A2025 sto se tice pripreme za dojenje, oko toga jos nisam pocela brinut, ali me zato zadnjih dana ulovila panika oko neceg drugog. Prvo mi je dijete i ne znam ništa o brzi za dijete.
Jedino kako se mogu educirati je citanje, ali mislim da me citanje nece pripremiti za ono sto me ceka. Nikad u zivotu nisam dignula bebu, drzala bebu, promijenila pelenu… zapravo nikad nisam ni vidjela novorođenče 🙈. Poprilicno me je strah tog prvog perioda dok se ne uhodam s bebom. Ako imate kakav savjet kako se sto bolje pripremiti, pucajte. 😃
Imas i rodin tecaj online, ako ne mozes u dom zdravlja, ali i to sto cure kazu, stvarno ti dode prirodno, kao da se u tebi dogodi neki klik
2018 🩷
2021 💙
16.6. ➕
A2025 sto se tice pripreme za dojenje, oko toga jos nisam pocela brinut, ali me zato zadnjih dana ulovila panika oko neceg drugog. Prvo mi je dijete i ne znam ništa o brzi za dijete.
Jedino kako se mogu educirati je citanje, ali mislim da me citanje nece pripremiti za ono sto me ceka. Nikad u zivotu nisam dignula bebu, drzala bebu, promijenila pelenu… zapravo nikad nisam ni vidjela novorođenče 🙈. Poprilicno me je strah tog prvog perioda dok se ne uhodam s bebom. Ako imate kakav savjet kako se sto bolje pripremiti, pucajte. 😃
Jojjjj tako i jaaaa… drzanje, pelene, novorodence🍼🍼
👩❤️👨2013
Spontani 6/2021 💔
➕11.06.
Prvi pregled 27.06. 6+5🐣
Sljedeci pregled 04.09.
Planirani termin 13.02. 🙏🏻🙏🏻
Tema: hrana
Za cure koje i dalje imate mucnice, izdrzite, nadam se i drzim fige da ce vam proci kao i meni pred kraj 1 tromje.
A za nas 🐷 koje papamo sve zivo, sta vam se najvise jede?pije? Imate li posebnih zelja? I dal ste nesto posebno izbacile i izbjegavate konzumirati?
Ja tamanim sve redom, najvise mi se traze ugljih, paste, pizze, peciva, i suhomesnato🐒🐒 najvise mi se trazi hladna lubenica, i to mi je skoro svaki dan na meniju kao meduobrok; znaci obooozavam!!!
Ono sto sam obozavala je cola, to sam izbacila, takoder, majonezu, kecap, jaja i tost krih sam skroz izbacila jer sam procitala da stete, iako bi ubila za pommes i majo i colu al okk…. A vi?
👩❤️👨2013
Spontani 6/2021 💔
➕11.06.
Prvi pregled 27.06. 6+5🐣
Sljedeci pregled 04.09.
Planirani termin 13.02. 🙏🏻🙏🏻
Ja jedem SVE, najvise peciva nazalost 😂😂 shvatila sam da mi hrana koju jedem nikako ne utjece na mucnine, tako da jedem ono sto mi je fino, taman se jucer ubila u pommesu s pilecim beckim 😁 jedino sam izbacila tunu i sushi. I alkohol naravno 😀😅
👩🏻 34
🧑🏼 40
👧🏼 8/2023.
#2 krećemo 04./2025.
➕ 12.6. 🥳
UZV 4.7. ❤️ 7+0
UZV 8.8. ❤️ 12+0
⏳ UZV 11.9.
Ja sam 4+3 i nemam nikakve simptome osim napetog trbuha i grčeva. Stalno letim
u WC ali sve je ok za sad. Malo me to plaši. Inače jedem carnivore/ketovore prehranu već 7 mjeseci pa sad nastavljam s time. Tamanim jaja, meso, juhe jetrica, malo avokada imaslina,sireve. bio rajčice. Nemam još nikakve posebne želje.
👰1993
🤵1992
Ja jedem sve osim sushija (za koji bi ubila trenutno) i sirovog mesa, popijem i colu ali pazim da su to manje kolicine, a najvise mi se jede junk food tipa mek i to, ali izbjegavam, pustim si mozda jednom mjesecno, vise imam toga sto mi se ne jede, ne mogu nikakvu tesku hranu tipa neko meso iz pecnice, uglavnom sam na juhama i salatama pa si u njih ubacim i mesa i povrca da jedem koliko toliko raznovrsno
2018 🩷
2021 💙
16.6. ➕
Ja imam dane kad sam uzasno gladna i jela bi svakih 2,3 sata i onda nakon toga normalno jedem kao i prije trudnoce. Ne trazi me nista specificno pa se trudim dodati nesto zdravije (avokado, voce, povrce..).
Mene brine sto nemam simptoma, tu i tamo neki menstrualni grc i trudnicki rinitis i to je to. Niti umor, niti mucnine o kojima svi pricaju. Netko je ovdje spomenuo da su mucnine znak da se beba dobro razvija..nadam se da to nije istina ;)
Danas nam je 5+6.
Kako ste se vi osjecale? Ima li netko da nije imao simptome, da se nije osjecao trudno i sve bilo ok na kraju s bebicom?
Ja imam dane kad sam uzasno gladna i jela bi svakih 2,3 sata i onda nakon toga normalno jedem kao i prije trudnoce. Ne trazi me nista specificno pa se trudim dodati nesto zdravije (avokado, voce, povrce..).
Mene brine sto nemam simptoma, tu i tamo neki menstrualni grc i trudnicki rinitis i to je to. Niti umor, niti mucnine o kojima svi pricaju. Netko je ovdje spomenuo da su mucnine znak da se beba dobro razvija..nadam se da to nije istina ;)
Danas nam je 5+6.
Kako ste se vi osjecale? Ima li netko da nije imao simptome, da se nije osjecao trudno i sve bilo ok na kraju s bebicom?
Ja ti u prosloj trudnoci nisam imala simptoma, osim sto sam se osjecala bas dobro, evo deckic od 3,5 godine, sve je bilo okej
2018 🩷
2021 💙
16.6. ➕
Danas nam je 5+6.
Uzivaj dok (jos) nemas simptome 🙃🙂 s ovim da su mucnine znak da se beba dobro razvija nas koje smo prezivjele hyperemesis gravidarum trudnoce tjese ginekolozi, pa i ja pokusavam tjesiti druge cure 😅🫣 mucnine su grozne i odvratne i zelim ti od sveg srca da ih izbjegnes. Ja sam u 13.tjednu i umirem jos uvijek, nema naznaka da bi mogle usporiti, ali u prvoj trudnoci sam ih imala do 39. tjedna, pa se iskreno nadam da ovaj put nece toliko dugo 🫣🫣🫣 samo uzivaj dok nemas nikakve simptome, nek ti potraje sto duze! 🤞😀
👩🏻 34
🧑🏼 40
👧🏼 8/2023.
#2 krećemo 04./2025.
➕ 12.6. 🥳
UZV 4.7. ❤️ 7+0
UZV 8.8. ❤️ 12+0
⏳ UZV 11.9.
Sto se tice jela, jedem sve ko i prije, takoder ubacim i voca. Dosta cesto sam gladna pa me strah da ne natucem previse kila. U prvoj T sam dobila 15 kg, zatrudnila sa 63, u ovoj sad imam 68, nikako nisam uspjela skinut da bar dodem na kilazu ko u prvoj. 🫢
Sortiraj odgovore
Najstariji