Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Molekula
    25. Listopad 2019. 11:00

Agnees

Pozdrav, da se prijavim i ja :)
    Ovo mi je treća trudnoća, prve dvije nažalost nisu dobro završile, ali ova hoće i mora 💕 Danas 11tj.

Cestitam i dobrodosla! 😍 Negdje smo slicno po tjednima trudnoce :) Kako se osjecas?

MiniMe01
    25. Listopad 2019. 12:17

MickeyMouse

MiniMeo1nemam problema s leđima, ali trbuh mi bude nekako stisnut od sjedenja, i onda ga poslije posla bas "osjetim". Pokusavam sto vise ustat i razgibat se dok radim.
    Ja sam prvi put rodila u bolnici u Sisku, prvi put nam je sestra pokazala kako se presvlaci beba, a sve ostale pelene sam sama promijenila. Imaju prematalicu i ladicu sa kremom i pelenama u sobi. I onda ti ulete te sestre iz djecje sobe i ispreskacu te: kad si mijenjala pelenu? Jel kakala ili piskila? I kad je dojila i koliko.
    Cure koje su bile na pregledima - odlicno, drago mi je da je sve kako treba
    Moj iduci pregled je 04.11 i jeeeedva cekam. To ce biti tocno 4 tjedna od zadnjeg.
    Sto se tice kiselog - mislim da bi se prodala za bilo sto kiselo, a za mladu zelenu salatu sad iz vrta/plastenika pogotovo.

Kuzim te, meni je tako znalo biti od traper hlaca, I prije I tokom prvih tjedana trudnoce. otkad sam pocela nositi tajce, a pogotovo one trudnicke do sisa, nista me ne steze vise 

Maja 3
    25. Listopad 2019. 12:17

Sve je super! Beba ima 127 grama,mama se udebljala 2 kg🤣🤣,sta cu kad sam stalno gladna!

Maja 3
    25. Listopad 2019. 12:18

Jahanara

Majo jel znas da li se mora proci tecaj kako bi muz bio na porodu?

Za 1 porod smo isli na tecaj,za drugi ne..tako da ti neznam.

MiniMe01
    25. Listopad 2019. 12:20

Frau_Mund6

Sagi, super za pregled 👍
    Newmum, meni ti je porod tamo bio super, ekipa u radaoni odlicna, sve je teklo taman kako je trebalo 😉 u sobama imas dijete koliko hoces. Danju ti ih uzmu svakih par sati pa ih premotaju, popodne okupaju, vazu, cijepe… za to vrijeme ti imas vrijeme za posjete. Nocu dijete moze i ne mora biti s tobom. Sve se prvorotkinje trude zadrzat djecu kod sebe, ali ih najcesce daju u sred noci. Ove koje su drugi put ili vise se ni ne trude zadrzat djecu kod sebe 🤣🤣🤣🤣 kad dodes doma vise ti nitko nece ponudit da ti bebu uzme k sebi pa da ti spavas. Svaka minuta sna ti postane dragocjena.
    Djecu drze u jestucima zavezane, sto nije cudo jer tako male bebe nemaju prirodnu regulaciju topline pa moraju biti zabundane. Meni je sestra jednom previla i oprala malu u sobi da ju vidim. Jer sam ih ja malo isprovocirala da mi nije jasno skrivaju li nesto od mene, zasto joj nisam vidjela noge i tijelo od poroda. Njoj je pupcana vrpca ispala u bolnici, ja taj dio nisam ni vidjela, ni prematala. Nocu bi sestre dosle po djecu, odvele ih, presvukle i vratile mamama koje to zele.
    Nije to nista tako strasno, ali ne daju da bebu ljuljas i hodas u jastuku da je smiris, ne smijes bebu vadit iz jastuka… sve to ima svoje objasnjenje.

Mame koje ste vec rodile, mozete li nama dati koje savjete vezane za sam porodjaj? 

• Molekula
    25. Listopad 2019. 12:21

Maja 3

Sve je super! Beba ima 127 grama,mama se udebljala 2 kg🤣🤣,sta cu kad sam stalno gladna!

Bas volim ovakve dobre vijesti! 😍 Ma bitno da se jede i da trudnica fino napreduje, tko sisa kilograme 😎
    Ja bih voljela da mogu nesto konkretno jesti. Sad sam u 11tt i mogu samo neko voce, smoki i to je to...nista konkretno nisam pojela tjednima...

MiniMe01
    25. Listopad 2019. 12:22

mjuza7

Pozdrav svima, nova sam ovdje i ovo mi je četvrta trudnoća.

Pozdrav I dobrodosla nam :) taman sam postavila pitanje onima koja je ovo druga ili visestruka trudnoca, da nam daju koji savjet za sto bezboniji porod. ne mislim bas doslovno bezbolan , ali sto bi nam moglo pomoci da se rjesimo strahova :D

MiniMe01
    25. Listopad 2019. 12:28

Jahanara

MojeSveja sam na utricima, al nisam napuhana od njih. Ako se napusem to je od hrane. Tamo oko 7-8tt sam bila konstantno napuhana, sad je to proslo.
    Trbuh mi se vec vidi, ne mogu sakriti da sam trudna😊
    Jucer mi je teta digla zivce, rekla mi je: a pa tebi je guzica narasla. Popizdila sam. Ak mi nisi imala nesto drugo za reci nisi ni to morala. Pogotovo jer nije istina, poznajem po robi. Haha sad ispada da se opravdavam, al ne volim kad netko govori neutemeljene stvari.

Shvacam te, I ja sam dobila compliment da sam postala kuglica  mislim ako mi ne mozes reci nesto lijepo, nemoj nista. Sva sreca pa to nisam od svog dragog cula, inace bi bilo svasta  on suti 

Vrapčić123
    25. Listopad 2019. 12:30

Curke kako ide za komplikacije i isplate od hzzo-a? Kako se to računa kod njih u HZZO na temelju naših zadnjih plaća? Kako određuju iznos? I je li točno da je maksimalan iznos 4250 kn? 

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

• mamasita05
    25. Listopad 2019. 13:01

Vrapcic123

Curke kako ide za komplikacije i isplate od hzzo-a? Kako se to računa kod njih u HZZO na temelju naših zadnjih plaća? Kako određuju iznos? I je li točno da je maksimalan iznos 4250 kn?

Doneses r1 obrazac kojeg ti poslodavac popuni
     Ako ti je placa vise od 4257 onda dobijes 4257, a ako je manja, onda dobijes onoliko koliko je. Prvih 6mj porodiljnog dobivas prosjek 6 placa s tog obrasca, a drugih 6 mj oko 4000kn, ili najavljuju za sljedecu godinu 5600kn. Naravno, podrazumijeva se da je placa veca od tog, inace dobijes onoliko kolika je placa. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.