Pozdrav novim curama ❤️
Ja sam jučer prvi puta osjetila svog mališana, tapnuo me tri puta ujutro i jednom uvečer… baš je lijep osjećaj 🥰
Aww kako divno ❤️

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕

36 god.
8/2024 spontani 💔
1/2025 PPROM u 15. tjednu 💔🌈👼
4/2025 biokemijska 💔
Genetska trombofilija – Clexane
30.07. ➕
1. beta 928, 2. beta 4683.04
13.08. - imamo ♥️
17.09. Low risk - dečko 🩵
Evo ukratko o meni. TP 19.05., sljedeći pregled 25.11., preglede imam svaka 2 tj. Jer se od prvog vodim kao visokorizična, zbog visokog tlaka. Trenutno vodim trudnoću na Sv. Duhu, ali planiram roditi u Zaboku,ako sve bude uredu sa bebom. (Tamo sam i prvu bebu rodila)
Od 12. Tj. ne radim, iako sam imala namjeru duže raditi, zbog kontrakcija maternice koje su se sada smirile. Radila sam kombinirani probir i pokazao je niski rizik pa ne namjeravam raditi dalje prenatalne testove. Trenutno se borim sa uzasnim kašljem kojem neznam uzrok. Od simptoma povremene žgaravice, za sada. ☺️
Hejj,jos jednom,dobro nam dosla😍 Dodam te na nasu listu❤️
Nadam se da ce sve biti dobro do samog kraja s trudnocom i bebicom. Jesi i u 1.trudnoci imala visoki tlak? Da li ti uspiju tablete spustiti?

Dobrodošla! 😊 Mi se pratimo skoro u dan!
Žao mi je zbog tlaka, to ti je samo u trudnoći ili i inače imaš s time problema? Pomaže li ti terapija?

👱♀️ 32 👨 38
👦 3
Hvala vam ☺️
U svim trudnoćama sam pila terapiju i pomogla mi je.. u prošloj (uspješnoj) mi je podivljao tlak 2 tj. Prije poroda, to sam preležala u bolnici, i zbog toga sam išla na inducirani, ali na sam dan termina. Moram ga pratiti i u slučaju da bas bude visok moram se javiti na hitnu za prilagodbu terapije.

11/18 - blighted
3/20 - missed ab
7/22 - missed ab
10/23 🩷E
04/25 missed ab

11/18 - blighted
3/20 - missed ab
7/22 - missed ab
10/23 🩷E
04/25 missed ab
Evo kratko da se javim da sam bila u ponedjeljak na pregledu. Kaže ginekologica da je za sad sve u redu. Malo me brinu kile iako je ona rekla da nije zabrinjavajuće. Na plus 10 sam, a 21.tjedan. Krivim još uvijek prisutne mučnine jer mi jedino hrana pomogne. Počela sam se sad više kretati s obzirom na to da ne moram mirovati. Je li to zabrinjavajući broj kilograma s obzirom na tjedne? Nekako sam očekivala da će kilogrami dolaziti tek krajem. Ako ima tko savjet što izbjegavati značilo bi mi 😊
Heej,a gle naprosto neke zene dobiju bas puno kila u trudnoci,netko ne. A sta se tice izbjegavanja-klasika secer,ugh,sve umjereno itd... i meni je sada tesko i imam ogroman apetit. Bas to sta kazes,ako ne pojedem mi je zlo🫣🫣Bitno da je s bebom sve dobro❤️🙏
Jesi mjerila secer mozda? Iako on ide kasnije ali opet nekome od pocetka pokazuje na taste poviseno.

Samo polako
Malo pripazi ako možeš samo radi sebe i bebe, ali uglavnom je do organizma i nije to ništa strašno. Moja mama je imala 2 trudnoće i u obje je dobila po 30kg 🙈
Ja sam mislila da ću isto tako ali nisam ni približno.

