Imam jos jednu prituzbu za simtom- jako sam iritabilna. Sve me nervira extremno, djeca, bebe, zvukovi... Posala mi prijateljica snimku svoje bebe i u pozaditi svira djecji zbor, momentalni MUTE, doslovno ne mogu podnjeti visoke zvukice :D znaci kontra od onoga kako bi trebalo biti, da mi se popale majcinski instinkti. Kako je vama sa manjom djecom i trudnocom?
👰1993
🤵1992
Jutro mame.
Tema-kozmetika u trudnoci
-da li ste i kada pocele koristiti kremice/ulja za njegu trbuha, protiv strija?
Ja ih vec imam, iako nisam rodila; pa mi ni ne smeta ali cisto radi njege koze i da ne bude suh trbuh. A mogu i savjeti od kojih brendova ste koristile? Od svih ovih prepruka nasih influencera nisam pametna sta uzeti… takoder, osim njege tijela, trbuha, imate li i koristite li jos nesto posebno u trudnoci?
Ja sam izbacila sve losione, dezice, make up koje imaju onaj miris; nekako mi se sad traze njezni i neutralni mirisi, i ove stare stvari su mi bas bile odbojne… isto kao i kreme za lice, serumi, sve mi je to nekako prejako i preintezivno🤐🤐🤐🤐
Pisite sta vi koristite, preporuke i savjete🐣🐣
👩❤️👨2013
Spontani 6/2021 💔
➕11.06.
Prvi pregled 27.06. 6+5🐣
Sljedeci pregled 04.09.
Planirani termin 13.02. 🙏🏻🙏🏻
Evo mene s pregleda ,sve ok s bebon ,to je najbitnije.Kaze dr 10/11 tjedana .Iduca kontrola 26.8 jer da mu donesen dodatno pretrage za stitnjacu jer mi je nalaz tsh 3.97 (jel to zabrinjavajuce nisan imala s tin problema nikad) i tad ce mi radit nipt i otvorit trudnicku .
1.8.2021 Curetak stigao 💗
14.7 pregled 7+0
Iduci pregled 11.8
Evo mene s pregleda ,sve ok s bebon ,to je najbitnije.Kaze dr 10/11 tjedana .Iduca kontrola 26.8 jer da mu donesen dodatno pretrage za stitnjacu jer mi je nalaz tsh 3.97 (jel to zabrinjavajuce nisan imala s tin problema nikad) i tad ce mi radit nipt i otvorit trudnicku .
Super cestitam🐣🐣
Sto se tice stitnjace, i ja se borim, dok nisam ostala trudna nisam znala da nije ok; trenutni tah mi je 7,5, trudnice moraju imati do 2.5
Nakon vadenja nalaza endokrinolog bi vam trebao propisati terapiju, ja uzimam euthyrox 100mg ali on ce vam propisati ovisno o ponovljenom nalazu.. meni je ponovljeni nalaz koji je dosta detaljniji dosao losiji od prvog, tako da. I nakon 4 tj ponovno vadenje nalaza da vidimo dal se terapija treba povecati/smanjiti. Koliko sam shvarila, ako nama ne radi dobro stitnjaca, bebin mozak i iq ne mogu se razviti kako bi trebalo 😢😢
👩❤️👨2013
Spontani 6/2021 💔
➕11.06.
Prvi pregled 27.06. 6+5🐣
Sljedeci pregled 04.09.
Boze svasta😩koliko vam je bio tsh prvi put u trudnoci kad ste vadili ?nije mo doktor zvucao zabrinjavajuce osim sta je reka ako bude potrebno dobit ces tableticu ..
14.7 pregled 7+0
Iduci pregled 11.8
Boze svasta😩koliko vam je bio tsh prvi put u trudnoci kad ste vadili ?nije mo doktor zvucao zabrinjavajuce osim sta je reka ako bude potrebno dobit ces tableticu ..
13.7 SOK!! nirko mi nikad nije rekao da nesto nije ok, i eto.. spusten na 7.5 nakon 4tj, ali nedovoljno kao sta sam nap trudnice bi trebale imati do 2.5, tako da su mi poduplali terwpiju i ponovno vadenje za 4tj.
Tablete se piju nataste, 15min prije obroka, i padnu mi teze nego 3mj trudnoce sve skupa, pocne mi se povracqt,muka, lose, al eto.. jedva cekam 15min da nesto stavim u usta pa prode..
👩❤️👨2013
Spontani 6/2021 💔
➕11.06.
Prvi pregled 27.06. 6+5🐣
Sljedeci pregled 04.09.
Uf zao mi je to je bas visoka vrijednost prvi put
14.7 pregled 7+0
Iduci pregled 11.8
Cure cestitam na dobrim pregledima i low risk Niptu kod nekog ranije. Ja jedva cekam to obaviti, bas sam nestrpljiva, a tek mi je za cca mjesec dana.
Sto se tice priprema za dolazak bebica, ja sam u prvoj trudnoci poslusala trudnicke tecajeve od Doma zdravlja u Zg i bili su dosta dobri. Slusala sam ih vise, najbolji mi je bio u Domu zdravlja centar. Tamo imaju i besplatne radionice baby handlinga i to toplo preporucujem. Za dojenje sam isla cak na individualno savjetovanje i prije i nakon poroda kod patronazne isto u Domu zdravlja centar (kod Botanickog). Jako mi je to puno znacilo. Ali istina je to da sve dođe nekako prirodno jer je to tvoje dijete i nekako znas. U bolnici netom nakon poroda su mi pokazali kako je previti i dojiti ali to je bas onako minimum. Patronažna ti dolazi kući odmah kad dođes iz bolnice. Meni je ona bas dosta pomogla jer mi je bila doma gdje sam ja bila opustena i imali smo sve nase stvari itd.
Cure iz Zagreba, gdje planirate roditi? Ja na Merkuru jer mi je to i po mjestu stanovanja i tamo mi je ginekolog i novo je rodiliste. Prvu curku sam u Vinogradskoj i imam jako lose iskustvo nakon poroda jer su 3 rodilista bila natrpana. Sad se nekako nadam malko boljim uvjetima u Merkuru.
🩷19.08.23.
🤰17.07.25 ➕️
Due date 26.3.2026.
Ja sam imala oko 4,70 TSH prije trudnoce. Tako da sutra idem ujutro vadit krv bas zbog toga. Ne znam sta me ceka. Strah me svakako.
👰1993
🤵1992
Ja se pocela mazati vec negdje s 4.5 tjedna. Procitala sam da je dobro krenuti i prije ako se moze pa reko hajde
Ja sam narucena za 3 tjedna na pregled i tada cemo biti 9 tjedana. Ocekivala sam da ce me naruciti i prije, ali… kaze nema smisla jer bebica je jos premala pa bolje kasnije da se sve dobro vidi. I razumijem to!
Kada ste vi isle na prvi pregled i kako ste se nosile sa samom sobom do tog prvog pregleda i ankisoznosti? Meni je bas tesko nekako. Samo zelim potvrdu da je sve dobro, a opet otic ranije privatno i da se nesto ne vidi jos nabit cu si opet stres.
Danas sam imala prvi izljev suza zbog toga
Sortiraj odgovore
Najstariji