Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Minnie255
    06. Siječanj 2020. 19:37

Joj kako se svasta moze dogodit a da nismo ni svjesne,ja bas razmisljam u prvoj trudnoci mi sve bilo lagano bez problema,a sad ova druga me umori stalno nesto,mucnine pa prokrvarila u 14 tjednu a sve ok,pa sad lazni trudovi, ja sam od 25 tj uloziva za vrh prsta al doktor mi je rekao umjereno mirovanje i magnezij,sutra sam na kontroli pa cu znat stanje nadam se da se nije mijenjalo nista jer sam stvarno dosta mirovala iako su i praznici bili,jednostavno ne zelim ugrozit bebu s nicim

skoljka
    06. Siječanj 2020. 20:09

Lily pokusaj biti smirenija, nemoj sebe ugrozavati stresom, znas da sve utjece na nas organizam, cuvaj ti svoje curice i sebe 🤗. To je strasno za citat, a mogu misliti tebi kad si to vidjela, a posebno toj zeni koja kroz to prolazi. Svakako nam javljaj

mimmyx
    06. Siječanj 2020. 20:40

Hej curke imam pitanje....
    Ja i muž već duže vrijeme živimo u Njemackoj
     Ali mi je ovo prva trudnoca gore. Prvog malog sam rodila u Hrvatskoj. Ugl.. izvadili su mi bili krv i pokazalo je da je hormon stitnjacke navodno porasao ali mi nisu rekli kolko niti mi nisu dali nalaze s rezultatima nego su mi uvalili Euthiroks 50 kojeg nisam pila jel su mi se cinile ko jake tablete. Tu u hr sam vadila nalaze koji kazu da su normalne granice 0.45-4.50 a meni je 2.36. Nezz sad dali ih je potrebno piti?😣

Vaki
    06. Siječanj 2020. 21:13

mimmyx

Hej curke imam pitanje….
    Ja i muž već duže vrijeme živimo u Njemackoj
    Ali mi je ovo prva trudnoca gore. Prvog malog sam rodila u Hrvatskoj. Ugl.. izvadili su mi bili krv i pokazalo je da je hormon stitnjacke navodno porasao ali mi nisu rekli kolko niti mi nisu dali nalaze s rezultatima nego su mi uvalili Euthiroks 50 kojeg nisam pila jel su mi se cinile ko jake tablete. Tu u hr sam vadila nalaze koji kazu da su normalne granice 0.45-4.50 a meni je 2.36. Nezz sad dali ih je potrebno piti?😣

Izgleda da ti je prije bio viši zbog stresa ili tko zna zbog čega. Sada je o. k. i ne trebaš terapiju, no ja bih ti savjetovala da izvadiš krv jednom mjesečno (barem sad na početku) kako bi bila sigurna da je sve pod kontrolom. 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

Vaki
    06. Siječanj 2020. 21:15

Mellorine - uh! Bitno da ti je curka sada super. Žao mi je što ste to morali proći...
    Lilypie - ma super vi napredujete. Već ste u 30.tt! 💕

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

Boa35
    06. Siječanj 2020. 21:22

Lilypie

Drage cure, meni jutros cimerica rodila sa 23+4 dana.
    Bebica ima 600 g i kaže sestra da je plakala. Nadam se da će sve ok biti s njima dvjema. Ja sam se toliko isprepadala da vam ne mogu opisati.
    Tek sad malo dolazim sebi.
    Inače kod mene sve ok hvala Bogu. Za sad guramo dalje!
    Sto se tiče briseva, moj ginekolog ih je radio a i bolnici su radili još jednom.

Ajme, 🤞 da bude sve ok s bebicom! 
    Ti nam se drži, već je sigurno prošlo 3tj kako si u bolnici, jelda? 

Lilypie
    06. Siječanj 2020. 21:50

PS Karla89

Lilypie

Drage cure, meni jutros cimerica rodila sa 23+4 dana.
    Bebica ima 600 g i kaže sestra da je plakala. Nadam se da će sve ok biti s njima dvjema. Ja sam se toliko isprepadala da vam ne mogu opisati.
    Tek sad malo dolazim sebi.
    Inače kod mene sve ok hvala Bogu. Za sad guramo dalje!
    Sto se tiče briseva, moj ginekolog ih je radio a i bolnici su radili još jednom.

