Proljetno ljetne bebe - nova tema

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    skoljka
    29. Travanj 2020. 23:27

Dajte mi napisite od kud jos mogu naruciti robicu, a da nije h&m, c&a, reserved, sinsay, zara, a da je dostava kao kod ovih za par dana. Mozak mi blokirao, nemogu se sjeziti vise ducana. Sta god mi se svidja kod ovih sve brojevi nestali. Cijeli dan pokusavam sloziti par kombinacija, sta god kliknem  da mi odgovara, nema 😫

sagi
    29. Travanj 2020. 23:43

Aaaaaee2eeeeeew2

Drage moje,stiglo nase zlato u 14 i 21🥰💙💙💙💙
    Juraj ima 3380,52 dugacak(na kraju nije prek 4 kg kak su mislili,nego taman 👶🏻💙)
    Rodjen carskim,spinalnom..bio kod mene u sobi za oporavak..cicao to nesto kaj ima u cikama(jako voli)
    I tako preeee sretna sam.Ekipa iz Vinogradske zakon..
    Ako se sjetim jedan dan napisem detalje..str idem na odjel sa njim🙏😊😊😊😊
    Cuvajte mi se sve!

Čestitam 💙🥳 brz oporavak ti želim 🙂

Tina220210
    29. Travanj 2020. 23:49

Pupi30

Pozdrav cure,evo ja tek danas nekako dolazim k sebi…odspavala sam 3 sata i bolje sam 🤗

Mi muku mucimo s dojenjem…on je jako lijen jer ima zuticu i neda mu se…jos uz to moram koristiti sesirice jer imam uvucene bradavice i ne ide drugacije 🤦‍♀️ Ima faza kad cica 20 ak min a ima faza kad ne moze ni jednu minutu odmah zaspe…onda ga presvlacimo,brisemo…animiramo,bilo sto da se probudi i ako uspijemo cim legne na ciku zaspe.I dosta je izgubio na tezni tako da se ja trenutno izdajam i dajem mu na bocicu i onda jos i adaptirano neke obroke jer nemam toliko mlijeka.Isto ga svaki put prije bocice tijeram na cicu bar malo ali to su muke…doslovno odmah zaspe.Bas sam bila nekako nesretna zbog toga,jucer sam se rasplakala dok mi je spavao na cici sto nikako nije dobro za njega 😥😥 Imate li kakav savjet za mene?
    .
    E da a patronazna mi je rekla da od pocetka prvog do pocetka drugog hranjenja treba proci 2 sata…ja ne stigmem za to vrijeme s njim se mrcvariti na cici plus izdajanje plus hranjenje s izdojenim,vec krece novi krug a mlijeka jedva i nikako 😮😮

Sve su ti cure napisale. S žuticom treba biti jako uporan, prosla sam s prvom, prolazim s drugom...tesko ih je razbuditi užasno. Ja svojoj znam i mokrom krpicom prelaziti po licu. Noćas sam ju skidala, stipala, s mokrom krpicom brisala i povukla je 5 puta i zaspa i nema šanse više probuditi.. i sad vremena kasnije se sama probudi i isprazni sisu ko da u životu nije jela. Ja imam doma vagu pa pratim kilažu... cijeli dan mi bude na fotelji kod prozora. 

Tina220210
    29. Travanj 2020. 23:49

Aaaaaee2eeeeeew2

Drage moje,stiglo nase zlato u 14 i 21🥰💙💙💙💙
    Juraj ima 3380,52 dugacak(na kraju nije prek 4 kg kak su mislili,nego taman 👶🏻💙)
    Rodjen carskim,spinalnom..bio kod mene u sobi za oporavak..cicao to nesto kaj ima u cikama(jako voli)
    I tako preeee sretna sam.Ekipa iz Vinogradske zakon..
    Ako se sjetim jedan dan napisem detalje..str idem na odjel sa njim🙏😊😊😊😊
    Cuvajte mi se sve!

