Cure hvala puno na odgovorima. Ja sam inace prirodni panicar pa sam od doktorice otisla sasvim cool, a onda pocela surfati i naravno naisla na prijevremene porodaje i slicno… iako citam da neki ginekolozi na taj nalaz u ovom stadiju trudnoce ne reagiraju, ali opet, nije mi svejedno. Doma imam dvogodisnje dijete koje naravno zahtjeva svoje i vrlo je tesko sasvim mirovati kad smo nas dvoje sami. Onda me pere krivnja da se nisam dovoljno pazila, da sam ga previse nosila, bila sam dosta aktivna, radila sam, a kako je do sad sve bilo uredno, a meni nije bilo tesko, mislila sam da je taj tempo ok…
U svakom slucaju, sad sam na mirovanju, nadam se najboljem.
Inace, nije mi radila nikakve briseve u ovoj trudnoci iako je sad na tom zadnjem pregledu iscjedak bio malo cudan pa mi je dala Geonistin vaginalete. Je li koja koristila te u trudnoci? Bris mi ipak nije uzela…
P.S. ima li koja da se cijepila protiv gripe? Ja nisam.
Hej 😊 ja sam koristila geonistin u ovoj trudnoci i koristim ih sada svaka 3 dana preventivno - jer imam serklažu. Ok su mi, ja ih stavljam s aplikatorom jer drukcije nema sanse🤦♀️
Nepojmljivo mi je da ti u cijeloj trudnoci nije uzet bris. Pogotovo obzirom na iscjedak i sada uloživost i smekšanost cerviksa...u trudnoći smo skloniji bakterijama i upalama, pogotovo ako imas odnose, kupaš se u moru, bazenu itd...a upale mogu biti jako opasne u trudnoci ako se ne otkriju pravovremeno i ne izliječe (znam iz nažalost osobnog iskustva).
Ja sam u 24 tjednu sa +8 kg. Ne opterećujem se previše time. Nekako mi je u glavi, bitno da je bebica dobro, da donekle jedem pametno i to je to. Mada sam zaradila gljivice pa se trudim smanjiti šećer koji je ah u svemu.
Kontala sam naručiti taj madrac koji ste preporučile sa Babynove pa usput uzeti i tetra pelene, bijele i sa printom samo ne znam koliko mi ih treba? Po Netu nađeš svašta, radije bi vas savjet... Isto tako, do sad čitam svugdje kako beba treba spavati na leđima a frendica mi govori da njena curica spava na boku uvijek. Kontam, ako bi ju stavljala na bok, da joj kupim onaj jastuk za spavanje na boku koji je podesiv po širini kako bude rasla? I da, jastuk za dojenje, da li je bolji onaj kraći ili duži? Milion pitanja imam... 🤭
Cure, meni je zadnja dva dana toliko muka da se nisam mogla suzdržati od bljuvanja. Odmah sam pala 1 kg. Do sad sam se mogla kontrolirati.. Dosta sam trebala pročitati pa više ne znam što sam htjela komentirati.
Nove mamice - dobrodošle!
Kiki je u pravu. Već sam u rodilištu izgubila pola dobivenih kilograma, tako da Karla89-ne trebaš brinuti. Do vjenčanja ćeš već biti skoro pa u top formi.
Školjka - super fotka!
Evo i moje buše…
Meni se čini da u rukama nisam dobila ni gram. Sve je u trbuhu i nogama: https://ibb.co/GRBDWjp
Prelijepa buša 🥰🥰
Bome si prava mršavica i s trbuhom! 😻
Ali te mučnine, stvarno mi nije jasno kako te zezaju kroz cijelu trudnoću.. 🙄
Ni meni nije jasno. Stalno sam čekala kad će prestati, ali tek sad vidim da će me pratiti do kraja. 🙄
Meni su uzeli bris negdje između 12. i 14.tt. Ne sjećam se točno, ali mislim da kod nas drugi bris ide iza 30.tt. Znam da sam se u prvoj trudnoći jedva popela na stol. Urinokulturu rade kod svakog pregleda i meni TSH.
🤞❤️🙏
url=https://lilypie.com]
Tina1803 to me i muci, ali ona je procijenila da brisevi nisu potrebni. Zadnji papa je bio u 4.mj 2019. i bio je uredan, briseve sam zadnje radila u prosloj trudnoci i nakon poroda i takoder su bili uredni. Ali imala sam ureaplazmu prije par godina i znam da je opasna u trudnoci. Nije mi se vise ponavljala ali opet me brine. Sad ionako koristim te vaginalete pa ni ne mogu na bris ali mislim da cu inzistirati na iducem pregledu, a mozda j ranije.
Koju si ti bakteriju pobrala i koliko je proslo vremena da te otvorila. Kad su ti radili serklazu? Mislim da meni to vise ni ne mogu raditi...
Mommy - ja sam malog stavljala na bok preko noći (svaku večer na drugi), a preko dana na leđa. Tako nam je rekao fizijatar u rodilištu, da se glavica ne zaleži.
Za jastuk ne znam što bih ti rekla jer nisam probala onaj veliki, navodno je super.
Tetrica sam imala puno, ali zato što sam ga tada njima široko povijala pa su mi često bile popišane. Sad svi većinom koriste pelene koje su namijenjene širokom povijanju pa ti onda ne treba baš hrpa.