Little boy mama
17.05.2024. 👶🏻🧸💚
06.07.2025. 7tt missed ab🕊
06.09.2025. ➕️🌈
21.09.2025. 6+5 imamo ❤️
10.12.2025. 17+6 stiže gazdarica 🩷

Termin 25.03.2026.
🩷V🩷
Onda ne spadam u ove što su iste kao i prije trudnoće 😂 da nema tih mučnina ne bih morala toliko jest, ali vidjet ću tjedan po tjedan. Nisam bila još na testiranju za šećer jednom mi je mama mjerila natašte i bio je 3 zarez nešto, ali trebala bih opet provjerit za svaki slučaj

Termin 25.03.2026.
🩷V🩷
Ja sam u zadnjih par dana svasta htjela napisati, ali mi je forum stekao. A u međuvremenu sam zaboravila sto sam htjela. Ovaj moj trudnicki mozak sve zaboravlja🙈
Cure uzivajte u pokretima bebe bit ce sve ljepse i ljepse, kod mene su to vec poprilicno snazni pokreti, trbuh se trese i tata osjeti bebu preko trbuha 🥰
A secer, hrpu puta sam i procitala i sama savjetovala pripazite na secer, ali sad sam se uvjerila da kad imas problem, pazio, ne pazio nema razlike.
Ja sam od jucer na inzulinu jer secer nikako ne mogu spustiti uz strogu dijetu. Dobila sam i senzor na ruku, a udajem se krajem mjeseca, nisam bas sretna jer ga vjencanica nece pokriti i vidjet ce se na slikama🥺
Kako si saznala za šećer?
Na pregledima ili si osjetila?
Ja ga se BOJIM jako ali ne znam kako da znam jel imam problem ili ne

👰1993
🤵1992
💙 Stiže nam dečko
Imala sam i prije trudnoce povisen secer. Na prvom vađenju krvi u trudnoci mi je isto tako bio povisen, iako je bio dosta nizi nego prije. Doktorica mi je dala dijetu, pa ponovno vađenje, opet je bio visok. Pa me poslala rano na ogtt gdje je bio visok secer na taste. A ovi nakon 1 i 2 h su bili granicni. Pa me poslala na Vuk Vrhovac na guk profile. Isto je na taste bio visok secer, a poslije obroka ok. Mjerila sam si secer i od jednom su te visoke vrijednosti porasle jos više i nakon obroka i na taste. Na novom guk profilu koji sam radila 2 dana za redom mi je cak jedna vrijednost nakon obroka bila 9.4 (a max je 6.7) dobila sam inzulin koji prvi dan nije nista pomogao, pa povecavam sad dozu svaki dan dok ne pogodim.
Uglavnom, ne moras se bojati, da nesto nije ok, doktori bi reagirali odmah. Kod mene je sve zapocelo s tim prvim secerom i dalje je samo kaskada događaja.
Vjerujem da ti je šećer ok pa nije bilo potrebe za daljnim pretragama.
A ja nista ne osjetim. Evo kroz ova dva dana sa senzorom mi je secer bio od 3.9 do 8.4 i nema razlike u osjecaju. Samo aparat krene pištat kada secer nije ok.

Evo i ja bi se nadovezala za secer…. Nisam imala problema sa secerom prije trudnoce, na pocetku ona prva pretraga negdje sa 8tt mi je bio 5.5. U 25tom tj me poslao na oggt, rezultati nakon 1h i 2h ok, ali nataste 5.6. Stavio me na dijetu, pokusavam malo bolje jesti, ali bez slatkog bas ne mogu..svaka dva dana ili pecem nesto slatko; ili neko donese; i tako ukrug. Pocela sam mjeriti sama, svi prsti su mi izbodeni i pecu me, nataste i nakon svakog obroka 1h pa nakon 2h, eto, pa racunajte koliko je to puta dnevno.. nemam vise ni krvi u prstima, bas moram stisnut da bi mi ta jedna kap izasla. Moram voditi dnevnik sta jedem; koliko, ali sam bas nemarna. Jako se dobro osjecam ali se u isto vrijeme prebojim da bebi secer ne steti. E da, ovo kucno vadenje krvi mi jos nije prikazalo vise od 4.6,4.7, vecinom je oko 4, kad jedem peciva,rijesto bude ispod 5. Ne zelim panicariti ali kako me ginek isprepadao sta sve moze poci po krivu; od poroda do zdravlja bebe pa tijekom cijelog zivota djeteta u*rala sam se….
👩❤️👨2013
Spontani 6/2021 💔
➕11.06.
UZV ⏳27.06. 6+5🐣
UZV ⏳ 04.09. 16+6 🥰 sin 🩵
UZV 3D/Anomaly ⏳ 02.10. 🤰🏼🙏🏻
UZV ⏳ 30.10. bebac 860g 🩵
⌛️ OGGT test 31.10. gestacijski dijabetes, nataste 5.6
UZV ⌛️ 27.11. 🥰🤰🏼🩵
Sljedeci UZV ⌛️ 29.12.
Due date ⌛️🩵 13.02.
Šećer je puno opasniji nego se misli i ista koja trajne posljedice.
I meni se jede slatko stalno ali pokušavam da to bude punomasni neki mliječni proizvod (sir/krem sir/ jogurt) po mogućnosti bio i voće u to i to isključivo nakon obroka- razlog je sto masnoća usporava nagli rast šećera u krvi.
Ugl bojim se šećera jako ali omakne mi se slatko.
Za kolače- najbolje ne pravit i ne imat u kući nema druge. Bar dok još nije Božić haha

