Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Frau_Mund6
    25. Listopad 2019. 22:26

Apciha, cestitam!!! 💙 
    Mi smo sad u problemu s imenom 😅
    Nove cure, dobro dosle 😉

url=https://lilypie.com]

mjuza7
    25. Listopad 2019. 22:27

Drage žene, hvala na dobrodošlici i čestitkama. 
    Evo da odgovorim na pitanja koja sam uspjela pohvatati i eventualno dodati nešto. 
    Imam 33 godine, imam 3 curice, a za sada još ne znam hoće li još jedna curica biti ili dečko. Nadam se saznati 31.10. kad idem na detaljan ultrazvuk. U svakom slučaju sam jako uzbuđena i oko ove trudnoće, obožavam svaki pokret bebe, a seke se jako, jako vesele također. 

Što se tiče prošlih poroda, nikad nisam bila rezana niti šivana, potpuno prirodni porodi i sve velike bebe. Treći porod sam čak imala na onoj posebnoj potkova stolici, što sam htjela probati još s prvom trudnoćom. Moji savjeti bi bili da koliko god je moguće da ne paničarite i da si već sada što češće vizualizirate porod i uvježbavate disanje koje je jako važno. Kad krenu trudovi nemojte dozvoliti da vas samo polegnu u krevet, radije hodajte što je dulje moguće. Biti ce lakši porod na taj način. I naravno radila sam Kegelove vježbe u svim trudnoćama. 

• Frau_Mund6
    25. Listopad 2019. 22:52

Mjuza, svaka cast! Prekrasno je imati veliku obitelj 😍 4 djece 💕💕❤👍 
    Koliko su stare curke? 
    Ja sam meditirala i vizualizirala dobar porod i zdravo dijete kroz cijelu trudnocu. To i sad radim 😉 inace meditiram. 
    Kegelove nisam radila, al i sam bila na jogi do 6 mjeseca tt, s tim da sam dugo prije vjezbala jogu. I to he sigurjoa imalo utjecaja. Jedan sav  koji je bolio vise od samog poroda 😕

mjuza7
    25. Listopad 2019. 22:59

Curke imaju 9, 7 (uskoro 8) i 4 i pol godine.
    Bravo za jogu, puno znači vježbanje. Ja sam inače jako aktivna, oduvijek, u prvoj trudnoći sam pilates vježbala, povremeno i u ostalim. A najviše zapravo šetam sad i igram se s djecom i nekakve lagane vježbe koliko stignem. 
    Također smatram da je lijepo imati veliku obitelj, mada mislim da na taj način baš i ne razmišlja puno ljudi, po pogledima bih rekla da neki misle da sam luda valjda 

• Frau_Mund6
    25. Listopad 2019. 23:21

Mjuza, to te ne treba ni najmanje zamarat kako te tko gleda. Ti znas sta si sa tom djecom dobila, i sta  su zivotne vrijednosti za tebe 😉 a hoce li ti sufit netko tko djecu ne voli ili ih ima za ukras, najmanje je bitno. Meni je dugo trebalo da dobijem prvo, da je islo prije imala bi ih sigurno vise 😉 
    Mene su stavili na mirovanje, pa se sad nekako pribojavam da ce mi falit ta vjezba, setnja (iako to radim, malo sam neposlusna 😅), trcanje za malom... tesko mi je s njom izac van jer stalno bjezi, trci, penje se po zidicima, hoce da ju lovim i da skacemo... a ja ne smijem!!! 🙄 

mjuza7
    25. Listopad 2019. 23:29

Razumijem te potpuno, nezgodno je mirovati kraj maloga zvrka. Čuvaj se koliko god je moguće, trudnoća zapravo brzo prođe i opet će doći vrijeme kad ćeš moći vježbati, zajedno s djecom. Kažeš dugo ti je trebalo za prvo, ali evo za drugo ti je relativno brzo bilo, baš lijepo, neće biti velika razlika.

MickeyMouse
    26. Listopad 2019. 04:01

Nove cure dobrodosle :)
    Mjuza svaka cast :) mm i ja također želimo veliku obitelj, sad kad sam trudna s drugim bebacom dosta sam puta cula - super mala razlika, dvoje djece i taman. Mislim si, ako Bog da, biti ce ih jos 😁
    Moj porod bio je u potpunosti induciran, 41+5 u potpunosti zatvorena bez ikakvih znakova icega, bila u bolnici radi manjka plodne vode i ctg vecer prije poroda biljezi velike otkucaje bebe (cca 200). Ujutro sam dobila gel jednu turu, pripremali me za drugu kad su krenuli lagani trudovi oko 17 sati. Nije bilo pretjerano strasno, mm bio uz mene, skakala na lopti, hodala po rađaoni, ali sam se slabo otvarala pa su mi dali jos nesto (spazmex ak se dobro sjecam) pa sam se otvorila al slabi trudovi pa sam pristala i na drip kojeg sam dobila oko 22 sata i nesto malo iza ponoci stigla moja curka. 
    Savjeti su disat, slusat babicu i njezine upute i to je to.
    Napravili su mi i rez, to me kasnije dosta boljelo al proslo je za cca tjedan dana. 

Lilypie
    26. Listopad 2019. 07:09

Moj porod nije nešto sto bi ohrabrilo ikoga... nazalost!
    Dobila trudove u 23:30h, vikend! Došla u bolnicu, brijanje, klistiranje...nitko mi ništa ne govori a ja 20 godina... nemam pojma o ničemu. Suprug je bio na putu.
    Odmah me spojili na drip jer mi kako mi rekoše primalje... neće one samnom tu do jutra biti 😡 Rodila u 01:50h. Sva popucala... sivali me. Ne pokazuju mi bebu, ja vrištim je li živ... ma horor jedan. Poslije kad su ga očistili i vratili meni... nekud svi nestadoše... ja se se ne smijem pomjeriti jer se plašim da ću ispustiti bebu... promrzla... Katastrofa! 
    Bila sam mlada i ništa nisam znala... mislila sam da tako mora biti. Nisam vise takva 😁

Nase princeze rodjene 13.02.2020.
    Sara & Nora 💞

Vrapčić123
    26. Listopad 2019. 07:46

Skoljka čestitam na 20 tjedana trudnoće 🧡
    ApČiha i tebi čestitam na sinčiću 💙

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

Ivcy1306
    26. Listopad 2019. 07:55

Nazalost ni moj porod nije bio bajan. Imala sam 26godina, prvi porod.. ujutro u 4:00 krenuli trudovi koji su bili poprilicni, u 7h stigla u bolnicu, oni na ctg kazu nema trudova a mene boli ali s obzirom da sam presisala termin ostavit ce me.. kroz par sati spajaju me opet kad gle cuda odjednom ima trudova, oko 18h dobijem klistir, u 20h mi puca vodenjak, u 22h dobijem drip i tako se na dripu mucim cijelu noc do 4h ujutro opet sve dok mi malom nisu naglo poceli otkucaji padati, e onda strka panika, hitan carski rez, uepavljuju me i vidim u sobi da je rodjen u 4;50h.. 
    Ja 3dana na infuzijama, kateteru.. ma uzas iskustvo, zato me sad valjda strah vise nego ista. Imala bi 10ero djece samo da ne moram rodit. 
    On je bio velika beba a ja imam usku zdjelicu. 53cm i 4kg

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.