda ulozivost? Rukom?

Tina1803
    06. Siječanj 2020. 14:18

Kiki156

Tina1803 uzas, zao mi je sto si to prosla. Ne znam kako nisu vidjeli da se otvaras? Prestrasno…
    Inace imam povjerenja u svoju ginekologicu, glupo mi je pametovati ako ona misli da brisevi nisu potrebni ali nije mi bas ok da mi uopce nije radila briseve u trudnoci, pogotovo sad s ovim nalazom…. Da, urinokultura ona “prava” je uvijek bila uredna, kao i ove sve ove redovne koji se rade svaki pregled. Super da si vec dogurala do 30. tjedna i sto si pod dobrim nadzorom, bit ce sve ok!
    Meni cerviks osim sto je meksi i uloziv za vrsak prsta na vanjskom sucu je normalne velicine, nema skracivanja ni unutarnjeg otvaranja.

Lola777 ovo mi je druga, odnosno treca trudnoca. Prva je zavrsila spontanim pobacajem u 13tt (jednojajcani blizanci). Druga je bila uredna, rodila sam u terminu na carski jer se beba nije spustila u zdjelicu i otvorila sam se do kraja tek u bolnici nakon 2 dripa iako mi je vodenjak puknuo doma. Mislim da sam i tad bila uloziva za prst ali tek pred kraj sto je i ocekivano. Inace uloziva do unutarnjeg usca za 20tt je ipak ozbiljnije, ja bih na tvom mjestu maksimalno mirovala dok ti ne kazu situaciju na iducem pregledu.

Ma ako nema skracivanja ni unutarnjeg otvaranja onda je sve super. Samo napravi taj bris da budes mirnija i to je to 😊👶🏻
    Hvala ti.. i zao mi je radi tvoje trudnoce (blizanci)..
    Mi žene svašta prođemo ali preživimo i izađemo jače 💪
    Lola777 slažem se s Kiki. Miruj maksimalno, što manje sjedi. Bolje stajati nego sjediti i cekaj iduci pregled. Sto manje naprezanja bilo kakve vrste

• lola777
    06. Siječanj 2020. 14:23

Kiki 156 hvala na odgovoru.
    Ovo uloziva za vrh prsta i uloziva do UU su mi rekli na hitnoj u razmaku od par dana kad sam bila radi urinoinfekta. Nakon toga sam bila kod privatnog ginekologa kojemu je ta ulozivost normalna dok sam zatvorena i dobrog cerviksa. On je rekao mozete setat, kuhat rucak i sl.
    Ja u biti vecinu dana odmaram, skuham rucak, par puta se dignem na wc, starijem dijetetu dati obrok.
    Za dva dana idem u svoje dr i bas se bojim. Ne toliko mirovanja, koliko te neizvjesnosti zbog otvaranja.

23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝

Tina1803
    06. Siječanj 2020. 14:23

Mellorine

Tina vjerujem da ti nije bilo lako to sve proci i razumijem da si ljuta na takve sa razlogom i zato si sad puno opreznija. Meni se dogodila situacija da je moja gin otisla na godisnji i zamjena nije nista reagirala na moje simptome i zato sam ranije rodila, ali na moju srecu sve je dobro proslo nakon duze borbe.

Da, ja ne zamjeram nikome, cak nisam bila ni ljuta na tog dr...uvijek sam razmisljala: on je samo covjek, jedino sto ima takvo zanimanje da njegove greske mogu biti fatalne. Svi mi radimo na svom poslu pogreske a njihove se ne toleriraju...uvijek mi je to nekako u glavi. Zato sam odlucila ovu trudnocu uzeti vise u "svoje" ruke. I dalje slusam doktore, radim sve kako mi kažu i vjerujem im ali ne idem kao "guska u magli" nego postavljam pitanja, trazim odgovore, sama iniciram neki pregled...i njihove reakcije su cak ok, ne udara im na ego 😁 i sve se nekako lijepo dogovorimo...

06. Siječanj 2020. 14:33

Tina1803

Mellorine

Da, ja ne zamjeram nikome, cak nisam bila ni ljuta na tog dr…uvijek sam razmisljala: on je samo covjek, jedino sto ima takvo zanimanje da njegove greske mogu biti fatalne. Svi mi radimo na svom poslu pogreske a njihove se ne toleriraju…uvijek mi je to nekako u glavi. Zato sam odlucila ovu trudnocu uzeti vise u "svoje" ruke. I dalje slusam doktore, radim sve kako mi kažu i vjerujem im ali ne idem kao "guska u magli" nego postavljam pitanja, trazim odgovore, sama iniciram neki pregled…i njihove reakcije su cak ok, ne udara im na ego 😁 i sve se nekako lijepo dogovorimo…

I vjeruj mi najbolje sama znas kad nesto nije u redu i sto se sa tvojim tijelom događa, ja sam sama sebi i dijagnozu nasla, ali eto iz manjeg sam grada i nije bas da mozes provatnom gin tako brzo otici, a meni se bas brzo sve izdogađalo. Ali eto vjerujem svojoj gin da zna sto radi i ona je puno opreznija i cesce me na pretrage krvi i urina salje, ali zasad briseve nije spominjala. 
    Tako da ako ikoja na nesto sumnja, a ima priliku otici privatno rađe to tako napravite pa ste mirne 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.