👰1993
🤵1992
💙 Stiže nam dečko
Žao mi je Cherry što si završila na inzulinu i to tik pred vjenčanje. ☹️
Koliko vidim na netu, taj senzor nije velik i mislim da se baš i neće vidjeti na fotkama. Možeš spomenuti fotografu da malo više cilja fotke iz suprotnog profila. Imat ćeš sigurno brdo lijepih slika, a najbitnije su vaše emocije, a senzorić je stvarno sporedna stvar koju ljudi neće ni kužiti.
Najvažnije je da ste ti i beba dobro i da sve bude ok. Nadam se da ti je ovo samo privremeni problem koji će nestati nakon poroda! 🤞🙏

👱♀️ 32 👨 38
👦 3
Cherry bas mi je zao za inzulin. Z
Vjerujem da si tuzna zbog vjencanja,ali najbitnije da ste ti i beba dobro💖

Pozz cure molim savjet posto sam trenutno 15 tjedana doktor mi je sad u pon na pregledu rekao da kao sto se tice folne vise ne moram pit kao do 12 tjedana je ok poslije nije bitno, ali da nastavim s vitaminima drugim. S obzirom da u pre mama duo ima i folna i vitamini i omega da li da kupim samo vitamine zasebno da trazim bez folne ili mogu nastaviti i ovako s folnom 400 mikrograma sadrzi dnevna doza (1 tableta) makar dok popijem ovu maltene novu kutiju sto sam kupila ? Kako ste vi radile ?
ja isto pijem premama duo i dr je rekla da mogu nastaviti bez problema.
40 god, hipo, pai I 4g/5g, AMH 24, 33god, normo(??)kariogram ✔️, biopsija ✔️06/23 Missed ab.
03/24 biokemijska, 10/24 biokemijska, 12/24 biokemijska,
03/25 12 js, ICSI 9 js, 6 oplođeno, 1 četverodnevna i 1 blasta
04/25 ET biokemijska, 07/25 FET, 1.beta 128, 2.beta 707, ❤️
Ja pijem novalac i u njemu ima folne, do 12tt sam samo folnu pila i onda presla na prenatale po preporuci dr

2018 🩷
2021 💙
16.6. ➕
Nipt - low risk, curica 🩷
Termin: 01.03.2026.g.
Ja pijem Novalac, ima folne, ne steti.

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Nestao mi odgovor. Sve mi je poremeceno na forumu. Jedva citam. Meni je dr rekla da pijem folat i dalje. Tako sam i prvu trudnocu skoro do kraja. Vitamine ne pijem.

👦🏻 37
👩🏻 37
👶🏻 4
Hvala puno cure na odgovorima onda cu i ja nastaviti tako kao i do sad. 🤗😘
🧔🏻♂️36 👩30
🏁 01/2022
➕07/2022 ~ 08/2022 💔10 tt blighted ovum
➕12/2023 - 01/2024 💔 7tt missed ab.
📃 normozoospermia
📃 kariogrami uredni
📃 pai1 heterozigot, mthfr heterozigot
📃 nema elemenata za zgrušavanje krvi
📃 nalazi krvi, hormoni, stitnjaca kao i brisevi uredni
➕ 8/2024, otkucaji. Na 8 tt nema otkucaja 💔👼🏻
1.IVF KBC OS 02/25 stimulirani Rekovelle + orgalutran = 5 blastica --> ET 15.02 jedne blastice ❌
6,7,8 mj pauza od ET-a
➕29.08 spontana trudnoća
Ja sam isto pila novalac ali u poslednje vrijeme jako osjecam mucninu kao da mi vise ne pasu, osjecam sve vrijeme ukus ribe u ustima nakon njih vjerovatno zbog omega 3, ne znam da li se jos nekome desava slicno? Planiram pitati doktoricu za neku drugu preporuku vitamina

👩❤️👨2024
missed ab. 2/2025 7tj 💔
+ 6/2025
Ja pijem pre mama duo. Na pocetku od mucnina i povracanja nisam mogla nista,tek od nedavno pijem. On je i za prije i tokom i za dojilje paaa valjda je u redu.