🤞❤️🙏
url=https://lilypie.com]
Ja sam + 3 kg bila na pregledu 23.12, ova me na 4D nije vagala.
Ne koristim vaginalete, koristila sam ih kad sam antibiotik pila, dr mi je preporucila lactogyn oralno pa njega uzmem svakih par dana.
Bris mi je radila svaki drugi ili cak i svaki pregled od pocetka, urinokulturu radila prije dva tj, a mikrobioloski urin davala na pocetku kao i krv.
It’s a baby boy💙
Tina1803 to me i muci, ali ona je procijenila da brisevi nisu potrebni. Zadnji papa je bio u 4.mj 2019. i bio je uredan, briseve sam zadnje radila u prosloj trudnoci i nakon poroda i takoder su bili uredni. Ali imala sam ureaplazmu prije par godina i znam da je opasna u trudnoci. Nije mi se vise ponavljala ali opet me brine. Sad ionako koristim te vaginalete pa ni ne mogu na bris ali mislim da cu inzistirati na iducem pregledu, a mozda j ranije.
Koju si ti bakteriju pobrala i koliko je proslo vremena da te otvorila. Kad su ti radili serklazu? Mislim da meni to vise ni ne mogu raditi…
Ovo sto je Vaki spomenula za urinokulturu pri svakom pregledu - to se gledaju proteini u urinu na svakom pregledu. Urinokultura je nesto drugo. I ona se radi ukoliko u obicnom nalazu urina imas dosta bakterija ili se sumnja na neku upalu prouzrokovanu e.coli. Nalaz se ceka nekoliko dana. Ti si rekla da su ti radili to nekoliko puta i da je nalaz sterilan tako da👍
Sto se tice moje prve trudnoce - svi nalazi su bili uredni. Papa i brisevi. Trudnoca je bila skroz uredna. Dr.mi je rekao da se mogu kupati u moru i suncati i sve. I ja sam se kupala svaki dan i đirala i svašta. Super sam se osjećala. Dok u 24.tjednu nisam vidila krv na wc papiru, otisla na hitnu i rečeno mi je da je vodenjak prolabirao i da sam otvorena 4-5 cm. Pokušali su tada serklažom spasiti stvar, no, bilo je prekasno. Uglavnom, ja sam se otvarala i cerviks se skracivao a moj dr.to nije vidio...sto je najgore-jos sam isla privatno. Serklaža nije uspjela jer je vec doslo do infekcije - ja sam se otvorena kupala u moru svaki dan. I morala sam na porod, beba nije preživjela.
Hej cure! Ja sam sad u 27. tj i na zadnjem pregledu mi je receno da sam uloziva za vrsak prsta i da je cerviks malo omeksan. Ima li koja slicnu dijagnozu ili iskustva? Moram mirovati, ali ne strogo. Kontrola za 4 tj…
Pozdrav, jeli ti to prva trudnoca? S tim nalazom sam u prvoj trudnoci bila na mirovanju. Sad sam 20 tj. trudna i uloziva sam za vrh prsta po jednoj, a po drugoj dr. uloziva o unutarnjeg usca. Nijedna nije spomenula mirovanje. Cerviks mi je uredne velicine, izmjeren kod privatnog ginekologa koji kaze da je to normalno kod zena koje su vec radjale. Za par dana imam kod svoje ginekologice i vec sam luda od straha sta ce ona reci.
Vise ne razumijem kriterije i razlicita misljenja.
Imate li vi neke svajete?
23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝
Koju si ti bakteriju pobrala i koliko je proslo vremena da te otvorila. Kad su ti radili serklazu? Mislim da meni to vise ni ne mogu raditi…
Ovo sto je Vakispomenula za urinokulturu pri svakom pregledu - to se gledaju proteini u urinu na svakom pregledu. Urinokultura je nesto drugo. I ona se radi ukoliko u obicnom nalazu urina imas dosta bakterija ili se sumnja na neku upalu prouzrokovanu e.coli. Nalaz se ceka nekoliko dana. Ti si rekla da su ti radili to nekoliko puta i da je nalaz sterilan tako da👍
Nastavljam jer mi je bio predugačak komentar 😁
U ovoj trudnoci me prate podrobnije otpocetka i uočeno je smanjivanje cerviksa na vrijeme i napravljen je šav serklaže u 21.tjednu. Dana mi je terapija, strogo mirovanje i cesti pregledi.
Evo dogurali mi do 30.tjedna, šav drži 🤞 i nadamo se što duže ostati u komadu.
Sorry na romanu ali htjela sam ti približiti svoju priču da shvatiš zašto sam alergična na "ofrlje" vođene trudnoće.
Brisevi i urinokultura nemaju veze s papa testom. Skracivanje cerviksa moze biti radi bakterije ali i ne mora. Moze biti određena slabost cerviksa koju zena jednostavno ima.
Tebi serklaža sada nije ni potrebna jer se tebi ne skraćuje cerviks i još je oblika T pretpostavljam? Tek kad se on jako skrati i poprimi oblik U serklaža je neophodna. Ali čak i tada neke žene izduraju bez serklaže strogim mirovanjem i valjanom terapijom. I naravno-čestim brisevima. Sve ce biti ok 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji