Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MandM
    25. Rujan 2024. 12:53

Hej i ja sam imala odmah na početku trudnoće bakteriju pila antibiotik Cefaleksin i uz njega Biokult uzmi da ne dođu gljivice... sve u redu bilo lijepo se očistilo sad je super 😊
    što se spavanja tiče ja minimalno dva puta po noći idem piškit i onda ne mogu zaspati barem dva sata 🤦‍♀️ evo već 3,4 mjeseca cure moje ja nisam prespavala noć.. budim se oko 2 i zaspim tek oko 5 i ako sam od doma do 7 nekako odspavam još ako idem u ured se samo dignem prije 5 i molim da preživim 😂 a što se baš spavanja tiče, jako se trudim na lijevom boku ali isto muku mučim 😂 imam onaj trudnicki jastuk pa pomoze 😊

👱🏼‍♀️ '95. god.
    👨🏻‍🦱 '92. god
    9/23 pokušavamo
    6/24 biokemijska
    18.7.'24 ➕
    29.7.'24. ♥️
    09.10.'24. 🎀

• daja12
    25. Rujan 2024. 12:54

Moina

daja12

Jutro,
    Kako vi spavate? Meni je to vec problem ima par dana mislim tek sam 10 tjedan stomak mi se malo nazire nista strasno neznam jel to od napuhanosti ili posto je sad sve duplo 🙈. Al ja nikako se namjestim da se mogu naspavati jer kad se probudim ledja me ubijaju
    Ja spavam sa svojom malom sad jer je muz bolestan i probudi me 100 puta u noci kad prica. Pocela je nedavno pricat i sad se ne gasi ni po noci. Ali sto se tice namjestavanja, ja spavam na ledima i jako mije tesko zaspat na boku, tako da sma jos uvijek na ledima jer je trudnoca rana, ali znamd a cu se uskoro morat prebacit na bok jer je to bolje za bebu i nase tijelo.
    Sto se tice trbuha, malo ti se maternica prosirila, malo si napuhana, malo od hormona i eto trbuscica. Jos sad ne bi trebalo bit extra vidljivo nebitno sto su 2. Ali u jednom trenu ce to pocet ludoooo rast, i da bit ces veca jer ih je 2. Ali nema veze, 2 divne bebice dolaze <3Ima li netko ovdje tko ide po 2-3 puta pisat po noci? mene to izludi.

Da to sam tako sam I posmislila da je zbog sirenja maternice.. 
    ja sam bila sokirala sam sama skontala na ultrazvuku pa pitala doktora a sta je ovo drugo jer su mi u istoj gastacijskoj vrecici jednojajcani 😍
    I ja ustajem pisat po 2-3 puta.. 

AriBari
    25. Rujan 2024. 12:55

Ma da naravno Moina, samo ti slušaj njega, tih par mjeseci izdržat ćeš, kao i ja bez čaše vina😅 još sad idemo na neke degustacije s društvom, ja ću samo mirisat i kupovat boce za nakon porodiljnog🤣
    Parmezan, ajmeee to bi mi bila kazna😅
    Moguće da neka bakterija da je u pitanju

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

Moina
    25. Rujan 2024. 12:58

MandM

Hej i ja sam imala odmah na početku trudnoće bakteriju pila antibiotik Cefaleksin i uz njega Biokult uzmi da ne dođu gljivice… sve u redu bilo lijepo se očistilo sad je super 😊
    što se spavanja tiče ja minimalno dva puta po noći idem piškit i onda ne mogu zaspati barem dva sata 🤦‍♀️ evo već 3,4 mjeseca cure moje ja nisam prespavala noć.. budim se oko 2 i zaspim tek oko 5 i ako sam od doma do 7 nekako odspavam još ako idem u ured se samo dignem prije 5 i molim da preživim 😂 a što se baš spavanja tiče, jako se trudim na lijevom boku ali isto muku mučim 😂 imam onaj trudnicki jastuk pa pomoze 😊

Znaci tako i meni, samo ja zaspim nazad relativno brzo. Ali ako radim od doma onda spavam do 7 a ako idem na posao ustajem oko 5 i jedva gledam ostatak dana  Takod a te skroz kuzim. Idem ispto pisat svako malo a ne pijem puno vode, sto je lose. Morala bi piti malo vise vode ali nikako da se natjeram. Evo imam vodu kraj sebe, popila jednu veliku casu od 0.5l i sad pijem drugu. Rekao mi da moram pit barem 2 litre vode jer kad mi unosimo vodu, tako nam se prociscava plodna voda i beba je vise hidratizirana. Pa se trudim kroz dan unest dovoljno vode ali mi ide bas jako tesko. 

• daja12
    25. Rujan 2024. 12:59

AriBari

Daja ja sma druga trudnoća i trbuh mi je krenuo jako rano izlaziti, već sa mjesec i pol, za drugu je to normalno, a jako sam sitna, eto me sad izgledam kao da sam 5 mj trudna😅 vec dugo spavam s onim vecim jastukom koji podmetnem na pod trbuh na boku i obgrlim jednom nogom. I u prvoj i sad mi je bilo problem to spavanje jer volim spavati na trbuhu. E i korismo je nes pod leda podmetnuti pa da se možeš nasloniti, da si onako ja kažem pod 45 stupnjeva, ne direkt na leđima😊
    Inače cure mi konačno obznanili svima tako da mogu mirne duše okolo i u ured sa svojim trbuhom🤣
    Žuži imaš li propisano mirovanje ili? Ako nemaš, možda da si kreneš s nekim vježbicama, istezanjima, šetnjama pa ćeš bolje osjećati oko sebe. Ja sam jučer 15 min prije spavanja i već mi je bolji osjećaj. Našla sam neki link za Spinning babies, mogu vam staviti, fora mi djeluje😊
    Moina, a ja sam jela salamica ovu i prošlu trudnoću, one iz dućana s deklaracijom i od poznatih proizvođača, domaće se nisam usudila, čak sam i sushi pojela u ovoj ali s prženima kozicama (lažni sushi😅), kod mame sam pojela i tortu sa sirovim jajima jer sam znala da su svejža

