Jutro cure!
Skoljka ma pregled mi je trajao tri minute doslovno, bas sam skuzila da je uzeo samo osnovne mjere i upisao to u knjizicu. Kako god bilo narucila sam se privatno na anomaly scan i to idem iduci tjedan u srijedu.
Lilypie sretno i nadam se da ce sve dobro proci i da te nece ostaviti u bolnici, vec samo cesce kontrolirati. Javi!
Laluna slazem se s Jahanara i Fever mislim da se ne treba izdajati poslije svakog podoja. Meni je izdajalica pomogla da malo izvucem prije podoja ak je beba duze spavala pa da onaj prvi otpust mlijeka ne bude prejak jer bi se obavezno zagrcnula. I pomogla mi je kad sam negdje isla da imam za ostaviti mlijeka, a najvise kad sam prestala dojiti da mogu popustat pritisak. Ak se odlucite na dojdenje onda ce beba sama svakako sama uspostaviti ponudu/potraznju. A skokovi u razvoju su posebna prica 😅 al i tu priroda odradi svoje.
Karla super za nalaz. A tu iz Lidla i ja cekam da mi dođe pod žlicu 😂
Fever super za pregled - bebaca, a nadam se da ce ti antibiotik pomoci. E i super za kile, ja sam za sad na +5 😰
Ako sam sto preskocila isprike!
Zaraa vjerujem da ti doktor zna da si trudna i da ti je dao lijek koji ti je potreban.. puno nas je ovdje pilo antibiotike kroz trudnoću.. iskreno, moje je mišljenje da ti bakterija (nisi napisala koja, pa ne znam) može više štetiti plodu i doći do spontanog zbog nje, nego da popiješ turu antibiotika.. neke bakterije su jako opasne u trudnoći i potrebno ih je liječiti..
Uvijek se oni ograde i napišu da nisu za trudnice, ali to je zato jer nisu ni testirane na trudnicama..naravno.
lilypie sretno danas, stvarno se nadam da te neće ostaviti u bolnici!
Imam ja jedno možda malo glupo pitanje, ali meni je ovo prvi put... ja ću dobiti el. izdajalicu od prijateljice na korištenje..njoj trenutno ne treba, pa će mi posudit da ne kupujemo još i to.. nego, mlijeko kad se izdojimo, ono se može neko vrijeme držati u frižideru? onda prije nego ga dajemo bebi normalno ga podgrijemo na plinu/struji ili mikrovalni? kako to ide?
Pozdrav cure, vi ste vec sve prosle 12 tt.
Bila sam u pon na uzv 12 tt ona je napravila uzv u 2 minute max. Samo izmjerila velicinu i tjt. U uto sam vadila krv za Nifty. .za nuhalni je napisala uredan a ja vidila nisam da je ista pregledavala.
Dali mi je potrebno ici privatno na uzv ili je to ok sa obzirom da sam jucer vadila krv za nifty? Hvala ♥️
Evo izvještaja: u bolnici sam. Kad sam stigla na pregled otvorena dva cm i odmah me ostavili. Povadili su mi sve moguće pa ćemo vidjeti. Bebe su dobro i nadam se da će sto duže ostati u buši. Sto se tiče šećera, vadit će mi taj GUK profil. Kaže doktorica da može biti povišen i od tih silnih duphastona koje uzimam pa mi je obustavila.
Javim se još.
Nase princeze rodjene 13.02.2020.
Sara & Nora 💞
Karla, nama su na tečaju rekli da se ne smije podgrijavati u mikrovalnoj i naravno ne podgrijavati vise od jednom.
Posto sam zaboravila točno na kojim temp do koliko vremena (jer ima vise podataka), pronašla sam link sa svim informacijama:
http://www.cuvarkuca.hr/preporuka/kako-pospremiti-i-podgrijati-izdojeno-mlijeko/
👩🏻32
👨🏻32
👶🏻💙 2020.
👶🏻💙 2022.
👶🏻🩷 2024.
Jutro cure!
Neverlandanomaly scan podrazumjeva detaljno pregledavanje svih organa, zato traje duze od obicnog uzv.
LaLunacudno mi je da su vam rekli da se treba izdajati nakon svakog podoja. Beba kad sisa uspostavlja ponudu i potraznju, a ako nakon podoja jos izdajamo, dajemo tijelu poruku da proizvodi vise mlijeka nego sto bebi zapravo treba. Beba u skokovima obicno provodi vise vremena na sisi i tada navlaci vecu kolicinu mlijeka.
Nikad nisam imala upalu a tako sam radila.
Meni je izdajalica sluzila samo kad sam isla nekud pa bi pripremila mlijeko da joj netko da.
Hvala na savjetu, upravo to sam I ja cula za dojenje pa treba biti oprezan s izdajanjem.
Isto tako, druga stvar sto sam cula je da je vrlo tesko odmah izdajati nakon poroda jer jos nemamo dovoljne kolicine mlijeka , da li je to istina? Predlazu koristiti izdajalicu nakon otprilike mjesec dana
Evo izvještaja: u bolnici sam. Kad sam stigla na pregled otvorena dva cm i odmah me ostavili. Povadili su mi sve moguće pa ćemo vidjeti. Bebe su dobro i nadam se da će sto duže ostati u buši. Sto se tiče šećera, vadit će mi taj GUK profil. Kaže doktorica da može biti povišen i od tih silnih duphastona koje uzimam pa mi je obustavila.
Javim se još.
Drzim fige da sve bude ok!
Jutro cure!
Neverlandanomaly scan podrazumjeva detaljno pregledavanje svih organa, zato traje duze od obicnog uzv.
LaLunacudno mi je da su vam rekli da se treba izdajati nakon svakog podoja. Beba kad sisa uspostavlja ponudu i potraznju, a ako nakon podoja jos izdajamo, dajemo tijelu poruku da proizvodi vise mlijeka nego sto bebi zapravo treba. Beba u skokovima obicno provodi vise vremena na sisi i tada navlaci vecu kolicinu mlijeka.
Nikad nisam imala upalu a tako sam radila.
Meni je izdajalica sluzila samo kad sam isla nekud pa bi pripremila mlijeko da joj netko da.
Hvala na savjetu, upravo to sam I ja cula za dojenje pa treba biti oprezan s izdajanjem.
Isto tako, druga stvar sto sam cula je da je vrlo tesko odmah izdajati nakon poroda jer jos nemamo dovoljne kolicine mlijeka , da li je to istina? Predlazu koristiti izdajalicu nakon otprilike mjesec dana
Frendica je u merkuru dobila njihovu ručnu izdajalicu odmah nakon poroda.. s njom nije mogla pa joj je muž donio električnu.. znači u bolnici su joj dali izdajalicu već.. mala je imala žuticu i teško joj je bilo sisati, pa su joj olakšali bočicom, zato se izdajala.. kasnije je bila na sisi bez problema.
sad ne znam jel to do bolnice i svaka ima neke svoje uvjete..
Sirenita hvala za link.. moram priznat da nisam još o tome istraživala.. do sad sam se bavila kolicima i stvarima za bebu.. sad ću krenut lagano proučavat dojenje i baby handling..nekako mi se stalno čini, kao ima vremena.. al ti tjedni toliko brzo prolaze, a ja imam milijun pitanja..
Sortiraj odgovore
Najstariji