Evo me u čekaonici… još jedno vadjenje krvi i gotova sam. Šećer natašte 6,6 😱 Sve se bojim kakav će konačan rezultat biti.
Lilypie draga, malo cu se ubacit i morat cu te razocarat. Morat ces na dijetu. Trudnicki OGTT se radi iskljucivo sa 3 vađenja ili mjerenja GUK-a.
1.mjerenje se tolerira do 5.1 mmol/L
2.mjerenje (nakon 60 minuta) se tolerira do 10 mmol/L
3.mjerenje (nakon 120 minuta) se tolerira do 8.5 mmol/L
Sve vrijednosti iznad navedenih se smatraju gestacijskim dijabetesom. I tu su uglavnom rigorozni.
Moj secer nataste je uvijek bio na donjoj ili ispod donje granice, ali mi zato nakon opterecenja skocio. Da ga nisam uspjela regulirat s prehranom, dobila bi inzulin. Nemoj se brinuti, gestacijski se najlakse korigira prehranom, od svih oblika dijabetesa. Meni je bio šok jer nikad nisam pazila sta jedem, koliko i kad. U pocetku ti je malo teze dok se ne uhodas i ne naviknes na manje i cesce obroke. Imas temu na forumu pa nam se pridruzi ako ces trebati pomoc. ❤
Obavljen pregled, 100% curica 🤗 sve u redu, sljedeći 20. 12. i anomaly scan, taman da ju vidim prije praznika 😁
Netko je pisao za tsh - ja imam 3.04 i dr mi ništa nije rekla ni na jednom pregledu, još sam joj slala mail i izignorirala me, a inače je odlična.
Skoljka, nadam se da ti je bolje sada?
E cure mojoj kolegici s posla su govorili cura cura, i kad je ulazila u 9. Mj rekli jao ipak decko, danas rodila decka.
Kako je moguce da tako zeznu? Mislim kod mene se vidjelo vec s 14 tt piso🤣
It’s a baby boy💙
Bok svima! Do sad sam samo sve čitala, ali zadnjih dana se često piše o TSH pa da se malo ubacim.
Inače sam po redovnom terapijom zbog Hasimota, i čim sam saznala da sam trudna hitno je bio pregled kod endokrinologa koji mi je objasnio da je do 27tt potrebno stalno kontrolirati štitnjaču jer beba nema svoju pa naša radi za dvoje. Idealna vrijednost TSH u trudnoći je od 2,3 do 2,7...sve iznad-ispod zahtjeva terapiju. Ja trenutno jedan dan pijem Eutyrox od 100 drugi od 125
Eto... to je moje iskustvo.
Inače sam na 21+4 i stiže na curka🥰🥰🥰
Pozdrav svima, žene koje ste imale mučnine jake i povraćale kada vam je stalo? Uskoro ulazim u 11 tt i kao da mi je i sve gore. A od samog početka trudnoće imam mučnine i povraćam… Kakva su vaša iskustva?
Ja sam imala konstantne mucninesvaki dan do negdje 10 tjedana pa su stale na 4 dana, onda opet ajmo jovo nanovo, mucnina i povracanje tu i tamo, od jutra do mraka. Sad sam 15 i pola, nije mi vise ona tipicna mucnina gdje ne mogu nista pojesti, ali nije ni nesto bajkovito. Prije 5 dana imala sam isto epizode po par dana muke od jutra do mraka.
Naravno, kod svakog je individualno :)
Joj, koma... A da, sve je to individualno, žao mi je da te tako dugo drži... Nadam se da će meni što prije proći.. 😔😔😔
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Bok svima! Do sad sam samo sve čitala, ali zadnjih dana se često piše o TSH pa da se malo ubacim.
Inače sam po redovnom terapijom zbog Hasimota, i čim sam saznala da sam trudna hitno je bio pregled kod endokrinologa koji mi je objasnio da je do 27tt potrebno stalno kontrolirati štitnjaču jer beba nema svoju pa naša radi za dvoje. Idealna vrijednost TSH u trudnoći je od 2,3 do 2,7…sve iznad-ispod zahtjeva terapiju. Ja trenutno jedan dan pijem Eutyrox od 100 drugi od 125
Eto… to je moje iskustvo.
Inače sam na 21+4 i stiže na curka🥰🥰🥰
I ja sam hipo/hasi i pila sam najmanju dozu prije trudnoce, 0.25mg. Od pocetka trudnoce sam na 0.50mg i tsh mi je oko 1.7 stalno, a vadim nalaze svaka 4 tjedna. Moji i endokrinolog i ginekologica su stava da je u trudnoci najbolje da je tsh od 1 do 2, i da ga treba drzati na toj razini.
Obavljen pregled, 100% curica 🤗 sve u redu, sljedeći 20. 12. i anomaly scan, taman da ju vidim prije praznika 😁
Netko je pisao za tsh- ja imam 3.04 i dr mi ništa nije rekla ni na jednom pregledu, još sam joj slala mail i izignorirala me, a inače je odlična.
Skoljka, nadam se da ti je bolje sada?
Mi se u jedan dan pratimo sa pregledima 😂
Super za dobar pregled 👍
Jucer nisam imala temp, danas evo imam, ostalo sve isto. Neznam koliko Lupoceta dnevno smijemo popiti, jedan sam jutros popila i jedan sad 🤷🏻♀️
E cure mojoj kolegici s posla su govorili cura cura, i kad je ulazila u 9. Mj rekli jao ipak decko, danas rodila decka.
Kako je moguce da tako zeznu? Mislim kod mene se vidjelo vec s 14 tt piso🤣
😱😱😱😱😱 ne znam kako!! Omg
Meni je rekla s 12+2 i sad samo potvrdila, rekla je da je definitvno cura, nije ni razmišljala. Uvijek me uplqse ovakve priče 😳😳
Školjka, ja sam popila 2 sad kad sam bila bolesna, mislim da smiješ. Znam onaj od 1000 prelomiti pa na dva puta...
Ovo za tsh mi nije jasno stvarno, kako ste vi sve na terapiji a meni nitko nije rekao ni riječ???? Kako???? A imam 3,04😥😥
Neverland ovaj moj je od 500mg, cekaj jesi dnevno 2 od 1000mg ili?
Ja isto neznam koliki mi je tsh, kad sam vadila, nalaz je isao dr i samo je komentirala super je, a ja ko mutava nisam ni pitala koliki je 🤷🏻♀️
Fever, to je stvarno grozno posebo tko pripremi sve za curicu, a doceka te decko, smijesno u jednu ruku🙈 al samo nek su zivi i zdravi.
Sta se ja cudim mojoj mami su rekli da sam ja musko, rodila se pisura, pitaju za ime moja mama nema spremno za curicu.
Trebala sam biti Dino🙈
It’s a baby boy💙
Sortiraj odgovore
Najstariji