Curke kako ide za komplikacije i isplate od hzzo-a? Kako se to računa kod njih u HZZO na temelju naših zadnjih plaća? Kako određuju iznos? I je li točno da je maksimalan iznos 4250 kn?
Ovo za maksimalsn iznos je tocno...znaci ako ti je placa veca od tog,dobivas taj iznos. Ako je manja,isplacivat ce ti se po radnim danima u tom mjesecu. Znaci ako ti je placa cca 4000 kn,mozes dobit manje od tog..ovisi koliko ti je placena satnica.
Pozdrav drage mamice, evo da vam se i ja prikljucim u iscekivanju, danas sam 8+6 i termin nam je 31.5 😊😊
Mamasita06 i Maja3 hvala na pojašnjenju ☺️
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Sagi, super za pregled 👍
Newmum, meni ti je porod tamo bio super, ekipa u radaoni odlicna, sve je teklo taman kako je trebalo 😉 u sobama imas dijete koliko hoces. Danju ti ih uzmu svakih par sati pa ih premotaju, popodne okupaju, vazu, cijepe… za to vrijeme ti imas vrijeme za posjete. Nocu dijete moze i ne mora biti s tobom. Sve se prvorotkinje trude zadrzat djecu kod sebe, ali ih najcesce daju u sred noci. Ove koje su drugi put ili vise se ni ne trude zadrzat djecu kod sebe 🤣🤣🤣🤣 kad dodes doma vise ti nitko nece ponudit da ti bebu uzme k sebi pa da ti spavas. Svaka minuta sna ti postane dragocjena.
Djecu drze u jestucima zavezane, sto nije cudo jer tako male bebe nemaju prirodnu regulaciju topline pa moraju biti zabundane. Meni je sestra jednom previla i oprala malu u sobi da ju vidim. Jer sam ih ja malo isprovocirala da mi nije jasno skrivaju li nesto od mene, zasto joj nisam vidjela noge i tijelo od poroda. Njoj je pupcana vrpca ispala u bolnici, ja taj dio nisam ni vidjela, ni prematala. Nocu bi sestre dosle po djecu, odvele ih, presvukle i vratile mamama koje to zele.
Nije to nista tako strasno, ali ne daju da bebu ljuljas i hodas u jastuku da je smiris, ne smijes bebu vadit iz jastuka… sve to ima svoje objasnjenje.
Mame koje ste vec rodile, mozete li nama dati koje savjete vezane za sam porodjaj?
Moj savjet je da se sto duze bude doma,naravno ako ste u mogucnosti. Iz mog iskustva..lakse je doma trpiti trudove..nego u bolnici. S malom sam dobila trudove tokom noci,i oko 8 ujutro sam bila u bolnici,rodila sam u 2 popodne!
S malim sam dobila trudove oko 3 popodne,oko pola 8 navecer sam isla u bolnicu,u 8 legla na stol,u pola 9 rodila!🤣
Majo bravo za dobar pregled!
Prizeljkujem porod kao sto je tvoj drugi😃😃
Jel vam se desava da nekom kazete kao ja nor da sam usla tek u 4mj a ono kaze “Pa hej nista ti se ne primjeti”🙄
Ne kontam sta ocekuju od tek ulaska u 4 mj majko draga
Kako se vi nosite s tim😂Ja se odmah nesto uplasim boze
Inace sam 14+1
Pozz curke, cini mi se da je netko iz ive grupice iz karlovca pa me zanima kod kojeg ginekologa idete? Ja evo zovem svoje vec 4dana i nitko mi se ne javlja da se narucim na taj prvi pregled. Vise sam luda, a nisam bas ni blizu da samo odem direkt. Pa eto zanima me imate li preporuku za gin. Ja sam inace kod dr.zivcica..
Hvala..
Pozdrav, da se prijavim i ja :)
Ovo mi je treća trudnoća, prve dvije nažalost nisu dobro završile, ali ova hoće i mora 💕 Danas 11tj.
Cestitam i dobrodosla! 😍 Negdje smo slicno po tjednima trudnoce :) Kako se osjecas?
Hvala, onda se pratimo 😊
Solidno se osjećam, osim šta se uspušem za svaku sitnicu ali to je valjda normalno. Mučnine su mi dosta popustile, pospanost je i dalje tu...ma sve u svemu 👌 A ti?
15.05. 👶
Kod nas ako muz zeli biti na porodu mora se ici na trudnicki tecaj, koji vrijedi i za sve ostale porode, dakle samo se jednom ide :-)
It’s a baby boy💙
Sortiraj odgovore
Najstariji