Ajme, 🤞 da bude sve ok s bebicom!
    Ti nam se drži, već je sigurno prošlo 3tj kako si u bolnici, jelda?

Danas smo pregurali 21. dan. Boli me svaki djelić tijela od ležanja. Još sam i gladna Non stop zbog dijete na koju su me stavili. Hrana je kako kad. Uglavnom se ne pridržavaju ničeg sto se tiče namirnica koje bi trebala sa dijabetesom da jedem osim količine.... dakle minimum minimuma.
    Ovo je npr večeras bilo za veceru. Uz to je bio komadić piletine koji sam pojela. A ovaj ostatak... sto bi moja mama rekla granje je korijenje od blitve! Nije im prvi put da serviraju korijenje povrća.
    https://ibb.co/xJKfvR1

Nase princeze rodjene 13.02.2020.
    Sara & Nora 💞

06. Siječanj 2020. 22:11

Išla sam malo citati po netu o pretragama u trudnoci i dosla do zakljucka (samo moje misljenje) da stvarno nerade briseve pod redovite pretrage ako nema nikakvih indikacija, isto tako ogtt u ranijoj trudnoci rade onima kojima je bila sumnjiva krvna slika, ko ima predispozicije i tko je usao u trudnocu sa viskom kila, ostalima po potrebi rade kasnije. Sve ostale navedene pretrage gin mi je napravila tako da se necu brinuti nepotrebno oko toga jer mislim da bi osjecala ili imala neke simptome da nesto nije u redu. Onda sam isla malo citati i o vitaminima. Najbitnija je folna na pocetku, to sam uzimala. Ostali bitniji se spominju zeljezo, kalcij i omega koji se svi preko prehrane mogu regulirati isto tako treba paziti da ih se previse ne unosi. I tu sam mirnija da mi ipak nisu potrebni dodatno.
    Procitat cu, ali zanima me zasto vas i vecina pije magnezij. Znam da je za grceve, njih nemam i spominjali ste da regulira probavu, tu isto zasad nemam problema.
    Sorry ako gnjavim previse 😊

Tina1803
    06. Siječanj 2020. 22:21

Mellorine

Išla sam malo citati po netu o pretragama u trudnoci i dosla do zakljucka (samo moje misljenje) da stvarno nerade briseve pod redovite pretrage ako nema nikakvih indikacija, isto tako ogtt u ranijoj trudnoci rade onima kojima je bila sumnjiva krvna slika, ko ima predispozicije i tko je usao u trudnocu sa viskom kila, ostalima po potrebi rade kasnije. Sve ostale navedene pretrage gin mi je napravila tako da se necu brinuti nepotrebno oko toga jer mislim da bi osjecala ili imala neke simptome da nesto nije u redu. Onda sam isla malo citati i o vitaminima. Najbitnija je folna na pocetku, to sam uzimala. Ostali bitniji se spominju zeljezo, kalcij i omega koji se svi preko prehrane mogu regulirati isto tako treba paziti da ih se previse ne unosi. I tu sam mirnija da mi ipak nisu potrebni dodatno.
    Procitat cu, ali zanima me zasto vas i vecina pije magnezij. Znam da je za grceve, njih nemam i spominjali ste da regulira probavu, tu isto zasad nemam problema.

Ja konkretno pijem magnezij jer on opušta mišiće maternice i sprječava na taj način preuranjene kontrakcije koje mogu dovesti do otvaranja... ali to je uobicajena terapija za zene sa serklažom, ne znam ni ja točno zašto žene s urednim trudnoćama piju magnezij (osim za grčeve)...🤷‍♀️

06. Siječanj 2020. 22:28

Tina1803

Mellorine

Ja konkretno pijem magnezij jer on opušta mišiće maternice i sprječava na taj način preuranjene kontrakcije koje mogu dovesti do otvaranja… ali to je uobicajena terapija za zene sa serklažom, ne znam ni ja točno zašto žene s urednim trudnoćama piju magnezij (osim za grčeve)…🤷‍♀️

Evo procitala ja na brzinu, bebica zadnja 3 mjeseca uzima vece kolicine za sebe pa se zbog toga javlja potreba ali do 36 tt se uzima dalje nema potrebe bas zato sto sprijecava kontrakcije. Nedostatak se ocituje kroz grceve i probleme sa probavom, isto ima hrana bogata s njim i voda onogacena sa mg. Pricekat cu jos s tim pa pitat gin ima li potrebe da pijem.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.