Bog cure, evo da se i ja malo pridruzim ovoj temi da se izjadamo svi skupa pa nam mozda bude lakse :)
Vidim da svi imamo neki zajednicki problem, a zove se dojenje i eventualno grcevi. Moj za sad hvala Bogu dobro vuce cicu i dobro se najede, al nakon podoja pocne stucati i onda slijede grcevi uz uzasan plac koji ja ne mogu slusati vec se rasplacem skupa s njim jer mu ne mogu nikako pomoci. Eto to me za sad muci, pocet cu mu davat neke kapi za grceve sto mi je patronaza rekla pa cemo viditi hoce biti pomaka.
Btw jel su i vama svi isli na zivce nakon poroda pogotovo sa tim pametnim savjetima? Ja sam luda ponekad od pustih savjeta i mudrolija!
Lola, nas nema klasicne grceve, ono svaki dan u isto vrijeme, nego bas to, kad pojede onda se onak grci, noge povlaci prema trbuhu, zacrveni se u licu i place. Srecom, ne traje dugo... I nije bas poslije svakog hranjenja. O cemu ovisi-ne znam, svaki put jede isto, ne dojim pa nije do moje hrane
P.S. I ja sam do neki dan plakala skupa s njim, ali evo sad vec izguram kroz taj plac...
Da ne znam ni ja do cega je, vjerojatno jer ne podrigne kako treba pa mu taj zrak ostane u zeluceku onda se spusti kroz crijeva i nastaju grcevi dok se ne pokaki ili prducne.. Joj uzas mi je to sada onako nakon svakog podoja strepim i cekam hoce li poceti!?
Btw moj je isto pusten iz bolnice s malo zutice koja mu bas ne prolazi iako ga drzim pored prozora kao sto su mi rekli. Al dobro sutra ce biti tek tjedan dana pa jos ne panicarim.
Nmaren, blago tebi s takvim dojenjem na zahtjev! Ja sam od takvog načina odustala jako brzo jer je moja tražila svakih 20 minuta i po danu i po noći. Ali onda bi jela jedva pet minuta, zaspala na 20 minuta i tako u krug. Otkada ju hranim svaka 2-3 sata, puno bolje se najede i dulje spava. No tu i tamo ubacim još koji put i na zahtjev ako ju ne uspijem drugačije smiriti. Jučer npr je cendrala cijeli dan i uopće mi nije spavala pa sam ju i hranila puno češće jer se samo tako smirila.
S grčevima, hvala bogu, za sad nemamo problema. Nadam se da će tako i ostati.
Što se tiče tuđih savjeta.. izgleda da smo ih sve dobile i previše. Ja kimnem i nastavim po svom. I za sad dobro funkcioniramo.
Pupa, jel vam se vratio Filip kući? Jel bolje?
Cure koje se mučite sa žuticom, držim fige da čim prije prođe!
Pupa-ne, nisam do sada kombinirala, i iskreno se nadam da cemo kroz koji dan prestati s tim kombiniranjem jer me to jednostavno frustrira. Vidis kako mi majke predosjecamo neke stvari, a okolina te uvjeravala u nešto drugo da bi na kraju se ispostavilo da si ti logično u pravu. Jel došo dečko kući, kako ste sada?
renata-a kad mi je patronažna rekla da uvedem u jutro i navečer 30 ml i dolazi ju vagati danas nakon 2 dana pa smo se dogovorile da cemo prestati ako vidimo da bolje napreduje.
mary-umrla sam od smijeha "pereš šporet". ma moja je stvarno fenomenalna žena inače..ali savjeta je puna ko knjiga -.-
Kristza-ee toga se točno bojim. da se dijete ne ulijeni, ali kupila mi sestra neku bočicu, kao nasličnija cicama pa i tu bočicu mora jako vući pa se nadam da do toga nećemo doći..Baš mi je žao što smo slušale druge savjete, ali šta ces kad si neiskusan..Drž se :)
Cure baš ste divne..hvala na podršci
NMaren-ja si sad razmišljam kom uopće padne na pamet nešto takvo reć..ne obaziri se to..čak i ptice na grani znaju da je oporavak od carskog mnogo teži nego prirodnim putem, zato se i žene nakon carskog dulje zadržavaju u bolnici..samo si se trebala nasmijati na to. Drago mi je da napredujete :))
Lola-točno znam kako ti je. odjednom su svi pameti, a ja kao mama očito glupa. Mi smo imali jake grčeve i mi dajemo svojoj curki espumisan baby i ja pijem 2 litre na dan rooibus čaja. I evo nema više grčeva..sad šta od tog dvoje djeluje ne znam :) Moja curka ima 26 dana i još je žuta i to jako i kažu da je normalno..
A stvarno i mene nasmijalo ovo sa svekrvama :)) iako se ja na svoju ne mogu potuziti.
Ninach koji tocno rooibus caj pijes od kojeg proizvodjaca? Meni su kupili neki frankov s dodstkom narance i cimeta pa se to ne usudim piti... Hmhm
Cure drzte se, mozemo mi to mi smo zene, a onda cim se stvari malo uhodaju moramo misliti na bolji period koji slijedi i uzivanje u majcinstvu :*
Iz dma rooibus sa vanilijom i narančom, to sam pročitala na temi grčevi kod beba i ok mi je..tražila sam čisti rooibus posvuda, čak mi je šogi išla u 2 biljne ljekarne i kažu da toga nema za kupit..e i za grčeve je bio gaia super, moji nećaci su ju pili i i nitko nije imao..nama nije pomogla :/
Curke, malo vam ko padobranac upadam, počela sam već i vas pratit, da se pripremim što me brzo čeka :)
Čisti rooibos imate u Kući zelenog čaja u Lovačkom rogu, ko je iz Zg, a mislim da oni imaju svoj štand i u nekom od centara tipa City, al sad nema šanse da se mogu sjetit točno koji je... A može se i naručit sa njihove stranice.
pozz do kraja četvrtog mj... :)
Sortiraj odgovore
Najstariji