Da i ja evo vec 2-3 dana si razmisljam taj jastuk si nabavit a sve kontam ajde neka jos malo rano mi je jos🙈

Moina
    25. Rujan 2024. 13:01

AriBari

Ma da naravno Moina, samo ti slušaj njega, tih par mjeseci izdržat ćeš, kao i ja bez čaše vina😅 još sad idemo na neke degustacije s društvom, ja ću samo mirisat i kupovat boce za nakon porodiljnog🤣
    Parmezan, ajmeee to bi mi bila kazna😅
    Moguće da neka bakterija da je u pitanju

Ma i proslu trudnocu nisam nista to jela jer sma imala veliki rizik od spontanog pa sam puhala na suho i jako se pazila. Cak sam i kavu izbacila i sve to suhomesnato. Ali kad ti netko kaze da ne smijes, onda bas zelis  Koliko se mi zene zrtvujemo kroz zivot. 
    Ajme degustacija a ne smijes, uzas. Tako ja idem u svatove za mjesec dana a ono ne smijem ni piti, ni suhomesnato jesti, i uzas uzas. Nije da me privlaci alkohol ali jedna koktel ili jedna casa desertnog vina, falit ce na svatovima. 

Minnieus
    25. Rujan 2024. 13:12

Bok cure! Malo sam preletjela što se pisalo. 
    MissGraz jako mi je žao, nadam se da ćeš se brzo opet pridružiti trudnicama 
    Super vijesti za sve odrađene preglede. Bitno da srčeka kucaju i da ide sve svojim tokom.
    Čestitke na blizancima 
    Meni se zadnjih par dana malo vratila energija. Grudi par dana skoro i ne osjetim, pa su opet dosta osjetljive. Mene najviše muči nespavanje. Zaspem super i probudim se oko 2-3 i ne mogu više zaspati, samo se vrtim po krevetu. Naravno da me to baš iscrpi, ali izdrži se sve.
    Ponekad moram piškiti preko noći, ponekad ne.
    Sex....mi apstiniramo do daljnjeg. Čekamo drugo tromjesečje pa ćemo nadoknaditi 
    Alkohol...i meni baš dođe da nešto popijem , ali me brzo i prođe. 
    Moina po tvom novom terminu smo samo 1 dan razlike 

22.08. +

AriBari
    25. Rujan 2024. 13:17

E ovo s ovim buđenjem se i meni događa, ako odem piškiti zna mi se dediti da ne mogu zaspati i onda to budna od 2-5, a u 6 alarm za posao. Jedan dan mi je to bilo dva dana zaredom i taj drugi sam uzela dan go sa šefom jer mi je tlak pao u petu i baš mi nije bilo dobro. Presoavala sam pol tog dana😅

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

Minnieus
    25. Rujan 2024. 13:19

Što se suhomesnatog tiče, inače obožavam pršut, ali evo ne jedem ništa od kada sam saznala za trudnoću. Kavu sam isto skroz smanjila. Pazim da ne jedem što ne bi trebala. Iako 2-3tjedna mi se samo jeo kruh i namaz. Sjećam se kad sam rodila, da sam poslala muža doma da mi donese pršuta u bolnicu 
    Da li netko zna što o Merkuru? Hoće se otvoriti u skorije vrijeme? Meni je bilo baš super iskustvo tamo. 
    Nešto ste pisale i o porodu. Kod mene je prvi porod bio odličan. Je da sam u nekim trenucima mislila da umirem od bolova, ali stvarno se to brzo zaboravi. Ja sam se dobro otvarala, ali mi vodenjak nije puknuo, niti sam imala trudove. Tako da su mi probušili vodenjak i dali finu dozu dripa. Trudovi na najjače, išlo je dosta brzo, da nisam stigla niti epiduralnu primiti. Malo popucala iznutra i to je to. Babice za poželjeti, masirale međicu cijelo vrijeme, bodrile. 

22.08. +

Minnieus
    25. Rujan 2024. 13:46

AriBari

E ovo s ovim buđenjem se i meni događa, ako odem piškiti zna mi se dediti da ne mogu zaspati i onda to budna od 2-5, a u 6 alarm za posao. Jedan dan mi je to bilo dva dana zaredom i taj drugi sam uzela dan go sa šefom jer mi je tlak pao u petu i baš mi nije bilo dobro. Presoavala sam pol tog dana😅

Meni to već traje barem 10-ak dana, ako ne i duže. Ne moram ti ni pričati da jeeeeedva izguram na poslu. Sreća pa sam sama u uredu, pa si malo prislonim glavu na stol 2-3min kad baš bude kriza. A poslije posla sam počela s malom igrati neke društvene igre, da barem legnem to kratko dok se igramo. Pa kuhanje, parkić....baš sam iscrpljena. Baš kažem mužu, uzela bi si dan-dva godišnjeg, samo da ležim doma i ništa ne radim 

22.08. +

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.