Netko je pitao kako naše bebe spavaju. Moja spava na boku. Većinom kako ju postavim tako i ostane, barem za sada dok je još skroz mala.
Inače imamo one valjkiće koji pridržavaju bebu da bude na boku dok spava/leži. Ima ih za kupiti u skoro bilo kojem baby dućanu.
Stavljate li što bebama ispod glavice ili spavaju na ravnoj površini? Kod nas je pravilo da se bebe široko povijaju do ultrazvuka kukova pa mu je onda guza više od glavice. Kako je rijetko u kindaču zbog glupih grčeva onda ne mogu nadići svoj madrac da bude povišeno. Stavim mu onaj klinasti jastuk, a nisam ziher je li to o.k.?
🤞❤️🙏
url=https://lilypie.com]
Joj Vaki kod tebe bas parada. Samo da ga sto prije prodju ti grcevi. Jesi mu mozda probala dari neko Ad sensitiv da vidis imali li razlike sa gecevima? Sto se tice madraca, kod mene se podnice podizu pa je moj madrac podignut, a ispod njegovog sam stavila knjige, a u boxu je na ravnom i tvrdom. Kako to da se kod vas tako preporuca, a u ostalim gradovima ne. Kod vas sve nesto drugacije nego u ostatku Hr 🙈, pa da bas bi ga nekako trebala osignuti jer po tomw ispada da mu se krv slijeva u mozak jel da ako je na ravnom.
.
Mog nema sanse zadrzati na boku ni minut, to traje vec mjesec dana, ako spava i okrenem ga na bok, poduprem ga da ostane na boku, u roku od par sekundi se probudi ako se nemoze sam okrenuti na ledja.
Vaki da li ti je biogaia s vitaminom d? Nama je patronažna rekla da on zna kod neke djece izazivat grčeve..ako je, onda da ga možda probaš izbaciti koji dan? I mliječno izbaci sve na par dana, možda mu to smeta, kravlji protein.. joj stvarno se nadam da će vam brzo proći. A do kad ti je stariji imao grčeve?
Mi ćemo sutra uzet baš onaj jastuk kosi što je za bebe..jer se užasno muči sa spavanjem..izvijanjd, stenjanje..ne naspavamo se ni ona niti ja..možda nam jastuk pomogne.
I i vinogradskoj nama rekli široko povijanje, ja sam svoju svega 5x u to stavila..bili sad na pregledu kukovi super..
E, a da mu to povinjanje ne smeta možda?
Mamice sretan vam Majčin dan 💞
Čitam vas svaki dan, al nikako da uhvatim vremena da se javim.. imami svaki dan neku fazu ili nespavanja ili kenjkanja.. ne želi više da je tata uspava 🙄 u stanju je njurgati pola sata, ali ne bi oči zatvorila..ja je uzmem i u roku minute zatvori oči i zaspi..nevjerojatno..s leđa me bole užasno, nije više baš lagana, ima 5.5kg..jedno ju je nosit koju min, al uspavljivanje nam zna trajati i po pola sata 🤦
sutra ćemo joj ići kupiti onaj kosi jastuk za spavanje, jer ovo je mučenje i za nju i mene..čim je u vodoravnom položaju to je izvijanje, stenjanje, cviljenje..kad je stavim na jastuk spava da se ne pomakne sat vremena. Ima li neka od vas iskustva s tim jastukom?
.
Tina ja mjenjam pelenu po noći samo ako je kakala.. u 22h stavim čistu i do 8ujutro je u toj.. ali prije smo je mijenjali bar dva put po noći kad je kakala iza svakog podoja.
MickeyMouse 🤞 da prođem čim prije tegobe s cicama!
Pupi30 pašto malecki cica sat vremena? Koliko je od toga aktivno cicanje? Ja sam svoju micala s cice kad nije aktivno cicala..i evo sada nikad ne cica duže od 10min.. jedino ako se uspavljuje pustim je koju min duže na cici da je ne moram uspavljivat na rukama.
Vidiš, nama su u bolnici rekli da se gleda vrijeme kad su završili s cicanjem i od tad vrijeme mjeriti za sljedeće hranjenje 🤷 a patronažna nam rekla od početka hranjenja. Svako svoje ima..
.
Trudnice, vašim bebačima je baš lijepo u bušama i ne daju se van 🤪🥰
Da…nekad i pola sata ali nikad krace…prosjek mu je 40,45 min…on povuce 2 puta pa ga ustipnem pa jos dva pa ga ja opet…i tako borba 🤦♀️🤦♀️ ako ga maknem.on ce zaspati odma i da se njega pita nebi jeo 10 sati ja mislim
Takvu borbu sam i ja imala s prvom, nama je trajalo do mjesec i pol, onda je skratila na.45 minuta podoje pa na pola sata, tu sam već bila preporođena😂 tako da znam kako ti je.
