Pupi ja ti ne znam odgovor na pitanje. Moj mali se budi sam od sebe svaka 2-3 sata. A vrlo cesto se pokaka dok jede. I sad, meni nema smisla pustit ga takvog da spava, pa ga presvucem i on se odmah razbudi. Lik stvarno voli biti budan. Onda se nece uspavati osim ako opet jos malo ne pojede.
Nakon tjedan dana zivota prešišao je porodajnu tezinu, a ja imam osjecaj da uvijek iscjedim zadnju kap mlijeka. Bojim se da ce uskoro htjeti vise nego sto imam. 😕
Mi smo jucer bili vani, super je bilo, malac spavao, preko noci nije plakao, samo kenjkao da je gladan, ja se naspavala.. bas super. Danas ima previse energije, mislim da cu biti dezurna cijelu noc. Evo probudio se nakon samo sat vremena spavanja.
Meni sluzni ispada i dalje tak da se nadam da ce to do pon biti gotovo :-D
I ja sam mislila da cu prije, bas sam nekako vjecno trudna🤣🤣 ono racunala sam da bi mi s 38 bilo idealno🤣🤣🤣
I ja očekivala vise beba ovih dana.. ti posljednji dani su najduži, pogotovo kad očekuješ da ćeš rodit ranije.
Jel vi dajete k3d3, ja par dana nisam dala i smirilo se plakanje. Od jučer opet dajem i cijelu večer plače i urla.
Pupi budi svakako za papanje..ja sam pocela puštati tamo s 3 tjedna kad je dobila skoro kilu više od porođajne da spava 4 sata. Sad mi je pedijatrica rekla max.5 sati. Obično ima jedno spavanje noću tak oko 4-5 sati i jedno po danu. Evo dana imale samo 8 podoja zbog toga, ali super napreduje tako da nemam brige. Imam kadicu pa ju važem svakih par dana.
Corinne- kad će trebat više mlijeka bude više na sisi pa će si navuć, ništa ti ne brini, samo ga pusti da papa. Moja prva je bila taj tip kakanje, jelo i razbuđivanje. I onda bi mi još često počela štucati.. luda sam bila. Ali prođe i to, samo odjednom skužiš da ne kakaju toliko...
Kad smo kod toga- jel vi svojima noću kod svakog hranjenja mijenjate pelenu? Iva ne kaka svako hranjenje, sad je počela samo po danu 3puta pa neznam jel bas svaki put moram mijenjati.
Ako ne krene do pon samo onda ce u pon ako bude bilo mjesta, jer svakako ce inducirati iduci tj samo je pitanje dana.. a u pon radi dr koju zelim na porodu 🤞🏻 Sve cure koje znam inducirane su sa 40+5
It’s a baby boy💙
Meni sluzni ispada i dalje tak da se nadam da ce to do pon biti gotovo :-D
I ja sam mislila da cu prije, bas sam nekako vjecno trudna🤣🤣 ono racunala sam da bi mi s 38 bilo idealno🤣🤣🤣
I ja očekivala vise beba ovih dana.. ti posljednji dani su najduži, pogotovo kad očekuješ da ćeš rodit ranije.
Jel vi dajete k3d3, ja par dana nisam dala i smirilo se plakanje. Od jučer opet dajem i cijelu večer plače i urla.
Meni je prestao kakati dan nakon sto smo mu dali te vitamine...jucer mu je pedijatrica malo procackala guzu i kako je...i nismo mu ni jucer ni danas dali vitamin i danas je kakao...sad ne znam jel ima kakve poveznice.Ali mislim da cu od ponedjeljka potraziri neki prirodni vitamin u Bio i bio ili nekom takvom ducanu
Pupi budi svakako za papanje..ja sam pocela puštati tamo s 3 tjedna kad je dobila skoro kilu više od porođajne da spava 4 sata. Sad mi je pedijatrica rekla max.5 sati. Obično ima jedno spavanje noću tak oko 4-5 sati i jedno po danu. Evo dana imale samo 8 podoja zbog toga, ali super napreduje tako da nemam brige. Imam kadicu pa ju važem svakih par dana.