Čestitam . Brz oporavak želim, puno se mazite i uživajte😘😘😘

• Pupi30
    29. Travanj 2020. 23:50

skoljka

Pupi30

Mellorine

Pupi30

Mellorine

Pupi ja sam se isto izdajala dok je imala zuticu da mi sto vise pojede i super je dobivala tako, nemoj se uopce brinuti zbog toga sto nije na cici imat ces kad ga uciti, sve se moze i kasnije. Prvo se izdoji i daj mu pa onda eventualno jos na cicu da se pomazi i da navuce jos mlijeka.
    Moja je pocela zivcaniti na cici jer uvijek joj se kaka dok je dojim i onda poludi kad nemoze obadvoje odjednom tako da se sve cesce izdajam i dajem joj na boku. Necu se brinuti zbog toga jer mi je na kraju bitnije da pije moje mlijeko, a manje bitno jel na cicu il na boku. I prva mi je nakon 3 mj boke prihvatila cicu i normalno sam je dojila jos je super bilo jer je imala ritam od svaka 3 sata. Ovako ovo traje neznam kad sam pocela a neznam kad zavrsila sa hranjenjem.

Znaci svaka 3 sata si joj davala izdojeno mlijeko na bocicu i onda mazenje na cici poslije?

E sad to je bio prvi tjedan u bolnici i davala sam joj kad bi se probudila, nije svaki put bilo 3 sata. To planiram postici da tako s vremenom bude. Sad rastezem na 2 sata pa kad bude jos vise odjednom mogla pojesti onda cu na 3 sata. Ali ako ti dosta pojede vec sad pusti je da spava.

A koliko kolicinski bi po tebi bilo dovoljno? Ja mu svako hranjenje dam 30.ml…nastojim imati svojih izdojenih 30ml ako ne onda toliko dohrane.On jedva i to na bocu pojede koliko.je uspavan.Onih nekoliko sto pocica ne racunam

Pupi koliko je dana star, nemogu vise upratit ako nema trakice🙈
    Koliko je sad tezak.

Ima 5 dana.Rodio se sa 3800 iz bolnice izasli 3490.Sad ima 3640.

• Pupi30
    30. Travanj 2020. 00:10

Skoljka On nije nikad budan (samo kad ga mi probudimo na silu )...i kad mu dajem bocicu i kad ga stavljam na cicu uvijek spava pa ga moram buditi s tim da se radi bocice razbudi brze ili je u snu proguta.A kod dojenja je vec malo teze. Skidam ga i brisem pregibe fizioloskom...cak i za vrijeme dojenja stavim na vaticu nju i po vratu ga s tim ali uglavnom jednostavno nece i nece...nema sanse. Mozda dva puta u danu suradjuje ostalo ne. I onda ne znam kad da se izdojim jer ako npr. treba jesti u 9 i ja ga krenem razbudjivati pa se muciti na cici i onda zakljucim da nema nista od toga i da se trebam izdojiti...to traje jos 45 min (toliko mi treba za 30 ml) i onda mi se cini da prodje previse vremena od posljednjeg hranjenja koje recimo bilo cicacanje za koje nisam sigurna jel ista pojeo ili se samo igrao 🤣 I onda me uhvati panika da je mozda vec 5,6 sati gladan. 😮😮
    .
    .
    Tina Jel ih treba skinuti gole kad ih izlazete svjetlosti?

Boa35
    30. Travanj 2020. 06:02

Pupi30

Pozdrav cure,evo ja tek danas nekako dolazim k sebi…odspavala sam 3 sata i bolje sam 🤗

Mi muku mucimo s dojenjem…on je jako lijen jer ima zuticu i neda mu se…jos uz to moram koristiti sesirice jer imam uvucene bradavice i ne ide drugacije 🤦‍♀️ Ima faza kad cica 20 ak min a ima faza kad ne moze ni jednu minutu odmah zaspe…onda ga presvlacimo,brisemo…animiramo,bilo sto da se probudi i ako uspijemo cim legne na ciku zaspe.I dosta je izgubio na tezni tako da se ja trenutno izdajam i dajem mu na bocicu i onda jos i adaptirano neke obroke jer nemam toliko mlijeka.Isto ga svaki put prije bocice tijeram na cicu bar malo ali to su muke…doslovno odmah zaspe.Bas sam bila nekako nesretna zbog toga,jucer sam se rasplakala dok mi je spavao na cici sto nikako nije dobro za njega 😥😥 Imate li kakav savjet za mene?
    .
    E da a patronazna mi je rekla da od pocetka prvog do pocetka drugog hranjenja treba proci 2 sata…ja ne stigmem za to vrijeme s njim se mrcvariti na cici plus izdajanje plus hranjenje s izdojenim,vec krece novi krug a mlijeka jedva i nikako 😮😮

