Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jahanara
    29. Studeni 2019. 12:23

Vrijednosti za OGTT su;
    Na taste manje od 5.1
    Nakon 60min manje od 10
    Nakon 120min manje od 8.5

Tako je bilo kad sam radila u prvoj trudnoci, jedino ako se sada nesto promijenilo.

Brankica slikice su bas fora😀

brankica09
    29. Studeni 2019. 12:44

Fever

Haahahhaha brankica umirem na prvu fotku, s tako otvorenim ustima prva pomisao mi je bila homer simpson kad spava ( nemoj se ljutiti- sala) :-D
    Preslatkooooo

Ma joj kakva ljutnja , slika je show 😂😂🤭 saljem svima 😂😂🤭🤩

Vrapčić123
    29. Studeni 2019. 12:46

Pozdrav svima, žene koje ste imale mučnine jake i povraćale kada vam je stalo? Uskoro ulazim u 11 tt i kao da mi je i sve gore. A od samog početka trudnoće imam mučnine i povraćam... Kakva su vaša iskustva? 

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

Boa35
    29. Studeni 2019. 12:57

Mislim da su za nas trudnice malo drugačije vrijednosti nego normalno što je.. nisam sigurna je li 5.0 ili 5.1..
    I skroz je normalno da žene koje inače namaju šećer u trudnoći imaju..to se nakon poroda sve regulira opet u normalu..
    Ja sam već rekla mužu da ovaj vikend nema kolača, jer ako imam doma onda staalno jedem.. ovako da mi se malo tijelo očisti od slatkog..pa da to riješim sljedeći tjedan.
    brankica09 preslatka ti je slikica! baš ćete imat lijepu uspomenu

• mamasita05
    29. Studeni 2019. 14:54

Mislim da je 5.1. I ja idem sljed tjedan to vaditi, ali dr mi je rekla da se ne brinem, da su te granice preniske i da vecina trudnica kao ima gestacijski dijabetes, a zapravo nema i da je najbitniji onaj srednji nalaz, nakon sat vremena. Ja sam dobila 8-9 kg do sada, ali beba je normalne velicine za 24 tjedna. Nije mi nista komentirala na tezinu, a ja ni ne vidim di su mi te kile 😂

Lilypie
    29. Studeni 2019. 15:18

mamasita05

Mislim da je 5.1. I ja idem sljed tjedan to vaditi, ali dr mi je rekla da se ne brinem, da su te granice preniske i da vecina trudnica kao ima gestacijski dijabetes, a zapravo nema i da je najbitniji onaj srednji nalaz, nakon sat vremena. Ja sam dobila 8-9 kg do sada, ali beba je normalne velicine za 24 tjedna. Nije mi nista komentirala na tezinu, a ja ni ne vidim di su mi te kile 😂

Da, s jedne strane kažu da se ne brinemo i da to nije ništa ali odmah te šalju dalje na pretrage, na izradu GUK profila... dijetu i ostalo tako da im je ta priča bezvezna. Prestrogi su sto se tiče tog šećera 😕

Nase princeze rodjene 13.02.2020.
    Sara & Nora 💞

• Sancy3
    29. Studeni 2019. 15:26

Evo i ja se javljam s pregleda,bebac je super sve je u idealnim mjerama..i odmah prijavljujem iduci pregled 2.1.

• mamasita05
    29. Studeni 2019. 15:34

Lilypie

mamasita05

Da, s jedne strane kažu da se ne brinemo i da to nije ništa ali odmah te šalju dalje na pretrage, na izradu GUK profila… dijetu i ostalo tako da im je ta priča bezvezna. Prestrogi su sto se tiče tog šećera 😕

Moja dr nije prestroga. Cak me nekad zivcira sto je tako opustena. Recimo da jos nikako nisam radila briseve, a mislim  da ni nema namjeru. Pitala sam je jednom i rekla mi je da to nije njena praksa, osim ako ima neke indikacije. Idem privatno u doktorice koja glasi kao veliki strucnjak u svom podrucju. 

29. Studeni 2019. 16:35

Vrapcic123

Pozdrav svima, žene koje ste imale mučnine jake i povraćale kada vam je stalo? Uskoro ulazim u 11 tt i kao da mi je i sve gore. A od samog početka trudnoće imam mučnine i povraćam… Kakva su vaša iskustva?

Ja sam imala konstantne mucninesvaki dan do negdje 10 tjedana pa su stale na 4 dana, onda opet ajmo jovo nanovo, mucnina i povracanje tu i tamo, od jutra do mraka. Sad sam 15 i pola, nije mi vise ona tipicna mucnina gdje ne mogu nista pojesti, ali nije ni nesto bajkovito. Prije 5 dana imala sam isto epizode po par dana muke od jutra do mraka. 
    Naravno, kod svakog je individualno :)

ena0206
    29. Studeni 2019. 16:53

Bok cure izvinite sto ovako upadam. Bila sam na ultrazvuku jucer. Doktor mi je rekao da je beba velika 4 cm.. A u papirima koje mi ja dao pise da bi beba za ovaj tjedan trebala biti 5 cm.
    Je li netko imao slicnu situaciju? Ginekolog mi nista nije rekao, samo da je sve ok.. Ali ja sam sama malo istrazivala i sada mi bas i nije svejedno. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.