Corinne- kad će trebat više mlijeka bude više na sisi pa će si navuć, ništa ti ne brini, samo ga pusti da papa. Moja prva je bila taj tip kakanje, jelo i razbuđivanje. I onda bi mi još često počela štucati.. luda sam bila. Ali prođe i to, samo odjednom skužiš da ne kakaju toliko…
Kad smo kod toga- jel vi svojima noću kod svakog hranjenja mijenjate pelenu? Iva ne kaka svako hranjenje, sad je počela samo po danu 3puta pa neznam jel bas svaki put moram mijenjati.
Ja sam samo prvih mjesec dana mjenjala pelenu ali iz razloga da ga razbudim bar malo jer se nije mogao sam probuditi, ali i sto sam se bojala da nedobije pelenski. Onda sam prestala, jedino ako osjetim da smrducka onda obavezno mijenjam, ali zbog pisoline ne nikad, ujutro pelena neki put bude teza od njega 😂, ali on nebude mokar tako da smatram da ni netrebam, zasto da ga razbudjujem, samo nek spava. Moj u zadnje vrijeme kaka samo kad ju u ljulji 😂
.
Corine samo nek on sisa, i nemoj ga sama skidat dok on ne pusti jer ce on sebi navuci po svojim potrebama.
Ne skidam ga sa sise, on ju pusti sam, napravi pauzu pa onda hoce i dobije jos. Taman se tad isprdi ako treba. Ne znam jel dobro radim, papa jednu sisu po dojenju. Inace mi bradavice ne bi prezivjele.
Corrine samo ti njega pusti da Papa koliko želi, on će si sam regulirati ponudu i potražnju, neće biti malo.
Ja svoju hranim svaka 2/2,5 sata ovisi koliko spava, i podoj započinjem sa cicom koju je zadnje jela jer nikad ne dovrši pa da pobere masno mlijeko i onda je prebacim na drugu cicu i pustim da cica koliko joj treba. U 90% slučajeva pusti sama. Osim jučer cijeli dan jer je valjda skok 🤷🏼♀️ Ima tri tjedna.
Pelenu po noći mijenjam samo ako je ukakana ili ako promoci ali inače ne, isto kao kod Školjke to zna biti puna puna pelena ali ne vrijedi razbuđivanja 🙈
Joj e cure ja muku mučim i dalje, to se toliko zastopalo da vam ne mogu opisati. Jučer sam još uvijek imala temperaturu 39, rekla mi je prijateljica doktorica ak opet naraste iznad 38 da odmah idem za Sisak na hitnu, da je temperatura morala stati radi antibiotika. Za sada hvala Bogu još uvijek nemam temperaturu. Mala neće bas da cica tu cicu, pocica ovo iz mekanog dijela i to je to.
Muž mi je puno pomogao, i uspjeli smo to malo razbiti, čak je iz bradavice izašao kao “sir” i kad je on to krenuo stiskat iz 5 rupica je išao mlaz. Izgleda da je skroz dolje bila blokada i da se zato to dogodilo. Stavljam kupus između podoja. I nadam se da će ovo sto prije završiti.
Fever nadam se da će krenuti samo spontano i prije, ali ni indukcija nije tak strašna pogotovo jer ćeš imati epiduralnu.
E i još sam vas htjela pitati u kojem položaju spavaju vaše bebe? Ja svoju nema šanse da zadržim na boku, ona izgura sve sto stavim iza i baci se na leđa i tak spava, s glavom na jednu stranu.
Ma znam da ne smije spavati duze od 3 sata i da ga trebam buditi...meni samo nije jasno nesto...evo npr. 2 h i 15 min sam ga krenula buditi...nema sanse da otvori usta ako ga bar 15 min nisam razbudjivala (presvlacenje,skidanje do gola,skakljanje i sl...) u 2 i 30 smo krenuli s hranjenjem i gotov je sad ( 3 i 20) uz jos jedno skidanje u pola hranjenja jer mi je zaspao na cici nakon 10 min...E sad ono sto mene zanima je jel ga ja budim 2 sata od sad,nakom sto je pojeo,dakle u 5 i 20 ili racunam od pocetka zadnjeg hranjenja dakle u 4 i 30? Moja patronazna kaze ovo drugo.Meni se to cini pre brzo jer on uspije odspavati sat i imam osjecaj da bude jos sit i da mu nije do hrane tako brzo...
Sortiraj odgovore
Najstariji