Ova sad kćer ima žuticu ali puno manje i njezini skoro svi podoji su ispod 10 minuta pa me strah da ne pojede dovoljno. Moraš izdržati, nema druge. Jesi probala mokru krpicu pa po vratu, nama je sad za buđenje samo to palilo.
Moja spava na boku, imam one valjke da ju blokiraju, iako se nekad toliko miče da ih makne i bude na leđina i po koso. Isto imam taj kosi jastuk pa spava mrvicu na povišenom. Neznam jel to ok ali meni izgleda ful cudno kad spava na ravnom na boku.
Vaki pa to je grozno koliko se mučite. Nadam se da će usjoro završiti grčevi a ti izdrži❤❤❤
Jutroo
Vaki nemam bas pametan savjet nego izdrzite, sad se cini kao vjecnost, ali proci ce 💪💪 moja spava na ravnom.
Karla joj nisam komentirala bome se ti nanosas, onda, moja srecom od pocetka oce svima, njoj ocito svejedno samo da se nosa. Da li jos pijes onaj caj, ja odkad sam prestala puno mane se napinje i stenje i bolje mi spava.
.
A kod vas normalno otpustaju bebe sa zuticom, kod nas ih zadrze jos par dana da idu u inkubator na fototerapiju. Ponovit cu opet ja sam se iskljucivo izdajala kad je imala zuticu da mi sto vise pojede.
Meni od pocetka ona zeza sa cicanjem i bila bi na njoj svako malo i pomalo jela. Znam da tako i treba na pocetku da mlijeko nadođe, ali bi i trebalo ubrzo imati vise faza spavanja, a ona to bas nije imala. Zato sam se cesce izdajala i davala na bocicu nego dojila. Tek sad sa 2 mj cesce dojim jer moze vise pojesti pa je sitija i ima duze faze spavanja. Jucer popodne prvo 2 sata u komadu pa se probudila i najela i kakala pa onda jos 3 sata u komadu. Treba im od pocetka neki ritam uspostavljat bar prvo po sat vremena razlike između jela pa povecavati. Ja razmake racunam odkad je pocela jesti.
Vaki mi smo zarolali veliku plahtu i stavili ju ispod madraca da joj bude malo poviseno. To su mi rekli jos u bolnici jer mi je mala sklona bljucanju. Imamo i taj kosi jastuk, ali mi trenutno sluzi da ju nahranim na njemu, isto zbog bljucanja.
S prvim djetetom smo taj jastuk kupili kada su krenuli grcevi da joj olaksamo. Kasnije, ako bude trebalo, maknut cu zarolanu plahtu ispod madraca i dati joj taj jastuk.
Dobro jutro cure, nemam bas nikaj pametno za napisati, osim da smo ja i mama cijelu subotu potrosile u shopingu da si za maloga kupim da imam za pocetak i na kraju skoro nist nasle, a posto ne zivim u velikom gradu nemam bas ni izbor ducana, a i sad su akcije u skoro svim ducanima i tih malih brojeva nema ni u jednom, par komada nasle samo, zato sam narucila iz sinsaya skoro sve da imam za pocetak 😁
Jedino se imam za pohvaliti da je ova noc u zadnja 3 mj prosla super, zaspala u 11 i bez budenja i odlasla na wc spavala do 7 😄😄
Ja idem na pregled danas, javim ako bude dog. Indukcija ili porod mozda krene, za sad nista
It’s a baby boy💙
Jutro cure!
Fever sretno na pregledu!
.
Monalisa kad si mislila da imas sve spremno, moras sve ispocetka kupovati😅 sigurno imas i nekih neutralnih komada od male. Ja sam mislila da mi je sve roza i lila al uspjela sam prebrati koji komad bijelog,sivog, zutog... mada sam svejedno vecinu morala kupiti.
.
Vaki cula sam da je za grceve dobar onaj termafor sa tresnjinim sjemenkama(valjda sam dobro zapamtila i napisala) -ima u Mulleru za kupiti, pa se topao stavi na trbuscic. Ako nisi probala, mozda bi vrijedilo.
.
Kod mene isto nikakvog pomaka. Aktivna sam kroz dan maksimalno. Sinoc su me jedino jako ledja bolila ali konstantno i mali se jako gurao dolje. Al nista konkretno.
Sortiraj odgovore
Najstariji