Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Newmum
    26. Listopad 2019. 11:49

Vrapcic123

Curke jel vas zna nekada kao zaboljeti dolje (čak ne znam ni točno gdje) bol nije strasna, no kao neki mix probavnih smetnji i menge, tesko opisati… Je li to to širenje maternice?

Mene je na početku znalo zaboljeti, pogotovo dan prije nego sam radila test. Mislila sam da ću dobiti menstruaciju koliko me bolilo. Nakon toga me znalo par puta na kratko zaboljeti, ali to je to. 

Vrapčić123
    26. Listopad 2019. 11:50

Malina08 baš sam se ja o tome jučer raspitivala. Ako ti je placa bila veća od 4250 kn onda ćeš samo toliko dobivati od hzzo-a.  A ako ti je bila manja onda onoliko koliko je, zato i traze prosjek onih zadnjih 6 plaća da vide koliko je bilo. 

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

Vrapčić123
    26. Listopad 2019. 12:09

Newmum to sa osjećajem kao da ću dobiti me prošlo, ovo je malo drukčije, no sigurno nije niš strašno... Sad te baš ništa ne boli u području trbuha i zdjelice? 

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

• Newmum
    26. Listopad 2019. 12:18

Vrapcic123

Newmum to sa osjećajem kao da ću dobiti me prošlo, ovo je malo drukčije, no sigurno nije niš strašno… Sad te baš ništa ne boli u području trbuha i zdjelice?

Ne. Jedino ako se naprežem, onda me zna maaalo boljeti, ali smirim se i brzo prođe.  

skoljka
    26. Listopad 2019. 12:22

Lilypie

Ja svoje bebice slabo osjećam u trbuhu iako smo evo već do tu dogurali 😩 Obje imaju posteljice sprijeda i s vremena na vrijeme ih osjetim ali kad se bas ono jako okrenu.
    Na UZV su uvijek živahne ali se mami još stidno javljaju 😍
    Srećom imam baby watcher pa kad me ulovi panika, malo si slušamo srceka i sve bude ok.
    Jel još koja cura imala posteljicu sprijeda i kad bi ih mogla jače osjetiti?

Ej Lily pa ja imam naprijed posteljicu. Ja sam tek u 18 pocela osjecat, poneki dan osjecam, jednu noc nosam spavala od lupkanja, a recimo zadnjih 3-4 dana slabo bas osjecam lupkanje. A to ovisi i ako lupkaju po posteljici onda ih nikako nemozemo osjetiti, ili ako su ledjima okreniti prema nasem pupku pa udaraju tamo nazad ni to kžjos nwmozemo osjetiti jer au joa mali 🤷🏻‍♀️

• Sheena
    26. Listopad 2019. 12:22

Uf, ja sam isto prošla svakakve vrste bolova. Jako sam panična jer mi je prva trudnoća pa sam sve živo izguglala što je većinom pogoršalo situaciju🤷‍♀️ I tako, ti kratkotrajni bolovi moraju biti prisutni, pa ne mogu se bez bolova toliko raztegnuti. Sad već imam pravu lopticu od trbuha😊
    Meni je posteljica straga pa sam dosta rano počela osjetiti bebu preko ruke, u 17.tjednu, dok je muž tek prije neki dan mogao osjetiti preko ruke. Baš je super feeling kad i on može osjetiti😊 Evo i sad me lupka moj pišonja, zna da pričam o njemu😉

• Newmum
    26. Listopad 2019. 12:30

Sheena

Uf, ja sam isto prošla svakakve vrste bolova. Jako sam panična jer mi je prva trudnoća pa sam sve živo izguglala što je većinom pogoršalo situaciju🤷‍♀️ I tako, ti kratkotrajni bolovi moraju biti prisutni, pa ne mogu se bez bolova toliko raztegnuti. Sad već imam pravu lopticu od trbuha😊
    Meni je posteljica straga pa sam dosta rano počela osjetiti bebu preko ruke, u 17.tjednu, dok je muž tek prije neki dan mogao osjetiti preko ruke. Baš je super feeling kad i on može osjetiti😊 Evo i sad me lupka moj pišonja, zna da pričam o njemu😉

Aaa tak rano. Mene to baš veseli i s nestrpljenjem iščekujem kad će krenuti. A vidim da je nekim curama krenulo tek sa 18 tjedna. Kad se mogu najranije nadati prvom javljanju? 

Boa35
    26. Listopad 2019. 13:10

Lilypie

Ja svoje bebice slabo osjećam u trbuhu iako smo evo već do tu dogurali 😩 Obje imaju posteljice sprijeda i s vremena na vrijeme ih osjetim ali kad se bas ono jako okrenu.
    Na UZV su uvijek živahne ali se mami još stidno javljaju 😍
    Srećom imam baby watcher pa kad me ulovi panika, malo si slušamo srceka i sve bude ok.
    Jel još koja cura imala posteljicu sprijeda i kad bi ih mogla jače osjetiti?

Meni nisu uopće rekli gdje mi je posteljica.. 
    Samo navečer osjetim balončić-dva i to je to..pod rukom uopće ne osjetim 😒 držim se onog da prije 20tog tjedna ni neću kako su mi doktori rekli..mada moram priznat da malo i brinem..jer dosta cura tu osjeti odavno.. ne znam.. 
    U pon idem kod gin da mi briseve uzme, vjerojatno mi neće htjeti brzinski uzv napraviti jer imam 8.11.pregled.. 

26. Listopad 2019. 13:40

Vrapcic123

Malina08 baš sam se ja o tome jučer raspitivala. Ako ti je placa bila veća od 4250 kn onda ćeš samo toliko dobivati od hzzo-a. A ako ti je bila manja onda onoliko koliko je, zato i traze prosjek onih zadnjih 6 plaća da vide koliko je bilo.

Ne, 4250 dobijes max na komplikacijama, pitam za trudnocu bas kad odes na porodiljni ako si prije toga bio na komplikacijama.

Boa35
    26. Listopad 2019. 13:54

malina08

Vrapcic123

Malina08 baš sam se ja o tome jučer raspitivala. Ako ti je placa bila veća od 4250 kn onda ćeš samo toliko dobivati od hzzo-a. A ako ti je bila manja onda onoliko koliko je, zato i traze prosjek onih zadnjih 6 plaća da vide koliko je bilo.

Ne, 4250 dobijes max na komplikacijama, pitam za trudnocu bas kad odes na porodiljni ako si prije toga bio na komplikacijama.

Nisam 100% sigurna, ali ako si na komplikacijama, onda gledaju plaće koje si imala prije komplikacija.. komplikacije ne ulaze u taj prosjek..i dobiva se prvih 6mj 100% osnovice plaće.. 
    Ako sam krivo napisala nek me cure isprave. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.