Karla ti stvarno tak jednako dobivas svaki tjedan, ja ne, kod mene jedan bude kilo, nekad vise, a nekad nista.
Kiki dobro dosla, a nema ti druge nego smanjiti tempo radi predostroznosti ako nista drugo, zao mi je zbog blizanceka 😥
Lavica jesi ti napokon smanjila tempo ili ti se zuri 😂
Vaki ajme kako si mrsava, ti kad se porodis bit ces za modnu pistu spremna, nadam se da neces izgubiti ni grama visr osim buse 😕
Mommy ja imam 9 sarenih pelena i 5 bijelih, mislim da je to sasvim dovoljno. Ja isto razmisljam o tim podupiracima za bocno spavanje, ako ih narucis, podjeli koje si narucila. Jastuk imam sto ga cure zovu Perica, mekan je.
Tina ajme 😥 strasno
Ja sam do zadnjeg pregleda svaki put trebala donijeti nalaz UK i Kks ili kompletnu biokemijsku krvi i jos kod njih ono sto svaki put gledaju proteine. Svaki put su svi nalazi bili uredni, a zadnji nesto sve smanjeno nesto povecano, ali mi nije rekla da opet ponovim za iduci pregled. Briseve mi nije radila niti jedan put, al jeste pregledavala cerviks i iscjedak. Prije same trudnoce mi je radila bris endometrija koji je kako mi je rekla najtocniji bris koji ocitava sve moguce caak ono sto obicni brisevi i papa nemoze, pa je rekla da nece radit 🤷🏻♀️, neznam mozda do kraju uradi jedan put.
Slazem se s Tinom po pitanju briseva i najezim se kad dr mašu svojim egom umjesto da odrade faking bris u 5 sekundi pogotovo kod nalaza omeksavanjs cerviksa,skracivanja ili ulozivosti. Itekako placano zdravstveno i imamo pravo na to. Ja sam u prosloj T imala ureaplazmu i spontani u 12.tjednu,nisam je jos ni krenula lijeciti. U ovoj su mi tri puta radili briseve bez pogovora a cak i da su se usudili sta rec digla bi se na zadnje noge...
Sto se tice vrsak,vrh il prst prohodna,dok god je cerviks T oblika i je skracuje se,ovo je subjektivna procjena... po meni.
Tina1803 to me i muci, ali ona je procijenila da brisevi nisu potrebni. Zadnji papa je bio u 4.mj 2019. i bio je uredan, briseve sam zadnje radila u prosloj trudnoci i nakon poroda i takoder su bili uredni. Ali imala sam ureaplazmu prije par godina i znam da je opasna u trudnoci. Nije mi se vise ponavljala ali opet me brine. Sad ionako koristim te vaginalete pa ni ne mogu na bris ali mislim da cu inzistirati na iducem pregledu, a mozda j ranije.
Koju si ti bakteriju pobrala i koliko je proslo vremena da te otvorila. Kad su ti radili serklazu? Mislim da meni to vise ni ne mogu raditi…
Ovo sto je Vakispomenula za urinokulturu pri svakom pregledu - to se gledaju proteini u urinu na svakom pregledu. Urinokultura je nesto drugo. I ona se radi ukoliko u obicnom nalazu urina imas dosta bakterija ili se sumnja na neku upalu prouzrokovanu e.coli. Nalaz se ceka nekoliko dana. Ti si rekla da su ti radili to nekoliko puta i da je nalaz sterilan tako da👍
Nastavljam jer mi je bio predugačak komentar 😁
U ovoj trudnoci me prate podrobnije otpocetka i uočeno je smanjivanje cerviksa na vrijeme i napravljen je šav serklaže u 21.tjednu. Dana mi je terapija, strogo mirovanje i cesti pregledi.
Evo dogurali mi do 30.tjedna, šav drži 🤞 i nadamo se što duže ostati u komadu.
Sorry na romanu ali htjela sam ti približiti svoju priču da shvatiš zašto sam alergična na "ofrlje" vođene trudnoće.
Brisevi i urinokultura nemaju veze s papa testom. Skracivanje cerviksa moze biti radi bakterije ali i ne mora. Moze biti određena slabost cerviksa koju zena jednostavno ima.