🧔🏻♂️36 👩30
🏁 01/2022
📃 normozoospermia
📃 kariogrami uredni
1.IVF KBC OS 02/25 stimulirani Rekovelle + orgalutran = 5 blastica --> ET 15.02 jedne blastice ❌
6,7,8 mj pauza od ET-a
➕29.08 spontana trudnoća
Evo mene s kontrole.
Sav drzi fino to nam je bitno.
Grlic je premekan i to je ono sta nas brine al srecom tu je serklaz.
Mjerila ga nije vaginalno, djeluje preko stomaka da je ostao isti - skracen na pola.
Bebu smo vidjeli, ima sad vec 700gr, ukljcuila malo 4d, lici mi na stariju curu.
Ja se stvarno nadam da doguram do sljedeceg cilja tj 28tt, kad bebe imaju vece sanse da prezive ako dodje do prijevremenog jer me ovo bas nasikiralo sto je tako mekan.
Tako da je dr za to da vise mirujem i dalje strogo s tim da mi je dozvolila povremeno na balkon na sunce da prosetam radi cirkulacije. Prije vag pregleda bila rekla ko mozes i do radnje kratko otic al poslije vag pregleda ipak ne...
Izdrzacemo 🙏
Bas sam emotivna sad
Eh da udebljala sam se skoro 2.5kg za malo jace od mjesec!
A prije toga mjesec nisam nista dobila, ne kontam logiku, tako da sad sve kad zbrojim sam vratila sve sto sam izgubila u prvom trimestru 🙈 moram malo pripazit jer samo lezim

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
biti će sve dobro, dan po dan, znam da je teško❤️
a za kile, riješit će se i to nakon poroda. samo polako. ❤️
40 god, hipo, pai I 4g/5g, AMH 24, 33god, normo(??)kariogram ✔️, biopsija ✔️06/23 Missed ab.
03/24 biokemijska, 10/24 biokemijska, 12/24 biokemijska,
03/25 12 js, ICSI 9 js, 6 oplođeno, 1 četverodnevna i 1 blasta
04/25 ET biokemijska, 07/25 FET, 1.beta 128, 2.beta 707, ❤️
Drži se Sassy, zato su ti i radili serklaž. 🤗 Vjerujem da ti je jako teško i da je teško i mirovati non stop, ali nažalost je tako i pregurat ćeš to kao što si i do sada. O kilama ja ne bih brinula, teško je ne udebljati se ako samo ležiš, a ti uopće nisi dobila puno kila s obzirom na tjedne i sve. Šaljem ti veliki virtualni zagrljaj! 🤗

👱♀️ 32 👨 38
👦 3
Drziiii se draga sassy 💖 zelim da dogurate sto dalje je moguce,bas mi je zao za grlic i serklaz i sve sto te snaslo😔🫂

a, bitno je eto da sav drzi i to je neka dodatna sigurnost. Pa da ostane tako.
Poslije pregleda i hodanja malog sve me boli dole pa sam popila normabel jedan da se smiri i zavalila se u krevet ostatak dana.
Nadam se da je sutra mirniji dan i mirnija glava :)

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Zdravo cure, da se i ja konacno vratim na forum nakon duzeg vremena…
Kod nas je stanje u redu, sada kada osjecam bebicu je situacija potpuno drugacija…
Samo da ostane sve uredno do samog kraja..
Svima zelim mirnu i skolsku trudnocu.
Zanima me kada ste razmisljale da pocnete sa kupovinom za nove dolazece clanove 😃
Meni ako je stvarno opet dečko neće trebati ništa od stvari. Jedino planiramo kupiti novo jaje i kasnije hranilicu. U prvoj sam trudnoći počela već s 20+ tjedana lagano kupovati kako sam nailazila na što što mi se sviđa. Tada sam slušala puno praznovjernih priča da se to ne radi tako rano, blabla, ali to su za mene gluposti. Uživala sam u tome i imala dovoljno vremena sve pripremiti. Realno kad si ne znam 35 tjedana ti više niti nije do hodanja po trgovinama jer si ogromna i naotečena i nosiš dva broja veće cipele i stalno ti se piški. 🤣

