Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jahanara
    26. Listopad 2019. 14:08

U pravu si Karla. Nakon sto pocne porodiljni, znaci i onih 45 dana prije termina placa se obracunava isto po onom ER1 obrascu koji se nosi prilikom otvaranja komplikacija, al dobiva se iznos koji ispadne kad se pomnozi satnica sa ER1 obrasca sa fondom sati. 

• Sheena
    26. Listopad 2019. 14:15

Karla89

Lilypie

Ja svoje bebice slabo osjećam u trbuhu iako smo evo već do tu dogurali 😩 Obje imaju posteljice sprijeda i s vremena na vrijeme ih osjetim ali kad se bas ono jako okrenu.
    Na UZV su uvijek živahne ali se mami još stidno javljaju 😍
    Srećom imam baby watcher pa kad me ulovi panika, malo si slušamo srceka i sve bude ok.
    Jel još koja cura imala posteljicu sprijeda i kad bi ih mogla jače osjetiti?

Meni nisu uopće rekli gdje mi je posteljica..
    Samo navečer osjetim balončić-dva i to je to..pod rukom uopće ne osjetim 😒 držim se onog da prije 20tog tjedna ni neću kako su mi doktori rekli..mada moram priznat da malo i brinem..jer dosta cura tu osjeti odavno.. ne znam..
    U pon idem kod gin da mi briseve uzme, vjerojatno mi neće htjeti brzinski uzv napraviti jer imam 8.11.pregled..

Ako je sprijeda posteljica, onda se kasnije osjeti. I naravno u prvoj trudnoći. Nadam se da će te uskoro lupkati jače da možeš i pod rukom osjetiti, onda ćeš stalno prelaziti po stomaku🤗

Ivcy1306
    26. Listopad 2019. 14:15

Vrapcic123

Ivcy1306 žao mi je na tvom teškom i sresnom iskustvu 🙄 Nadam se da će ovaj proći kako treba. U kojoj bolnici si rodila?

Rodila sam u ob karlovac, svarca. Ali bez obzira eto idem opet tamo, vjerujem da ce bit sve drugacije. Mi smo za to stvorene, mi to mozemo i bit ce sve ok. 
    Mene vise pati kako cu ostavit malog na 5/6dana ovisi o tome jel idem na carski opet, ali sam cula da kad ga jednom naprave onda ide opet. 

Vrapčić123
    26. Listopad 2019. 14:27

malina08

Vrapcic123

Malina08 baš sam se ja o tome jučer raspitivala. Ako ti je placa bila veća od 4250 kn onda ćeš samo toliko dobivati od hzzo-a. A ako ti je bila manja onda onoliko koliko je, zato i traze prosjek onih zadnjih 6 plaća da vide koliko je bilo.

Ne, 4250 dobijes max na komplikacijama, pitam za trudnocu bas kad odes na porodiljni ako si prije toga bio na komplikacijama.

Da Malina u pravu si, nisam detaljno čitala, ja mislila za komplikacije, sorry na krivoj info 🙄

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

Jahanara
    26. Listopad 2019. 14:28

Ivey koliko si trudna? I ja sam rodila na svarci, i opet cu. Porodila me dr. Natasa Stiglic i babica je bila Duda-tako ju je doktorica zvala. Cijelo vrijeme su bile uz mene. Nakraju dosao dr.Ramic. Sve u svemu ok iskustvo.

Ivcy1306
    26. Listopad 2019. 15:00

Jahanara

Ivey koliko si trudna? I ja sam rodila na svarci, i opet cu. Porodila me dr. Natasa Stiglic i babica je bila Duda-tako ju je doktorica zvala. Cijelo vrijeme su bile uz mene. Nakraju dosao dr.Ramic. Sve u svemu ok iskustvo.

Ja sam ti tek na pocetku, neki dan saznala. Cekam prvi pregled ali kao sto kazem nikako nemogu dobit svog gin.da se narucim. Po aplikaciji sam 4+5 test. 
    Meni su dvije smjene prosle ali na kraju mi je carski odradio stajcer. 

Maja 3
    26. Listopad 2019. 15:20

Jahanara

I mene Stiglicka porodila 1 puta,uz prisutstvo dr Marijana,a drugi puta mi je bio samo on. Oboje su mi super,i nadam se da cu naletit na njih i 3 put!
    Ivchy,ja sam kod stanicke ns dubovcu,meni je ok,zbilja si da truda! Al ne pase svakom svaki dr..tako da znam i cura sto je otislo od nje kod zivcica..a isto tako i znam cura koje su se prebacile kod nje.
    Vec sam pisala da mi se cini da se znamo s neke dr teme..sjecam se tvog poroda..i koliko si se namucila!

Lemon
    26. Listopad 2019. 15:35

Ja još isto ništa ne osjetim, kao da vidim lagano podrhtavanje trbuha kad se skroz smirim i kad gledam baš goli trbuh, ali ništa još, moram ga pitati gdje mi je posteljica jer jednom je napisao naprijed a jednom nazad 😀 ja imam baby watcher pa slušam tu i tamo 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

• mamasita05
    26. Listopad 2019. 15:55

Lemon

Ja još isto ništa ne osjetim, kao da vidim lagano podrhtavanje trbuha kad se skroz smirim i kad gledam baš goli trbuh, ali ništa još, moram ga pitati gdje mi je posteljica jer jednom je napisao naprijed a jednom nazad 😀 ja imam baby watcher pa slušam tu i tamo

Meni je posteljica sprijeda, a pocela sam osjecati prije par dana, s 18+5. Bas sam osjetila lupkanje i onda sam stavila ruku i osjetila. Od tada osjetim svaki put kad legnem i  umirim se malo. 

Lemon
    26. Listopad 2019. 15:57

Pa ja se nadam da ću oko 19, 20tt čuti, buknuo mi je trbuh zadnjih par dana pa možda i ovo dođe uskoro 😁

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.