Sta se tice pranja stvari ja sam prala sve sta se prat moglo, od jaja u masini, a kolica sam na ruke jer sam bila dobila jedna koja su stajala dugo pa su bila prasnjva.
Menstrualni bolovi i meni tu i tamo dode nekad tako pa se stanem malo se zabrinem ali to obicno ne potraje dugo. Ostali bolovi mene zna nekad kao BH kontrakcije ako puno radim nesto ili onako ko da mi se trbuh objesi pa me dolje nisko vuce boli zateze ko da ce beba ispast 😅. Sta se kretanja tice pocela me dolje ful lupat kako koji dan ali i dalje je s nogama u rebrima pa se cimam po cijeli dan, jos je okrenuta glavom na dolje pa je tim u boljoj poziciji za udarce 🤣
Zeljezo meni taj Tardyferon nikako nije odgovarao ujutro sam ga bila pila i pola sata od njega bi mi bila dosla mucnina pa sam si uzela drugo zeljezo, druge simptome od toga nisam primjetila ali ako ne uzmem zeljezo onda mi bude bas lose kroz dan sva sam slaba i nikakva ne mogu stajat na nogama 2 uzastopne min. Moja pretpostavka da je to od zeljeza bas, ja ga uzimam navecer prije spavanja jer ujutro uzimam za stitnjacu, a mora biti 4 sata razmaka izmedu ta dva lijeka.
Sta se tice pranja stvari ja sam prala sve sta se prat moglo, od jaja u masini, a kolica sam na ruke jer sam bila dobila jedna koja su stajala dugo pa su bila prasnjva.
Menstrualni bolovi i meni tu i tamo dode nekad tako pa se stanem malo se zabrinem ali to obicno ne potraje dugo. Ostali bolovi mene zna nekad kao BH kontrakcije ako puno radim nesto ili onako ko da mi se trbuh objesi pa me dolje nisko vuce boli zateze ko da ce beba ispast 😅. Sta se kretanja tice pocela me dolje ful lupat kako koji dan ali i dalje je s nogama u rebrima pa se cimam po cijeli dan, jos je okrenuta glavom na dolje pa je tim u boljoj poziciji za udarce 🤣
Zeljezo meni taj Tardyferon nikako nije odgovarao ujutro sam ga bila pila i pola sata od njega bi mi bila dosla mucnina pa sam si uzela drugo zeljezo, druge simptome od toga nisam primjetila ali ako ne uzmem zeljezo onda mi bude bas lose kroz dan sva sam slaba i nikakva ne mogu stajat na nogama 2 uzastopne min. Moja pretpostavka da je to od zeljeza bas, ja ga uzimam navecer prije spavanja jer ujutro uzimam za stitnjacu, a mora biti 4 sata razmaka izmedu ta dva lijeka.
Koje drugo željezo piješ? Ja nisam ni imala nešto previše sniženo i nije mi ništa smetalo, ali mi je ginek dala prevetive radi, a u ljekarni su mi rekli nek ga pijem ujutro na prazan želudac.
28👩🏽
30🧔🏽♂️
9.9. ⏸️
24.9. 5+5t ❤️
15 t, it's a boy💙
Hvala za odgovore za doznake.
Taman od sutra trebam i ja počet pit taj Tardyferon, a tražila sam ginekologa da mi da nešto što je najlakše za podnijeti jer i meni sve teško pada na želudac. Mislim da sam baš tu u grupi pročitala za Sideral forte i vidim da pise da se on ne probavlja u želudcu nego isključivo u crijevima i sad razmišljam da ako mi ovaj Tardyferon ne bude pasao da ću kupit taj Sideral. Ne znam jel on može na recept.
💙 5/2023
meni je propisan Tardyferon i dr mi je rekao da uzimam nataste, ali mi je takoder jednom pozlilo od njega i sad ga uzmem nakon dorucka uz plivit C i bude mi ok. nisam nista posebno primijetila otkad ga uzimam, ali mozda zato jer mi vrijednosti nisu bile nesto previse snizene. uzimam takoder i magnezij prije spavanja pa mi vjerojatno zbog njega zeljezo ne utjece na probavu.
♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
♂️ astheno
2024.: 2x IUI ❌️
06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
sin 💙
Hvala za odgovore za doznake.
Taman od sutra trebam i ja počet pit tajTardyferon, a tražila sam ginekologa da mi da nešto što je najlakše za podnijeti jer i meni sve teško pada na želudac. Mislim da sam baš tu u grupi pročitala za Sideral forte i vidim da pise da se on ne probavlja u želudcu nego isključivo u crijevima i sad razmišljam da ako mi ovajTardyferon ne bude pasao da ću kupit taj Sideral. Ne znam jel on može na recept.
Sideral ja koristim i da dosta tekucine treba popit.Jer sve tablete koje se prepisu za zeljezo u krvi,znaju zatvorit stolicu bas.Ja se najedem i onda nju popijem sa vodom .
I da dobijem recept za njeg a i mogu ga onako kupit.Bar je tako kod nas u Bosni ☺️
Samka
Ja isto pijem Tardyferon i meni je rekla doktorica nakon rucka, ne treba vitamin C uz njega jer onda mu se ponistava djelovanje (to je neka nova generacija zeljeza tak mi je rekla) i ne uz mlijecno 🤷🏼♀️
👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻
Gledam sad što da spremim za rodilište. Nisam sigurna da li mi treba izdajalica ili ne? Ako da, koju da kupim, a da je ok? Ili polovnu? Više volim biti spremna i sigurna nego da se onda lupam u glavu da nešto nemam.
Pijem Kendural C, od simptoma imam samo tamnu stolicu. Zeljezo mi je ok, medutim hemoglobin i eritrociti su se minimalno digli.
2019 ❤️baby girl
2022 Missed ab. 21 tj 😔
2024 ➕ dolazi baby boy 💙
Gledam sad što da spremim za rodilište. Nisam sigurna da li mi treba izdajalica ili ne? Ako da, koju da kupim, a da je ok? Ili polovnu? Više volim biti spremna i sigurna nego da se onda lupam u glavu da nešto nemam.
Ne treba ti izdajalica u rodiliste, to uvijek mozes naknadno kupiti ako ce ti bas trebati, ali ako planiras samo dojiti nema potrebe za izdajalicom mooozda eventualno neka rucna u slucaju da odes negdje pa da pustis mlijeko za bocicu ali kazem to sve mozes i naknadno.
👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻
Ja pijem Ferozomal za željezo. To su granule. Nemam problema ni s mučninom ni s tvrdom stolicom. Čak suprotno 😂
Sortiraj odgovore
Najstariji