👱♀️ 32 👨 38
👦 3
Hejj,drago mi je da si se vratila,budi nam cesce tu da nas je sto vise💖
Meni je 4 bebica paa ono sto imamo su kolica i ljuljacka😂sve smo poklonili😊Ostalo moram kupiti a to cu iza Nove godine nekako 😊

Ja bih pocela za black friday al me strah 🙈
Dosta tog vec imam od prethodne cure al ima nekih sitnica koje bih uzela. Nisam praznovjerna nego zbog mog stanja.
S druge strane za BF bicu nekih 27tt pa rekla bih mozda i prihvatljivo da narucim par sitnica ako ulovim snizenja

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Ja si unazad dva mjeseca svaki mjesec kupim nesto, racunam da sam vec od 08.02. u terminu pa si do kraja prvog mjeseca zelim imati sve spremno, a lakse mi je ovako pomalo nego sve odjednom

2018 🩷
2021 💙
16.6. ➕
Nipt - low risk, curica 🩷
Termin: 01.03.2026.g.
A dobro,nije isto kod svakog,jer je i 2mj razlika u terminima. Meni je normalno u 1mj a trebam roditi u 4mj no vi koje ste u 2mj bi svakako trebale i ranije😊pogotovo kad je netko ogranicen hodanjem pa sve mora naruciti.

👩❤️👨2024
missed ab. 2/2025 7tj 💔
+ 6/2025
Cure koje su na heparinu, koliko često provjeravate krvnu sliku, odnosno trombocite?
Ja sam dosad svega jedanput, prije neka 2 mjeseca.
Ja sam na clexanu i mene prate svaka 4 tjedna odlazim u Vinkovce u bolnicu jer su mi jedino tamo htjeli uvesti clexane, radi mojih spontanih prijasnjih preventivno radi. odradim krvnu sliku i kontrolu hematologa te mi daju nove doze clexana i naruce me opet za 4 tjedna. Takva je praksa i to funkcionira za sad su krvne slike sve uredne kao i trombociti i sve to sto oni vade dimeri i slicno. Mozda da se posavjetujes s hematologom ili vec preko doktorice opce prakse da vas naruci
🧔🏻♂️36 👩30
🏁 01/2022
📃 normozoospermia
📃 kariogrami uredni
6,7,8 mj pauza od ET-a
➕29.08 spontana trudnoća
Ja odlazim svakih 20 dana u bolnicu po heparin, ali sam svega jedanput bila upućena na provjeru krvne slike od strane ginekologa. Idem idući tjedan na pregled pa ću pitati kada bi je bilo dobro ponoviti.
11/2024 💔
4/2025 💔
8/2025 💙
Ja sam samo jednom išla testirati Anti-Xa nakon kojeg su mi povećali dozu na dvije Clexane injekcije dnevno. Nikakve druge kontrole vezane za to mi nisu davali. Meni samo ginekologinja ispise recept i podignem ih u ljekarni.

36 god.
8/2024 spontani 💔
1/2025 PPROM u 15. tjednu 💔🌈👼
4/2025 biokemijska 💔
Genetska trombofilija – Clexane
30.07. ➕
1. beta 928, 2. beta 4683.04
13.08. - imamo ♥️
17.09. Low risk - dečko 🩵
11/2024 💔
4/2025 💔
8/2025 💙
Da vam se javimo sa pregleda, danas smo 17+4. Sve je uredu i savršeno dobro napredujemo.Stomak se idalje slabo nazire ali nije ni bitno :)
Osjećam neke mjehuriće po stomaku iako mislim da to nisu pravi pokreti još uvijek.Spol nismo vidjeli.Doktor kaže da za sada pokaziva djevojčicu ali da ćemo znati sigurno tek za 3 sedmice.Zanima me je li se nekoj desilo da je ovako u početku bilo kao djevočica pa da se kasnije promjeni? Svakako svejedno mi je iskreno, želim samo zdravu bebicu ali me to toliko kopka hahaha
Hejj,cestitam na dobrom pregledu💖
Meni su svaki puta iz prve pogodili spol kod svakoga,nekad se ograde pa kazu znat cemo dr.puta kada nisu sigurni. Beba je mozda previse aktivna,pogresan polozaj i sl. Svasta utjece 😊

22.03.2024 |6| 💔
25.08.2025 ➕️ due date 21.04.2026 🫶
Girl🎀
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji