Proljetno ljetne bebe - nova tema

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MickeyMouse
    14. Travanj 2020. 21:05

Skoljka Zaks ti ima končane narukvice sa raznim privjescima, ja sam ih dosta kupovala za poklone i moja mala je dobila za krštenje rozu sa križićem - bas su mi slatke ☺️
    Karla imam traume iz prošle trudnoće, puno su mi je puta radili dok se nisam porodila, ne znam meni to nekak bolno neugodno. 
    Sto se tiče kenjkanja iza 17 sati - čitala sam jedan članak da njima tako kreće večernja nervoza, čak ne mora biti vezano uz grčeve. Jednostavno ih stigne sve sto su doživjeli taj dan. To isto prođe dosta brzo, ali ak se pripremite možda da se u tom periodu prošeta u kolicima ako vole, ili da ih se nosi u marami ili neka druga aktivnost osim cicanja možda bi pomoglo 🤷🏼‍♀️ 

MickeyMouse
    14. Travanj 2020. 21:06

Karla ja sam voće normalno jela, nisam primijetila da je sto smetalo - ali ono pojedem pa vidim reakciju. Reagirala je jedino na mandarinu i to sa gadnim osipom po guzi. Ostalo je prošlo glatko.

MickeyMouse
    14. Travanj 2020. 21:15

Skoljka opet ja o poklonu 🙈 ali kad si već spomenula Pandoru - imaju prekrasnu liniju narukvica Moments mislim da se zove i uzmeš joj npr to i privjesak koji označava punoljetstvo, a kasnije si ona može za neke važne životne događaje kupovati privjeske. Ja sam sebi gledala da uzmem 🙈

skoljka
    14. Travanj 2020. 21:27

MickeyMouse

Skoljka opet ja o poklonu 🙈 ali kad si već spomenula Pandoru - imaju prekrasnu liniju narukvica Moments mislim da se zove i uzmeš joj npr to i privjesak koji označava punoljetstvo, a kasnije si ona može za neke važne životne događaje kupovati privjeske. Ja sam sebi gledala da uzmem 🙈

Koji je to sto oznacava punoljtstvo? 

Da morat cu ga necim probat zabavit, pa makar i plakao samo da me ne nacicava, i muz veli da se on tako tjesi, a ja umorma ko pas i polomljena od sjedenja i drzanja njega.

Karla kako si uspjela izbaciti Ad? Mislim da je meni i Ad poremetilo sve, kad mu dam u 21h 90ml zasiti ga jako i dugo odspava i taman preskocimo jedno dojenje, jutros kad sam se probudila oko 5, blazinice bile pune mlijeka. Dok je bio samo na dojenju jeo je sa normalnim razmacima i reedovno, od onog skoka kad sam mu uvela jednu dohranu  nekako mi se poremetilo, sad neznam kako to vratit, i dali je uopce moguce. 

Boa35
    14. Travanj 2020. 21:40

Školjka nemoj mi dati da visi na cici ako ne jede aktivno! 
    Malo ga štipni ili nešto, ako ni to ne pomogne, onda ga makni s cice..nek plače min dvije, pa ga vrati..i tako stalno dok nisi sigurna da se najeo.. 
    Meni ne M staalno tako visila, pa mi patronažna rekla kako da radim..bradavice su mi tad bile u komi! I nakon par dana nema više nacicavanja po sat vremena..kad se najede sama pljune cicu.. jedino je pustim kad je velika nervoza i jako umorna, onda uspije se uspavat na cici al i tad nakon nekog vremena je pljune. 
    Da i meni je spavala sat vremena duže nakon obroka ad..al pošto dobro napreduje i na mom mlijeku, nema razloga da joj dajem i ad..danas nam to i pedijatrica potvrdila. Probaj se izdojiti kad ti se tako cice napune, ne moraš do kraja..i spremi to mlijeko u frižider, ja s jednim izdajanjem uspijem oko 80-100ml dobiti, to mi taman za jedan obrok i to joj onda damo preko dana ili navečer.. tako da ona ima min dva obroka na bocu, ostalo sisa.. mlijeko u frižideru može stajati i par dana bez problema. 
    MickeyMouse to vjerojatno isto sve ovisi o doktoru koji radi pregled..kažem meni je gori bio pregled prstima na kraju trudnoće, nego ovo za plodnu vodu. 
    A citrusi se ne smiju jesti ako se doji, a zašto ne znam 🤷meni taako fale naranče i limuni.. 

sagi
    14. Travanj 2020. 22:00

Jahanara ja svugdje gdje sam čitala piše da si u terminu kad navršiš 37 tjedana 🤔
    U utorak imam pregled pa ću baš pitat ginek ak se sjetim 🙂
    Btw ja jučer popila prvu šalicu čaja od maline, čitala da je dobro općenito tokom trudnoće ga pit i kak sam mislila da ću se raspuknut od hrane, rekoh možda pomogne 🙈 a datulje grickam tu i tam, volim ih. Nakon 36.og tjedna ću pratit da jedem svaki dan. 
    Skoljka ja bi isto neki nakit osim ak baš znaš nešto drugo što želi il ju zanima neš, vezano s čim se bavi ak ima neki hobi. Kad si spomenula te narukvice, meni je pala Borboleta na pamet, znam da sam u cityju njih vidla i jako su lijepe, mislim da imaju i dostavu. 
    Karla super Mareta napreduje, bravo 🙂 mislim da se citrusi ne smiju jer zakisele ili promijene okus mlijeku.

skoljka
    14. Travanj 2020. 22:00

Karla mislis ožiz obje izdojis ukupno 80-100 ili iz jedne dojke? 

