Skoljka,prekrasan ti bor!
Lilypie,sretno sutra! Nadam se da ce sve proc ok..i da ce ti samo dati upute sto i kako dalje.
Ostalo nisam popamtila..ako sam trebala nesto jos iskomentirat.
Nocica cure!
Školjkić, divan je!! Sad želim i ja bijeli
Večer, a onda ok, nije ro tako strašno. Mene naručila sada 20.12, to je 3 tjedna, dosadn najmanja razlika. Već sam pitala ali nitko nije odgovorio? Koja je razlika anomaly scana i običnog uzva koji mi traje 20ak min?
Neverland mislim da nije stvar u trajanju uzv već što u tim nekim razdobljima jasnije vide točno određene i bitne stvari za razvoj djeteta, kao npr. nuhalni oko 12tt... ja planiram 12.12. na ovaj zadnji veliki, od 28-32, bit će mi cca 30tt. Sad se bebice već debljaju, dobivaju masnoću pa im je valjda teže uočiti neke stvari nego kad smo oko 20tt, a puno ovisi i o opremi kojom to rade. Uglavnom, mislim da je to dobra volja gin koliko ce vremena gledati i koliko detaljno, ali sigurno ovisi i o učestalosti... ja idem svaka 3 tjedna, mislin da me gleda par min, svaki puta provjeri cervix, ponekad ali vrlo rijetko uzv vaginalno. I standardno, kg, tlak i urin...
Školjka predivan ti je bor! Ja uvijek želim živi, posađeni, al muž se umorio od traženja svake godine... a ove godine ni ja nisam baš za potragu, tako da nam ne gine umjetni...
Što se tiče izdajalice, ja isto mislim da cu uzet, jučer na tečaju su rekli obavezno se izdojit do kraja nakon svakog podoja da ne bi došlo do upale, pa je to nekako prevagnulo da ipak uložim u to. Imam 2 pitanja- kako plaćate na ali expressu? I je li taj za koji ste stavljale link bučan, ima li netko iskustva?
Lilypie držim fige da ne ostaneš u bolnici i da taj šećer izreguliraš bez problema 💕
Karla odličan rezultat 👍 uživaj 😁
Nisam nikad pretjerano jela slatko a sad otpočetka mi se uopće ne traži. Citala sam malo po netu i nema pravila tko ga dobije u trudnoći. IVF trudnoće, pretilost, starije od 35, policistični jajnici samo su neke od indicija a ne mora biti ništa od toga i da svejedno dobiješ gestacijski dijabetes.
Ujutro idem u trudničku ambulantu pa ću vidjet sto će dalje biti.
Javi i.nama na zimskima ili u grupu gestacijski dijabetes.dosta pisemo tamo.
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Jutro cure!
Neverland anomaly scan podrazumjeva detaljno pregledavanje svih organa, zato traje duze od obicnog uzv.
LaLuna cudno mi je da su vam rekli da se treba izdajati nakon svakog podoja. Beba kad sisa uspostavlja ponudu i potraznju, a ako nakon podoja jos izdajamo, dajemo tijelu poruku da proizvodi vise mlijeka nego sto bebi zapravo treba. Beba u skokovima obicno provodi vise vremena na sisi i tada navlaci vecu kolicinu mlijeka.
Nikad nisam imala upalu a tako sam radila.
Meni je izdajalica sluzila samo kad sam isla nekud pa bi pripremila mlijeko da joj netko da.
Jahanara slazem se, dijete uvijek posisa dojku do kraja pri podoju. Nije potrebno navlacit jos dodatnim izdajanjem.
I mene zanima jel ova el. Bucna?
It’s a baby boy💙
Jurto curke! Hvala za bor 😃
Lilypie drzim fige da ne ostnes u bolnici, javi kak je proslo.
neverland pa na obicnom opcenito pregleda, predje preko svih organa, tezina, plodna voda, protoci, i tak i to moze potrajat ako lijepo pregledava jos ak se zapricate. Na anomaly gleda detaljno mozak, on je tad najbitniji i u tom periodu se vidi da li dolazi do nekih deformacija, i jos neke mjere lubanje, bedrene kosti, sve neka mjerenja i razvoji koji se nevide prije a ni poslije kad bebac pocne dobivati masnocu. Tako sam to ja shvatila.
LaLuna a ja nevolim zive borove, meni je to zalosno😪😅. Sto se tice izdajalice, neznam za to obavezno izdajanje, al recimo od frendica sam cula da su vec u bolnici trebali koristiti izdajalicu radi poticanja mlijeka. Dobro ce doci i kad trebam nesto obaviti pa da se mogu izdojiti. Neznam za ovu da li je glasna nisam o tome niti razmisljala, nema nigdje video. Ovdje je netko hvalio bas ovu, a ima i dobre recenzije pa racunam ne bi je hvalili da nevalja. Ja sam platila sa Maestro karticom, trazi preko tokena da potvrdim,a nekad placam sa Visom, na njoj ne trazi nista, ovisi na kojoj imam kuna, moze bilo kojom, ima puno opcija.
Tockica37 pa ti si i kod nas prijavljena, imamo te na spisku za termine 😃medju prvima
Cure, izbinjavam se sta upadam ko padobranac, ukratko cu vam napisat situaciju, ako koja moze pomoci, virujte spasili bi me.
Trudnoca 10+5 po uzv 11+5
Imam bakteriju u urinokulturi i brisu. Dobila sam antibiotik. Medutim aokirana sam oni sta pise. Sinoc ga nisan tila popit (zasad sam samo jednu tabletu jucer ujutro popila) sacekala bi bar 12 tjedan.straj me
Nema odgovarajućih podataka o primjeni kombinacije sulfametoksazola i trimetoprima u trudnica. Epidemiološka su istraživanja pokazala da je moguća povezanost izmeĎu izloženosti antagonistima folata i priroĎenih malformacija u ljudi.
Iako je trimetoprim antagonist folata, u ispitivanjima na životinjama obje su komponente lijeka pokazale da uzrokuju abnormalnosti fetusa (vidjeti dio 5.3.).
Kombinacija sulfametoksazola i trimetoprima se ne smije koristiti u trudnoći, osobito u prvom tromjesečju, osim ako nije izrazito neophodno. Potrebno je razmotriti uvoĎenje nadomjesne terapije folatnom kiselinom ako se lijek koristi tijekom trudnoće.
Sulfametoksazol se natječe s bilirubinom za vezno mjesto na plazmatskom albuminu. U organizmu novoroĎenčadi značajna se razina lijeka, pristigla iz majčinog krvotoka, zadržava tijekom nekoliko dana. U slučaju da majka uzima lijek u razdoblju blizu termina poroda, postoji odreĎeni rizik za pojavu ili pogoršanje novoroĎenačke hiperbilirubinemije, i s time povezanim teoretskim rizikom za kernikterus. Ovo je posebice bitno u djece s povećanim rizikom za hiperbilirubinemiju, kao što je nedonoščad i novoroĎenčad s manjkom glukoza-6dehidrogenaze.
💞girl💞
Sortiraj odgovore
Najstariji