Proljetno ljetne bebe - nova tema

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • meddleO407
    18. Travanj 2020. 07:32

Jutro cure!
    Čestitke novim mamicama! Nek nova tura bebača bolje spava nego ova naša prva😂
    Inače cure čini mi se da imam gljivičnu infekciju bradavica. Jako su iziritirane, svrbe me, jedna je onako tvrda i do pola ružičasta, osjetim baš u njima pikajuću bol. Čini mi se da beba nema naslage na jeziku, ali na guzi ima onako crvene točkice, ne kao pelenski osip nego sitne mrljice. Što mislite jel bi to moglo biti to? Čitala sam i da te gljivice mogu bebi uzrokovat grčeve...koga uopće zvati za neki lijek, doktoricu opće prakse ili pedijatricu?

My baby
    18. Travanj 2020. 07:38

Jutro cure! Cekam vizitu da vidim sta ce reci.u 4 ujutro sam imala ctg,i dole me bas boli..vidjet cu hoce me danas vaginalno gledati i jesam li vise otvorena uglavnom javljam.a mozda cu i doma tko zna ako je sve ok

18. Travanj 2020. 07:45

Ja sam jucer pocela datulje, malinu cu od ponedjeljka! Mg maknula ovaj tjedan.
    Inace, uzasavam se pri pomisli na drip jer se neke zene bas napate, al kontam ako ne curi plodna voda i nije puknuo vodenjak da nema potrebe za njim. Sto vi mislite?

18. Travanj 2020. 08:03

meddleO407

Jutro cure!
    Inače cure čini mi se da imam gljivičnu infekciju bradavica. Jako su iziritirane, svrbe me, jedna je onako tvrda i do pola ružičasta, osjetim baš u njima pikajuću bol. Čini mi se da beba nema naslage na jeziku, ali na guzi ima onako crvene točkice, ne kao pelenski osip nego sitne mrljice. Što mislite jel bi to moglo biti to? Čitala sam i da te gljivice mogu bebi uzrokovat grčeve…koga uopće zvati za neki lijek, doktoricu opće prakse ili pedijatricu?

Pedijatricu zvati da ti prepise daktarin ili rojazol gel. Moja je u bolnici dobila gljivice i rjesili ih prvo tjedan kad smo kuci dosli i prije dva dana vidim opet tockicu u ustima a isto mi je tako ta pikajuca bol u lijevoj bradavici pa sam i ja zakljucila da mi je i nju zahvatilo pa smo se vrtili u krug vjerojatno. Pa sad zato ovaj put i mazem bradavice obadvije za svaki slucaj i njoj usta tako da rijesim sve da se ne ponavlja opet. 
    Trudnice ja sam te datulje bas dosta pocela jesti ali eto do 38tt+4 se nista otvorila nisam tako da vjerojatno i to kako kod koga djeluje. Doduse nisam ih jela 6 dnevno kao sto pise nego 4, ali sam ih pocela jesti prije 36tt po 2, sad ko ce ga znati 😊

MickeyMouse
    18. Travanj 2020. 08:05

Meddle mislim da za to zoveš pedijatra 🤔 dobije i beba kremu i ti. Ali ako netko zna bolje neka kaže.
    Malina ja sam dobila drip, pristala bi opet na njega jer sa mojim trudovima tko zna kad bi dočekala. Možda da sam vise čekala doma pa u bolnicu došla kasnije bi bilo drugačije, al tko će ga znati. Ali usporedno s prvim porodom ne bi pristala na dolatin, ovaj put sam rekla da ne želim. 
    Mi se lagano uhodavamo, dosta još bljucka plodnu vodu, ali je prihvatila cicu! Već ima cicu favorita al nedam se ja smesti 😂

18. Travanj 2020. 08:25

ok, hvala ti! znaci, odbiti dolatin...primljeno na znanje  samo se mazi i uzivaj sa svojom strucom

Jahanara
    18. Travanj 2020. 08:51

Jutro cure!

Mislim da sam citala da je za datulje bas provedeno istrazivanje da jedenje ubrzava i olaksava porod. 
    .
    Sagi nema veze caj sa menstrualnim bolovima. Mislim da smo ih imale nekako u isto vrijeme a ja nisam pila caj.

I ja sam prvi put pristala na drip po savjetu dr. A sad cemo vidjeti kako ce ici. 
    .
    Jedem, pijem i pristajem na sve samo da sto prije bude gotovo kad dodje vrijeme za to!

TinaVale
    18. Travanj 2020. 08:56

Fever

Sirenita kod nas u Os daje se epiduralna normalno, ne znam kak je korona indikacija za ne davanje🙈

Jučer sam odslušala tečaj za trudnice koji je sastavila udruga Roda baš za ovu priliku.. pa su baš stavili napomenu da zbog korone neće biti dostupan plin, isključivo iz razloga što su sustavi napravljeni tako da bi se virus mogao proširiti po cijeloj bolnici kroz ventilaciju.. ali kao da su epiduralne i dalje dostupne svima na zahtjev.
    Definitivno se radi o tome da kronično fali anesteziologa, pa je nema tko dati..

• MiniMa
    18. Travanj 2020. 09:02

Mybaby sto je ctg pokazao?
    Jel osjecas da imas trudove ili te samo boli?

Ja nocas budna od pol 1 pa negdje do 5🙄
    Bas lose spavam imala neke cudne bolove, ko menstrualni al putujuci, znaci onako zaboli s lijeve strane i onda ko da struji ta bol prema pubicnoj kosti.... Cak nije bila tolka bol kolko nelagoda i svaki put kak taj val boli prolazi, mene neka vrucina uhvati i doslovno jeza prode.... 

skoljka
    18. Travanj 2020. 09:14

meddleO407

Jutro cure!
    Inače cure čini mi se da imam gljivičnu infekciju bradavica. Jako su iziritirane, svrbe me, jedna je onako tvrda i do pola ružičasta, osjetim baš u njima pikajuću bol. Čini mi se da beba nema naslage na jeziku, ali na guzi ima onako crvene točkice, ne kao pelenski osip nego sitne mrljice. Što mislite jel bi to moglo biti to? Čitala sam i da te gljivice mogu bebi uzrokovat grčeve…koga uopće zvati za neki lijek, doktoricu opće prakse ili pedijatricu?

Mislim da se trebas pedijatrici javiti da ti po simptomima potvrdi da li je uopce to sto mislis. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.