14. Travanj 2020. 22:07

skoljka

Mellorine

A mlijeko vam nadolazi stalno i kad mislite da vise nema ako beba cica ili sa izdajalicom na prazno odjednom ce opet naici zato se i bebaci nacicavaju da stvore vise. Nama malo pomogne kad ukljucimo na mobitelu white noise, bude mirna ali je jos ne uspava skroz.

A ja sam se sad rasplakala na ovo. Neznam zasto ali on je vec danima negdje od 17 pa do 21h dok mu ne dam dohranu svako sat na cici, milsim svako sat promjenim stranu,, cim ga skinem on se rasplace. Poremetilo mi se ono da mi se napune sise. On doji i mazi se, i onda skoro pola sata samo tako drzi u polu snu. Stalno mialim da nemam dovoljno mlijeka, pa me zato ovo sto si npisala rasplakalo. Kakao je 3 ili 4npita danas, popisana svaka pelwna, zadnja je bila baaas puna i teska. Muz veli da se on to samo mazi da takontrazi paznju,, pa se time tjesim. Sutra mi dolazi patronazna da ga izvaga, vidjet ci sta ce ona reci, da li trebam vise dohrane ubaciti. A nebi voljwla jer kad mi se napune sise on se stvarno prejede, al kad stalno trazi nestignu se napiniti i da ima posten obrok. 😫😫😫🙈🙈

Ajoj pa neznam sto te tu rastuzilo 😕 a vidjet ces da ti mali dobro napreduje pa i dosad je dobro dobivao. Znaci kad onako kad osjetis da su ti cice napunjene tad su vjerojatno i prepunjene. Jer sad kad on vec cica mjesec dana on je sebi prilagodio kolicinu i cice nisu pune onako kao na pocetku nego su cak i mekane ali u njima ima dovoljna kolicna koliko njemu trenutno treba. Zato dosta mama misli da nema dovoljno mlijeka jer vise nisu onako cvrste i pune. Eto tu nas je vec dosta i sve imamo slicne probleme, samo bi se nosali i nece bas da spavaju i nacicavaju se. A svi dobro napreduju to je najbitnije. Zato ovo i je dojenje na zahtjev ali opet im netreba dopustiti da milijun puta traze cicati. Ja svoju nekolka puta podizem da podrigne i vracam i to sto Karla kaze mora aktivno cicati nema spavanja. Spustis ga da se razbudi nek place minutu i vrati nazad, bitno da aktivno cica. Moja je danas skroz malo spavala, ali takvi je dan valjda bit ce drugi bolji. Isto bi stalno jela i na kraju bljucne i to dosta i onda znam da je sita nego je plinovi muce. I onda bi ona tako ukrug jer joj je lakse na cici ali onda joj stalno dudu dajem pa da mi nju prihvati pa ce uz nju zaspivati kad se navikne. Uh svasta napise valjda nesto ima smisla 😊

brankica09
    14. Travanj 2020. 22:12

Karla89

Čestitam svima na urednim pregledima!
    Vidim nema nam ni danas nove bebe, baš se nedaju te vaše mrvice van!
    Evo mi bili danas na prvom pregledu kod pedijatrice.. curka je dobila 1.3kg i narasla 6cm u mjesec dana!! 🤗
    Nama su noći za sada relativno ok..je da se budi svakih sat i pol do dva, ali pojede, podrigne, ako trebamo presvučemo pelenu i spava dalje.. zadnja dva dana su nam bila koma, danas je ok, drugo dijete.. e sad ujutro smo išli to kod dr, pa na svježem zraku je bila..a i ja sam prestala jesti kolače..možda je dobivala previše šećera iz tih kolača, pa bila budna, ne znam 🤷 a možda je i skok neki bio..
    Ja se izdajam dva-tri put na dan, pa joj kombiniramo bocu i cicu, jer zna toliko biti na cici da me bradavice peku koliko ih nadudli 🙈 ovako mi je puno lakše.
    Pisale ste kako ih uspavati..nama pomaže po noći aplikacija sa zvukovima, a preko dana napa. Kad je imala grčeve isto je jedino napa mogla smiriti..
    Inače najviše se voli uspavati na cici, ali je možemo i bocom ili na rukama kad joj se baš jako spava.
    Nekoliko puta mi se sama u krevetiću uspavala, u hranilici i samo jednom u kolicima..
    Vaki mi smo izbacili ad i uveli bio gaia kapi i nema grčeva više! Sad ne znam do čega je, al jedno je pomoglo.. ostalo je sve isto..i ja sam izbacila mliječno sve.. nadam se da će vam brzo proći 🤞

Karla bravo 💪 kako rastete 🐞💝

14. Travanj 2020. 22:14

Karla malena ti super napreduje 😀💪
    Ja sve jedem tako sam i sa prvom. Ne jedem nista svaki dan pa da bih skuzila da joj nesto određeno smeta. Jednostavno mora proci ovaj period i to je to.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.