Tebi serklaža sada nije ni potrebna jer se tebi ne skraćuje cerviks i još je oblika T pretpostavljam? Tek kad se on jako skrati i poprimi oblik U serklaža je neophodna. Ali čak i tada neke žene izduraju bez serklaže strogim mirovanjem i valjanom terapijom. I naravno-čestim brisevima. Sve ce biti ok 😊
Tina bas mi je zao zbog prve bebe, lavica si 💪 bome ti si vec u 30.tjednu 🥰 🤩 cure bas ste sve neke mrsavice , samo imate buse 🥰, no kad pisete da sve ode brzo nakon poroda tjesite mene tako da samo nastavite 😂😂
Tina stvarno mi je žao zbog svega što si prošla.. puno nas je prošlo spontane u ranijoj trudnoći, ali ovo..nemam riječi za to..samo zbog nemara doktora.. 😢
Ni moj dr nije htio briseve mi radit, kao nema potrebe jer nikad ništa nisam imala..ali kako vodim paralelno i privatno trudnoću kod svoje mpo, ona je napisala na nalaz da odradim briseve do sljedećeg pregleda, onda je napravio.. sve je bilo ok.
Mellorine koje si simptome imala i u kojem si tjednu trudnoce rodila? Oprosti sto sad zabadam, ali brine me ova situacija.
Ma, svakako cu je pitati za briseve. Da je sve nastavilo bez promjena ne bih inzistira, ali ovako hocu jer ne zelim ni najmanji rizik za svoje dijete. Sutra cu je zvati pa pitati kad mogu doci a obzirom na ove vaginalete koje sad uzimam, pretpostavljam da cu morati cekati neko vrijeme s obzirom na terapiju.
Tina, tako je i hvala ti.
Jahanara rukom se gleda ulozivost tj prohodnost cerviksa. Obicno se to radi na svakom pregledu. Duzina cerviksa se mjeri ultrazvukom.
Lavica tako je, po meni bi svaka trudnica, bez obzira na prethodne dijagnoze i upale ili neupale morala obavezno u svakoj iducoj trudnoci napraviti briseve. Zna se koliko je opasno a i zna se da te bakterije i nisu neka rijetkost pa da eto nije potrebno. Ova moja je privatna, dakle sama bih platila te briseve ali nije htjela raditi. Gledala je pod mirkoskopom iscjedak i uzimala bris onim trakicamam koje mjere PH i sta sve vec ne. Sad mi je zao sto joj odmah tad nisam rekla da mi uzme i bris kad sam vec na stolu jer nije dobro ni puno kopati i ici na ceste preglede (vaginalne). Al eto sta sad mogu..
Mellorine koje si simptome imala i u kojem si tjednu trudnoce rodila? Oprosti sto sad zabadam, ali brine me ova situacija.
Ma, svakako cu je pitati za briseve. Da je sve nastavilo bez promjena ne bih inzistira, ali ovako hocu jer ne zelim ni najmanji rizik za svoje dijete. Sutra cu je zvati pa pitati kad mogu doci a obzirom na ove vaginalete koje sad uzimam, pretpostavljam da cu morati cekati neko vrijeme s obzirom na terapiju.
Tina, tako je i hvala ti.
Jahanara rukom se gleda ulozivost tj prohodnost cerviksa. Obicno se to radi na svakom pregledu. Duzina cerviksa se mjeri ultrazvukom.
Nije bilo vezano nista uz briseve, upiši preeklampsija pa ces vidjeti simptome, glavni su tlak, natecenost i proteini u urinu. Na temelju toga sam znala sto mi je, a toj gin na zamjeni ocito nije kliker upalio sto mi je.
Kiki e da zaboravila napisati, rodila sam u 28tt
Nisam znala da si imala preeklampsiju i da si rodila u 28tt. Ne znam ni kako je sve to zavrsilo kod tebe? Sorry ako si to pisala a ja nisam pohvatala.
Hvala curke na rijecima utjehe ❤
Kiki e da zaboravila napisati, rodila sam u 28tt
Nisam znala da si imala preeklampsiju i da si rodila u 28tt. Ne znam ni kako je sve to zavrsilo kod tebe? Sorry ako si to pisala a ja nisam pohvatala.
Hvala curke na rijecima utjehe ❤
Vidim da si napisala da je sve na kraju proslo dobro hvala Bogu ali me zanima kako je beba bila, jeli bila dugo u inkubatoru, kakva je situacija bila s plucima? Koliko je težila pri rođenju?
Sortiraj odgovore
Najstariji