Draga, pošto beba im žuticu naravno da je uspavana..ti je samo čim više stavljaj na cicu..kakvih 2 sata?! Kad beba traži staviš je na cicu, nekad to bude za 10min, nekad za 30, a nekad za 2h..pa makar samo dva puta da povuće, jedino će tako mlijeko doći.. 
    Ti budi samo smirena i nemoj se nervirati..što bebu više stavljaš na cicu to će prije mlijeko doći..samo polako! 
    Moja će sada 7tj, pa još uvijek nekad traži cicu već nakon 39min, a nekad nakon sat i pol..
    .
    Ae2eew2 čestitam!! 💙 Brzi oporavak želim 💞

neverland
    30. Travanj 2020. 06:37

Čudimo se medijima što ne žele pisati o tome, a od većine ljudi slušamo kako sad bezveze dramimo oko pratnje, što će nam to, možemo mi to samo i slično. Treba prvo mijenjati mentalitet ljudi, a onda tek može sve ostalo. Kao da su ljudi (mislim uglavnom na zene) više zagrizli da se to zabrani, nego da se odobri. Jer eto žena je sebicna ako nešto zahtijeva u ovakvim vremenima. Kao da svi moramo biti paćenici trenutno i podnositi neke žrtve... A ne moramo! 
    Morala sam to reći.
    Slala sam stozeru mail, kažu pratnje su u nadležnosti Ministarstva.
    Fever, u bolnici su mi rekli da se javim za par dana jer čekaju odgovor stožera i ministarstva.

30. Travanj 2020. 07:17

Pupi30

SkoljkaOn nije nikad budan (samo kad ga mi probudimo na silu )…i kad mu dajem bocicu i kad ga stavljam na cicu uvijek spava pa ga moram buditi s tim da se radi bocice razbudi brze ili je u snu proguta.A kod dojenja je vec malo teze. Skidam ga i brisem pregibe fizioloskom…cak i za vrijeme dojenja stavim na vaticu nju i po vratu ga s tim ali uglavnom jednostavno nece i nece…nema sanse. Mozda dva puta u danu suradjuje ostalo ne. I onda ne znam kad da se izdojim jer ako npr. treba jesti u 9 i ja ga krenem razbudjivati pa se muciti na cici i onda zakljucim da nema nista od toga i da se trebam izdojiti…to traje jos 45 min (toliko mi treba za 30 ml) i onda mi se cini da prodje previse vremena od posljednjeg hranjenja koje recimo bilo cicacanje za koje nisam sigurna jel ista pojeo ili se samo igrao 🤣 I onda me uhvati panika da je mozda vec 5,6 sati gladan. 😮😮
    .
    .
    TinaJel ih treba skinuti gole kad ih izlazete svjetlosti?

Moja dok je u bolnici bila na fototerapiji zbog zutice bila je u peleni u inkubatoru, a kad bi mi je vratili u sobu govorili su da je stavljam pokraj prozora i da zavrnem rukave tako da ako ti je toplo vjerojatno bolje djeluje ako je sto vise izlozena svjetosti pa je bar u kratki bodi. Ma mozes se ti i ranije izdojiti, majcino mlijeko ti moze duze stajati na sobnoj temperaturi (do oko 5 sati na temperaturi do 24 stupnja tako negdi). Pa onda uvijek imas spremno ponuditi kad se probudi.

Grizli
    30. Travanj 2020. 07:21

Corrine vidila tboj post na zimskima pa da ti odgovorim... Ja sam imala manjak plodne zadnji 14 dana prije poroda, a bila sam skroz na skroz zatvorena i nisu dizali frku nista. Meni su rekli da je to normalno pred kraj posebno ako nemas veliki trbuh. Ja sam imala izuzetno mali. Isto se zna dogoditi to trudnicama sa gestacijskim dijabetesom. Posto si otvorena moguce da ce se jos smanjivati, al ne brini oni ako na pregledu vide da je premalo ce te poroditi. Obrati samo paznu da ne bi imala sukrvice kad piskis ako bude idi odmah u rodiliste. 😉 Sretno!
    Skoljka vidila da pitas za online shop... Meni je Emporium otkrice. Imaju jako slatku i dobru robu, dostava kroz 7 dana je sad inace je brze dolazilo. I cijene su im normalne. Meni se jako svidja roba. Imaju nekoliko brandova al velicine su recimo kao h&m ovo sto sam ja do sad uzimala. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.